Lees verder

Gastenverblijf

Kamers

Op de bovenverdieping van ons gastenhuis liggen veertien eenvoudige logeerkamers. De kamers beschikken over een bed, een kast, een bureau met stoel, en een wastafel. Tevens kunnen gasten gebruik maken van wifi. Badkamers en toiletten zijn op de gang. Aan de oostkant zien de kamers uit op de gastentuin, aan de westkant op de weilanden achter de abdij. Het is goed om te weten dat het gastenhuis niet beschikt over een lift.

                    

 

   

  

 

Kluizen

Naast de gastenkamers biedt klooster Nieuw Sion de mogelijkheid om te overnachten in een gastenkluis

De gastenkluizen Alfa & Omega, met uitzicht op de achtertuin van het klooster, zijn kleine woonruimtes die het best getypeerd kunnen worden als ‘mini-appartement’. Ze werden door de broeders van Sion gebouwd in de voormalige werkhuizen van het klooster en hebben nog niets van hun monastieke karakter verloren.

Alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. De vertrekken stralen een stille eenvoud uit. Een zithoek met sober meubilair, een modern keukenblok met magnetron-oven, bed en badkamer. In deze gastenkluizen is wifi beschikbaar. Deze voormalige gastenkluizen zijn in al hun eenvoud uiterst geschikte plaatsen om tot jezelf te komen voor korte of langere tijd en maakt het tot plekken waar het mogelijk is om geconcentreerd te kunnen werken.

       

 

Naast de twee gastenkluizen vlak achter het klooster is er de mogelijkheid om te verblijven in gastenkluis David. Deze voormalige woning van broeder David, de kluizenaar van Sion, is uiterst sober en staat in een eigen tuin, los van de andere gebouwen. Deze ruimte is dus alleen geschikt voor hen die vriendschap gesloten hebben met de eenzaamheid, of echt verlangen naar stilte en afzondering.

De kluis beschikt over een woonkamer, een klein keukenblok, een natte cel en een kleine slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Er is geen wifi. Niet onvermeld mogen blijven de vele vogels (uilen, spechten) en de spelende eekhoorns op het gras. Bij zoveel moois heeft een mens maar weinig nodig.

* Voor de Alfa en Davidskluis geldt een beperkte beschikbaarheid voor verblijf.

 

 

Reserveringsaanvraag

Gasten zijn individueel van harte welkom, maar ook groepsreserveringen tot 14 personen zijn mogelijk. Wilt u verblijven bij Nieuw Sion, neem dan contact op met onze afdeling verhuur via verhuur@nieuwsion.nl of vul onderstaande reserveringsaanvraag in. U ontvangt dan van onze verblijfsafdeling bericht over de mogelijkheden op de door u aangegeven datum.

In het geval van een groepsaanvraag denken wij graag samen met u mee. Op de pagina tarieven 2019 zijn de  tarieven van kamers en gastenkluizen te vinden.

 

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2