Seven Lessons and Carols for Holy Week 18:00 uur

Op Palmzondag 10 april voert het New Sion Choir twee keer een ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ uit in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Dit bezinningsmoment is geïnspireerd op de Anglicaanse kersttraditie ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ van het zingen van carols als antwoord op een lezing, maar nu bedoeld voor de Stille Week.

Voor deze ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ volgen we het lijdensverhaal van Jezus in zeven delen door middel van lezingen en bijbehorende koormuziek. De viering is een moment van bezinning met een sober karakter zonder samenzang en wordt uitgevoerd op de avond van Palmzondag aan het begin van de Stille Week.

De muziek is divers en komt uit verschillende stijlperiodes uit de muziekgeschiedenis. Werken van onder andere Byrd, Mawby, Lloyd-Webber en Haydn staan op het programma. De uitvoering van ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ is een primeur, zowel in Nederland als in de Anglicaanse traditie.

De koorzang wordt verzorgd door het New Sion Choir onder leiding van dirigent Jan van Dijk. Het koor wordt begeleid door organist Adriaan Koops.

De “Seven Lessons and Carols” starten om 18:00 uur in Klooster Nieuw Sion aan de Vulikerweg 6 te Diepenveen. Om 17:30 uur en openen de deuren. Het parkeerterrein bevindt zich op circa vijf minuten lopen afstand van de kerk.

Toegang tot de viering is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de kosten.

Vooraf aanmelden is aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen.
Na opgave via onze ticketpartner TrueTickets zal de reservering bevestigd worden via email.

Aanmelden voor “Seven Lessons and Carols”

Praktisch
  • Datum en tijd: 10 april 2022 18:00 uur - 19:00
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2