Workshops Klooster Experience 2021

Op deze pagina lees je meer over workshops tijdens de Klooster Experience, deze zomer op Klooster Nieuw Sion. We zijn volop bezig om er weer een inspirerend programma van te maken. Houd de website in de gaten voor updates. 

God aan diggelen – Door: Rik Zweers en Dominicanenbroeder Jozef Essing

Broeder Jozef en Rik ontmoetten elkaar 4 jaar geleden in het Dominicanenklooster in Zwolle. De mannen verschillen 50 jaar in leeftijd, maar kenden beiden een vast geloof in God wat in de loop der jaren voor een deel instortte. Wat kwam ervoor in de plaats? Een levend en meer divers beeld van God.
In deze workshop word je meegenomen in de persoonlijke verhalen van Rik en Jozef en ga je op zoek naar jouw beeld van God. Is dit een statisch beeld of is het continu in beweging?
Lees hier het interview met Rik Zweers

Kunst voor amateurs – Door: Rik Zweers

RikKunst kan onbegrijpelijk zijn en vreemd. Maar kunst kan ook helpen in een zingevingsvraag. Het zet mensen aan het denken. Het geeft een ander perspectief en nieuwe gesprekken.
In deze workshop krijg je handvatten van Rik om jouw zingevingsvraag te verbinden aan een kunstwerk zodat het niet meer vreemd is, maar leert wat het jou kan vertellen. 
Lees hier het interview met Rik Zweers

Rode draad in mijn leven – Door: Nadia Kroon

NadiaGebeurtenissen kunnen een grote impact op je hebben. Een verhuizing, nieuwe studie, ruzies, een overlijden of een geweldig succes. Het laat je niet onberoerd. Je leven krijgt opeens een compleet nieuwe wending.
In deze workshop leer je wat deze gebeurtenissen met jou hebben gedaan. Na een inleiding ga je aan de slag met een echte, lange rode draad en heel veel schrijfkaartjes. Gaandeweg ontdek je hoe jouw leven jouw beeld van God heeft gevormd en jouw kijk op de wereld en jezelf.

Tenslotte bespreken we met elkaar de hamvraag: nu je dit over jezelf weet, hoe ga jij de weg met jezelf en God vervolgen? Hoe kom jij tot een nog grotere innerlijke vrijheid en hoop voor je toekomst?

Nadia Kroon (1989) heeft theologie gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Ede en de Vrije Universiteit. Ze was tot voor kort een protestantse zuster bij de Augustinessen van Sint Monica. Nu is ze bezig met de overstap naar een meer contemplatief klooster. Ze blogt op www.kloosterwereld.nl en heeft een boek geschreven over haar kloosterervaringen met als titel ‘Non in de bus’.
Lees hier het interview met Nadia Kroon

De beeldloze God van Meister Eckhart – Door: Marga Zwiggelaar

MargaIedereen heeft wel een voorstelling van God. We noemen God goed, of rechtvaardig, of zelfs de wrake. De 14e eeuwse mysticus Meister Eckhart zei dat we juist geen enkel beeld van God kunnen maken, dus we kunnen ook niet zeggen dat God goed is, of rechtvaardig, of wraakzuchtig. Maar wat is God dan wel?
In deze inleiding over de beeldloze God van Meister Eckhart vertelt dominicanes zr. Marga over deze bijzondere mysticus. Wat bedoelt Eckhart bijvoorbeeld precies als hij praat over de beeldloze God en hoe kan ons dat helpen om op het spoor van God te komen. Of juist helemaal niet.
We eindigen de workshop met een creatieve opdracht, waarbij we gebruik maken van materiaal uit de natuur. 

Recht doen in relatie tot jezelf: leven volgens je zelfbeeld of je ware zelf?Door: Paul Schenderling

PaulWe willen allemaal het perfecte plaatje leven. Maar in de weerbarstige werkelijkheid houdt dat beeld geen stand. Via de spullen die we kopen draagt elk van ons bij aan de uitbuiting van arbeiders in verre landen. En door de klimaatcrisis die we mede veroorzaken dreigt het leefgebied van vele armen rond de evenaar verwoest te worden. Als ons beeld van vooruitgang en ons zelfbeeld niet kloppen, wat moeten we dan? In Marcus staat dat uitgebuite mensen én uitbuiters beide bij de groep van Jezus willen horen. Hoe kan dat?! Welke verbeelding bood Jezus hen waardoor ze ineens voor zich zagen hoe het anders kon? Is zo’n verbeelding ook voor ons weggelegd? In een indringende, interactieve sessie gaan we daarnaar op zoek.
Lees hier het interview met Paul Schenderling

Boek je ticket

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2