Speciaal Ubi Caritas concert

Zaterdag 2 juli brengt het New Sion Choir een speciaal programma ten gehore, geheel gewijd aan het Ubi Caritas. Deze hymne uit de katholieke kerk wordt volgens de traditie gezongen tijdens de voetwassing op Witte Donderdag. De Passietijd ligt al weer even achter ons, maar het thema is onverminderd actueel.

Het lied begint namelijk met de Latijnse tekst: Ubi caritas et amor, deus ibi est. Vertaald: Daar waar naastenliefde heerst en liefde, daar is God. De tekst is gebaseerd op de eerste brief van Johannes uit de bijbel en is door de eeuwen heen vele malen op muziek gezet. Het New Sion Choir zingt verschillende versies van dit Ubi Caritas, zoals de bekende versie van Maurice Duruflé (1902-1986). Een ander pareltje is de compositie van de Noorse componist Ola Gjeilo (geboren in 1978).

Het New Sion Choir staat onder leiding van Jan van Dijk. De begeleiding wordt verzorgd door Adriaan Koops. Het concert begint om 16.00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Registratie vooraf is niet nodig.

De toegang is vrij. Na afloop wordt via een deurcollecte een vrije gift gevraagd. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Vluchtelingenwerk.

Praktisch
  • Datum en tijd: 2 juli 2022 16:00 uur - 16:45
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2