Rondleidingen Open Monumentendag

Op zondag 15 september is het Open Monumentendag en kunt u op Klooster Nieuw Sion deelnemen aan één van de geplande rondleidingsmomenten, waarvoor u zich op deze pagina kunt aanmelden. Daarnaast is de kloostertuin, de kloosterkerk, het kerkhof en onze museumgang vrij te bezichtigen. Van harte welkom!

De rondleidingen sluiten aan bij de slogan van Open Monumentdag 2024: ‘Onderweg!’. Dit thema staat voor het op reis zijn van A naar B en het letterlijk in beweging zijn van verleden naar heden. Tijdens de rondleidingen laten de kloostergidsen letterlijk zien hoe de transformatie van oud naar nieuw, van Abdij Sion naar Klooster Nieuw Sion er uit ziet. Tijdens de route door de tuinen en het gebouw beleef je de verbinding tussen heden en verleden. Natuurlijk komen de 3 Rijksmonumenten in beeld, maar ook de 3 gemeenschappen van Nieuw Sion. De 150 vrijwilligers van de werkgemeenschap komen met regelmaat naar Nieuw Sion, de leden van de getijdengemeenschap om het getijdengebed in stand te houden en de levendige woongemeenschap van bijna 20 personen.

Praktische info

  • We bieden deze dag 4 rondleidingsmomenten aan, met een duur van ca. 1 uur
  • Er zijn per rondleidingsmoment max. 20 plekken beschikbaar voor deelname
  • Onze koffieschenkerij is geopend van 10.00-18.00 uur, u kunt daar genieten van koffie, thee, huisgemaakt gebak of een heerlijke lunch. Om 17.00 uur kunt u bij ons terecht voor een vegetarische kloostermaaltijd. Reserveren voor die maaltijd kan via deze pagina.

Praktisch
  • Datum en tijd: 16 september 2024 10:00 uur - 17:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2