Stille Zaterdag op het Klooster

Wat roept het bij jou op, deze dag van lijden en van rouw? De dag tussen het sterven en de opstanding in. Een dag zoals wij ook ons leven kunnen ervaren. Een soort hopeloze stilte. Het zware verdriet van verlies en nog geen idee van hoe het verder moet. Misschien een sprankje hoop op een toekomst die nog beter kan zijn dan wat je kende. 

Beeld en kleur zeggen andere dingen dan woorden. Wat gebeurt er als je deze dag in stilte creatief kunt werken met wat Witte Donderdag en Goede Vrijdag bij je oproepen? Met als startpunt bijvoorbeeld de woorden uit psalm 126?

Een unieke mogelijkheid om, al scheppend, rust te nemen, indrukken te verwerken, in een maatschappij die altijd doordraait. Je gaat aan de slag met wat er in je leeft aan beelden, gevoelens, flarden van woorden. Je komt uit je hoofd, in je hart en gebruikt je handen.

We zorgen voor veel materialen: verf, papier, verschillende vormen, materialen, structuren. Om een weg te wijzen tussen de materialen door, zijn kunstenaars Ralda en Bettuelle aanwezig. Ze zijn beschikbaar om je op weg te helpen in het vormgeven, in het uiten van wat er in je leeft. Zij staan niet op de voorgrond, maar zijn te raadplegen voor uitleg van de materialen, of mee te denken als je vastloopt.

Programma
Dit dagprogramma op zaterdag 16 april begint om 10.00 uur en eindigen rond 16.30 uur. De kosten zijn € 75,-, de prijs is inclusief eten, drinken en materialen. Om 12.00 uur is er een getijdengebed waarbij je ook van harte welkom bent. 

Aanmelden voor dit programma.

TIP: dit programma maakt ook deel uit van de meerdaagse Paasretraite, van 14-17 april op Klooster Nieuw Sion. Je hebt dus ook de mogelijkheid om vanaf Witte Donderdag toe te leven naar Pasen. Meer informatie vind je op deze pagina

 

Praktisch
  • Datum en tijd: 16 april 2022 10:00 uur - 16:30
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2