Lees verder

Klooster-Xperience augustus a.s.

Na vier edities van het kloosterfestival met een steeds groter wordende groep vaste bezoekers kon Nieuw Sion het niet over hun hart verkrijgen om vanwege Corona het hele feest af te blazen. Dus kan je deze zomer een Klooster Experience beleven, nog steeds klooster en nog steeds de ingrediënten van een festival maar dan meer toegespitst op een reis die je zelf onderneemt in plaats van als groep. Dus wil je deze zomer eens iets heel anders doen en ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom dan naar Klooster Nieuw Sion!

Daar vindt van donderdag 20 augustus tot en met zondag 23 augustus 2020 de Klooster-Xperience plaats. Vier dagen lang word je meegenomen op het getijdenritme van het klooster. De bijzondere omgeving brengt je direct al in sferen van eenvoud, rust en bezinning. Wij bieden je een verrassend en corona proof programma; ontmoetingen met kloosterlingen. samen aan de slag in – en om het klooster, luisteren naar goede muziek, geïnspireerd worden door boeiende lezingen, aan de slag met kunstenaars en luisteren naar elkaars verhalen bij een kampvuur dat brandt tot diep in de nacht.

Dompel jezelf onder in een eeuwenoud ritme en ontdek wat dit voor jou kan betekenen in je dagelijks leven. Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion. Gezellig met anderen bivakkeren in de boomgaard. Praten met de religieuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door kan je je laten inspireren tijdens workshops, door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap. Elke middag werken we naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt het werken in de tuin, sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, de maaltijd bereiden, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen.

 

Programma Klooster-Xperience

Het programma van het zomerkloosterfestival wordt op dit moment opgezet, zodra de programma-onderdelen bekend zijn wordt dit hier aangevuld. Vast staan de vier gebeden per dag. Tussendoor worden er programmaonderdelen georganiseerd zoals workshops van de aanwezige religieuzen en muziekconcerten.

Om alvast in de sfeer te komen, hieronder een korte impressie van het Kloosterfestival 2019.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2