Lees verder

Verhuur ruimtes

Nieuw Sion biedt de mogelijkheid, aan grote- en kleine gezelschappen, om op een unieke plek samen te komen voor doeleinden die passen bij het gedachtengoed van het klooster. Het samenzijn in de sfeer van stilte, omringd door rust en het ritme van de getijden. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen, retraites, congressen workshops of concerten.

1. Gastenhuis

Het gastenhuis van Nieuw Sion beschikt op de begane grond over drie grote kamers, twee keukens en sanitaire voorzieningen. De unieke combinatie van gastvrije huis- en/of vergaderkamers, maakt de begane grond van het gastenhuis uitermate geschikt voor vergaderingen, retraites en workshops, voor groepen van acht tot zestig personen. Het is mogelijk om, in geval van meerdaagse activiteiten, het gehele gastenhuis te huren.

2. Eetzaal en bibliotheek

De eetzaal en bibliotheek onderscheiden zich door fraaie gewelven in schoon metselwerk in vroeg gotische stijl. De ramen zijn eveneens in gotische vorm en voorzien van glas-in-lood. De houtsnijwerk versierde boekenkasten in de bibliotheek zijn vervaardigd door broeder Petrus. De ruimtes zijn naar wens in te delen. De ruimtes kunnen apart of gezamenlijk worden gehuurd.

De eetzaal en bibliotheek maken het mogelijk om in een grote groep te werken, maar bieden ook voldoende ruimte om aanwezigen in kleinere groepen te verdelen over de ruimtes. Er kan dan gewerkt worden in zowel de eetzaal als de bibliotheek.

3. Refter

De refter is de voormalige eetzaal van de monniken. De zaal is nog volledig authentiek, precies zoals de monniken hem achterlieten. Lange kloostertafels geven de ruimte een unieke sfeer. De refter kan gehuurd worden voor lezingen, symposia en andere bijeenkomsten. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk, de grote ruimte is naar wens in te delen en maakt de ruimte geschikt voor 125 tot 200 personen.

4. Kloosterkerk

De kerk van Nieuw Sion is in het midden van alle beweging aanwezig als een stille plaats. We bewaren die stilte en die akoestiek als een schat in ons midden.

De kerk is voor ons meer dan een geschikte locatie voor een evenement of concert. We waken over deze plek, omdat we waarde hechten aan het idee dat dit een plaats is van God. Daarom is de kerk bijna altijd open om er stil te zijn, zo lang je wilt.

Voor speciale gelegenheden wordt de kerk verhuurd. Dit altijd in overleg en kan alleen als het om een bijeenkomst gaat met of vanuit een biddend hart.

     

5. Conferentiecentrum de Smederij

De voormalige werkhuizen van abdij Sion zijn verbouwd tot moderne, lichte zalen en kamers, verschillend van grootte. Met de beschikking over een keuken en sanitair. De naam –  Conferentiecentrum De Smederij – verwijst natuurlijk naar de oorspronkelijke bestemming van deze ruimtes.

De ruimtes zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Vergaderingen, workshops of bezinningsdagen, maar ook voor studie- en trainingsdagen. Al met al een combinatie van zalen die zeer geschikt is voor het werken in groepen van ongeveer 35 personen.

conferentiecentrum de smederij   

6. Kapittelzaal

De kapittelzaal was voorheen de ruimte in het klooster waar de monniken bij elkaar kwamen om onderwezen te worden door de Abt of om met elkaar te bidden of te discussiëren. Deze ruimte is zeer geschikt voor middelgrote groepen, tot 50 personen, voor uitvoeringen, lezingen en/of presentaties. Het bijzondere aan deze ruimte is de akoestiek, door speciale plafondplaten is het er zeer stil.

   

7. Sacristie

De sacristie was een ruimte in het klooster, waarin men alles bewaarde  dat nodig kon zijn om een kerkdienst te houden, voor de mis legde de koster hier alle gewaden in volgorde klaar die de voorganger nodig had. Deze ruimte is zeer geschikt voor kleinere groepen, tot 20 personen, voor vergaderingen, presentaties en/of workshops. Het bijzondere aan deze ruimte is het prachtige uitzicht op de de landerijen.

      

8. Kapschuur

De restauratie van de kapschuur is vergevorderd!
Deze kapschuur is dus bijna beschikbaar voor de verhuur.
Binnenkort komt er hier meer informatie te staan.
   

Reserveren?

Heb je interesse in de ruimten van Nieuw Sion, neem dan contact op met onze afdeling verhuur via verhuur@nieuwsion.nl of vul onderstaand contactformulier in met eventuele vragen/verzoeken. Er wordt graag met je meegedacht over ruimten die passen bij jouw behoefte. Op de pagina Tarieven zijn de verhuur tarieven te vinden voor de verschillende kloosterruimten.

  Indien interesse in een kloosterruimte, klik dan op de selectievakjes met de ruimte(n) van voorkeur.
  1. Gastenhuis
  2. Eetzaal of Bibliotheek
  3. Refter
  4. Kloosterkerk
  5. Conferentiecentrum de Smederij
  6. Kapittelzaal
  7. Sacristie
  8. Kapschuur

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2