Lees verder

Kamperen Nieuw Sion juli-augustus 2020

Gastvrijheid is één van de pijlers van ons bestaan, net zoals dat het geval was voor de broeders die vroeger Abdij Sion bewoonden. We willen gastvrij zijn voor iedereen die graag een paar dagen (minimaal drie) wil kamperen vanaf 1 juli tot 2o augustus. Om even tot rust te komen, of om de stilte te zoeken midden in de prachtige bossen van Diepenveen. Klooster Nieuw Sion biedt gasten mogelijkheden voor rust en ruimte voor bezinning. De poorten van klooster Nieuw Sion staan altijd open voor gasten, van alle geloofsstromingen of juist zonder een religieuze achtergrond, die de leefregels van rust en stilte binnen ons klooster respecteren. We stellen het zeer op prijs wanneer onze gasten meegaan in het dagelijks ritme van het kloosterleven en waar mogelijk deelnemen aan de getijdengebeden.

Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter. Het is fijn wanneer dit past bij de invulling van de dagen tijdens het verblijf.


Wat maakt kamperen bij Nieuw Sion  zo anders?

Kamperen bij ons is kamperen in de meest pure vorm. In vergelijking met de meeste familiecampings onderscheidt het  zich o.a. op de volgende punten:

Natuurlijke ligging

Het terrein bevindt zich in een prachtig landschap, ver van alle drukte.

Kleinschalig maar ruim

Onze camping is bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy.

Respect voor uw rust

Onze kampeerders  zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zul je bij ons geen last hebben van rumoerige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein.

Eenvoudige voorzieningen

Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Onze camping beschikt  over warme douches.

Géén vaste plaatsen

Er zijn op onze terreinen geen vaste standplaatsen, je kunt kiezen voor het binnenterrein (5 plaatsen) of het buitenterrein (5 plaatsen)

Oog voor duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een bewuste keuze voor Nieuw Sion.


Catering

We kiezen ervoor om het kamperen inclusief het eten te doen. Dat betekent dat er in de ochtend een lange tafel staat voor het ontbijt (waarbij u voor de lunch een pakket kan maken) en s’avonds is er een heerlijk eenvoudig gerecht (zie verder hieronder Eten in Franse sferen).

Kenmerken van dit terrein

*Douches en wc’s aanwezig.

*Aparte voorziening voor chemisch toilet.

*Geschikt voor tenten, caravan, vouwwagens en campers.

*Geen stroom, wel voor opladen mobiel en scheerapparaat.

*Honden toegestaan mits aangelijnd.

*Aparte parkeerplek voor auto’s.


Tarieven (als u de aanbetaling heeft gedaan is de reservering gegarandeerd.  Bij vertrek kunt u per pin betalen, waarbij de aanbetaling in mindering wordt gebracht.

Verblijf per persoon per nacht Ontbijt per persoon per dag lunch per persoon per dag Avondeten per persoon per dag Totaal per persoon per nacht
Volwassene  €                    5,00  €                  10,00  €                    6,00  €                  11,50  €                  32,50
Kind 0-5 jaar  €                    3,00                     Gratis                     Gratis  €                    3,00
Kind 6-12  €                    3,00  €                    6,00  €                    2,00  €                    6,00  €                  17,00
Tent/caravan  €                    5,00  €                    5,00
Kampeerbusje  €                    5,00  €                    5,00
Auto  €                    2,00  €                    2,00
Toeristenbelasting  €                    0,99  €                    0,99
Toeristenbelasting wonend binnen postcode gebied Deventer                     Gratis
Aanbetaling
Volwassene  €                  15,00  €                  15,00
Kind 6-12  €                    5,00  €                    5,00

Parkeren op eigen terrein en gratis WIFI


Eten in Franse sferen

Schuif aan tijdens de dagelijkse maaltijd, geïnspireerd op het Franse table d’hôte. Aan lange tafels eten we samen een hoofdgerecht. Per dag koken we een wisselend vegetarisch gerecht geïnspireerd op het aanbod van de Siontuin, het seizoen en de streek. Onze gedekte tafel staat rond de klok van zeven uur klaar in de tuin, of in de refter (waar de monniken aten).

Tijdens de maaltijd bieden we de mogelijkheid om een flesje cider of wijn te kopen. Onze appel ciders zijn van Iesselcider en worden gemaakt op Siongrond van lokale appels. Wij selecteren bij de maaltijd een bijpassend drankje, dat klaarstaat in het ijs.

Per dag bereiden we een maaltijd voor in de grote keuken en oogsten we verse groenten. Indien je het leuk vindt ons hierbij te helpen, is dit mogelijk op gezette tijden. Ook hier laten we ons leiden door het aanbod van de tuin en kunnen we per dag een schema maken. Op de site houden wij je graag op de hoogte over de mogelijkheden.

De maaltijd is inclusief in de prijs van de campingplaats. Indien wij rekening moeten houden met dieetwensen vernemen wij dit graag bij de reservering. Drankjes zijn niet inclusief, deze zijn tegen een meerprijs te koop tijdens de maaltijd. Wij houden rekening met de Coronamaatregelen, maar gaan vooral lekker samen eten.


Wilt u een reserveringsaanvraag doen? Klik dan op volgende link: https://www.nieuwsion.nl/events/kamperen-op-nieuw-sion/

Corona. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en daar zijn onze voorzieningen ook op ingericht. Wij gaan er vanuit dat u zich daar ook aan houdt.   

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2