Retraite ‘De Beste Helft’

Je was bezig met iets worden. Nu ben je wie je bent. Wat ga je daarmee zijn? Dat is de hoofdvraag tijdens deze meerdaagse retraite. De retraite wordt begeleid door Arjan Broers, auteur van het in 2023 verschenen boek ‘De Beste Helft’.

De kern van deze retraite
In een mensenleven ben je vaak bezig met wat je wil worden, in plaats van wíe je wil worden. Je wordt getraind in je hoofd, in plaats van in emotie, verbeelding en verbinding met anderen. Zo ga je door totdat je iets bent geworden en op zoek gaat naar méér. Daar begint de tweede helft, de beste helft, van je leven. Tijdens deze retraite nemen we de tijd en ruimte om na te denken over wie je bent geworden en wat je daarmee gaat zijn. Wijsheid heeft een centrale rol en daarmee bedoelen we: leren omgaan met alles wat je niet kunt beheersen, oplossen en begrijpen. We hopen dat je met een nieuw licht naar jezelf gaat kijken en mag ervaren hoe troostrijk dat is.

Aanmelden voor retraite De Beste Helft

Deze retraite is voor jou, als…
… je de behoefte hebt om een paar dagen stil te staan bij waar je heen gaat in je leven.
… je een verandering doormaakt en daarnaar wilt kijken als een levensfase, in plaats van een probleem.
… je het gevoel hebt dat je tegen een grens aanloopt.
… je in verbinding wilt komen met wat het leven van je wil.
… je je graag bezighoudt met de grote levensvragen en deze wil verbinden met spiritualiteit.

Over de begeleider
Arjan Broers (1969) is sinds 2021 pastor van de zelfstandige Dominicuskerk in Amsterdam. Verder is hij journalist, programmamaker en begeleider bij levensvragen. “Ik wil mensen de geruststelling geven dat wat zij meemaken normaal is, ook al is het pijnlijk,” vertelt hij. Broers loopt tijdens de retraite graag met je mee, in plaats van dat hij je leidt. “Een deelnemer omschreef mij als ‘light touch, deep impact’. Dat vond ik fijn, want ik ben er niet mee bezig om in mensen in te grijpen, maar ik hoop wel dat wat ik doe impact heeft.”

Leer Arjan iets beter kennen

Programma
Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Daarnaast ben je bezig met de drie stappen die ook in het boek ‘De Beste Helft’ onderzocht worden.

Stap 1: Aandachtig aanwezig zijn. Dit gaat over aandacht en stilte.
Stap 2: Schaduwwerk. Dit gaat over wat je met je meedraagt en waar licht op zou mogen vallen.
Stap 3: Uitreiken. Dit gaat over wat jij te doen hebt of wat er door jou heen de wereld in wil.

Deze stappen worden gethematiseerd met ontmoetingen, oefeningen, vrije tijd en stille tijd.

Reacties eerdere deelnemers

  • ”De begeleiding van Arjan is vakkundig en hij weet de juiste toon aan te slaan” – Marion
  • “De combinatie van de plek, de sfeer, de uitstekende leiding, het eten en de diensten maakt dit een prachtig programma ” – Tim
  • ”Ik heb de retraite als enorm waardevol en kostbaar ervaren, wat een rijkdom!” – Roos

Aanmelden voor retraite De Beste Helft.

Praktisch
  • Datum en tijd: 12 februari 2025 14:00 uur - 14 februari 2025 14:00
  • Entreeprijs: Retraite: € 415,- | Boek: € 25,- (optioneel). Entreeprijs inclusief alle maaltijden, consumpties en overnachting op een eigen gastenkamer met een lakenpakket (handdoeken/beddengoed).
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2