Lees verder

Stiltegesprek

De monniken van Abdij Sion leefden in stilte en de berceau (beukengang) was onderdeel van deze stilte- en bezinningsruimte. Een stiltegesprek is een unieke mogelijkheid om in gesprek te raken over je eigen levensloop. Je geeft jezelf in 2 uur tijd een onvergetelijk cadeau door terug te kijken op je leven, maar vooral vooruit te kijken. Je praat met een ervaren begeleider over persoonlijke onderwerpen die wat jouw betreft op dit moment aandacht moeten krijgen. Jij bent in de lead, de begeleider luistert.

Ten behoeve van de stiltegesprekken wordt de berceau ingedeeld in 4 fasen van 7 levensjaren . In iedere fase is aandacht voor bijzonderheden en memorabele momenten die van invloed of vormend zijn geweest in je leven. Je loopt er letterlijk en figuurlijk bij langs en/of je staat stil bij bepaalde momenten.

Programma:

 1. Ontvangst, kennismaking en uitleg werkwijze
 2. Stilte wandeling door de berceau in 3 fasen:
  a) je wandelt de route (eventueel alleen) van fase 1 naar 4 (10 min)
  b) je wandelt van 4 terug naar de fase waarin je huidige leeftijd zich bevindt (20 min)
  c) vanaf die plek (het nu) kijk je terug naar het begin en je kijkt vooruit naar het einde (5 minuten).Desgewenst kun je bepaalde zaken die je ‘tegenkomt’ of ontmoet opschrijven en in een bepaalde levensfase achterlaten. Aan het einde van de wandeling worden eventuele briefjes verzameld en de inhoud kan gebruikt worden in het stiltegesprek dat volgt op de wandeling.
 3. Stiltegesprek
  Het gesprek vindt plaats in het kloosterslot en duurt ongeveer een uur. We doen een oefening om tot stilte te komen en ruimte te krijgen om dat wat leeft bespreekbaar te maken. Dit gesprek wordt op passende wijze afgesloten.

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is om kennis te maken met het stiltegesprek en wordt begeleid door een van de retraitebegeleiders van Nieuw Sion. De workshop kan door groepen (v.a. 12 mensen) ook apart worden aangevraagd. Koffie, thee of een drankje is inbegrepen. De kosten voor deelname bedragen voor deze workshop € 50,-.

De getijdengebeden van Nieuw Sion vinden aansluitend aan de workshop plaats en deelnemers van de workshop mogen hierbij aansluiten als zij dit willen.

 

NeeJa

Klik op het selectievakje voor het moment van deelname:
15 juni 2020 19.30 uur

Locatie: Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen

Je kunt voor dit evenement niet online reserveren.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2