Retraite Geloof en Wetenschap

Wat is de zin van het leven?
Hoe kan ik meer zin geven aan mijn leven?
Heeft mijn bestaan een doel?
Is er meer tussen hemel en aarde?

Spelen dergelijke levensvragen wel eens door je hoofd en zou je daar, ondanks de hectiek van het leven, wel eens wat langer bij stil willen staan? En ben je nieuwsgierig wat de christelijke levensfilosofie én de wetenschap hierover te zeggen hebben? Voel je welkom om dit te ontdekken tijdens de tweedaagse ‘Geloof en de wetenschap’ op Klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze volledig verzorgde tweedaagse staan hoogleraar Cees Dekker en filosoof Emanuel Rutten samen met jou stil bij grote, herkenbare levensvragen. Beide sprekers hebben een wetenschappelijke achtergrond. Vanuit dat unieke perspectief nemen ze je mee naar het snijvlak tussen religie en wetenschap.
Je leert meer over oude inspiratiebronnen die nog helemaal actueel zijn in deze tijd. Er is tijd en ruimte om daarop te reflecteren en je vragen te stellen. Je krijgt handreikingen vanuit de christelijke levensfilosofie die het leven van jezelf en je dierbaren mooier en betekenisvoller kunnen maken.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Het programma is speciaal bedoeld voor mensen in de leeftijd van ca. 30-67 jaar, die in de drukte van een vol gezinsleven of vanwege de tijd en aandacht die je baan van je vraagt verlangen naar momenten van onthaasten en bezinning.
Aan deze tweedaagse doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. We delen een nieuwsgierigheid naar wat er in onszelf leeft en willen dat spiegelen aan de ander. Om nieuwe inspiratie en ‘zin’ op te doen voor onze reis door het leven. De rust en het kloosterritme van Nieuw Sion nodigen automatisch uit tot reflectie en onthaasten.

Programma

We bieden je een afwisselend programma, inclusief verblijf in een gastenkamer van het klooster. Er zijn lezingen van topsprekers, met ruimte voor vragen en discussie. Er zijn verschillende bezinningsmomenten in de kloosterkapel en tijdens een stiltewandeling. Ook is er tijd om gezellig een biertje te drinken tijdens een bierproeverij of met elkaar door te praten tijdens de maaltijden of ’s avonds bij het kampvuur.

Over de sprekers


Cees Dekker (7 april 1959) is natuurkundige en universiteitshoogleraar, verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Van 2010 tot en met 2018 was hij tevens directeur van het Kavli Institute of Nanoscience in Delft. Dekker is christen en actief in een evangelische kerk. Naast zijn wetenschappelijk werk is hij ook bekend vanwege zijn belangstelling voor de relatie tussen geloof en wetenschap.


Emanuel Rutten (13-4-1973) is cum laude afgestudeerd in wiskunde aan de TU Delft en filosofie aan de VU Amsterdam. Hij promoveerde in de analytische wijsbegeerte op een proefschrift over Godsargumenten. Sindsdien is hij als onderzoeker en docent verbonden aan de VU. Hij is auteur van diverse boeken waaronder het tweeluik Het Retorische Weten (Leesmagazijn 2018/21).

Aanmelden voor deze retraite

Praktisch
  • Datum en tijd: 11 februari 2023 09:30 uur - 12 februari 2023 15:30
  • Entreeprijs: € 356,00
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2