Koffieschenkerij Nieuw Sion

Van harte welkom in onze koffieschenkerij! We nodigen je uit om in onze voormalige buitenkapel te komen genieten van heerlijke koffie, thee, huisgemaakt gebak of een kloosterlunch!

Ook kun je hier, in onze kloosterwinkel, terecht voor Sion Kloosterbier, Nieuw Sion-ansichtkaarten, boeken, Iesselcider, routekaarten en nog veel meer. Voel je dus welkom om Klooster Nieuw Sion aan te doen, tijdens een gezonde wandeling over landgoed de Kranenkamp of combineer je bezoek aan de schenkerij met een moment van rust, bezinning of gebed in onze kloosterkerk.

Openingstijden en Pasen 2023
De koffieschenkerij is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur. Parkeren is mogelijk aan de Vulikerweg (oprijlaan richting het klooster). Met Pasen zijn we op zowel Eerste als Tweede Paasdag geopend en kun je onder meer reserveren voor een speciale Paas High tea.

Maandelijks Kloostermaal speciaal
Elke laatste vrijdagavond van de maand kun je in de schenkerij genieten van een heerlijk, vegetarisch kloostermaal van onze chef-kok Tessa én als afsluiting een mooi, inhoudelijk programma, zoals een lezing of mini-concert. Meer weten? Kijk op de informatiepagina voor het diner van maart. Wees er snel bij, want eerdere Kloosterdiners waren volledig uitverkocht!

Speciale feestdagen in de schenkerij
Alvast een tip: op de volgende feestdagen kun je in de schenkerij genieten van verrassend lekkers, geïnspireerd op de feestdag én heerlijke seizoensproducten uit onze eigen tuin:

 • Koningsdag 27 april: Ontvlucht de drukte, kom genieten van de stilte en proef van onze speciale (oranje) Koningsplank
 • Bevrijdingsdag 5 mei: Bevrijd je van verwachtingen en vier met ons de vrijheid!
 • Hemelvaartsdag 18 mei: Een uitgebreide picknickmand vol lekkernijen uit de keuken van Tessa
 • Pinksteren 28 & 29 mei: Proef van een heerlijk zomers Kloosterproeverijtje
 • Sint Jan 24 juni: Op de langste zomerdag een heerlijk diner in de nieuwe moestuinkas en gitaarmuziek rond het kampvuur

Reserveren
Indien je zeker wilt zijn van een plekje voor de lunch én je bent met meer dan 15 personen, dan kun je een mailtje sturen naar reserveringen@nieuwsion.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via: 06-15440921. Reserveren voor minder personen en/of voor koffie / thee en gebak is niet nodig, van harte welkom! We serveren lunch tot 15.00 uur.

Menukaart
Onze menu-kaart kenmerkt zich door biologische, eerlijke producten, zoveel mogelijk geproduceerd in onze eigen moestuin of door lokale leveranciers. Net als de monniken van Abdij Sion eet je bij ons vegetarisch. In onze koffieschenkerij kun je terecht voor:

 • Diverse soorten koffie, biologische en kruidenthee en biologische frisdranken
 • Heerlijk gebak, huisgemaakt in ons taartenatelier of van bakkerij Overkempe
 • Lunch:
  • Kloosterlunch met huisgemaakte verse soep, een hartig taartje en een verse salade
  • Salade geitenkaas met pompoen: geroosterde pompoen, rozijnen, walnoten en een balsamico dressing. Geserveerd met molenbrood.
  • Sion Gezond: oerbrood met gekookt ei, jonge kaas, huisgemaakte pesto en verse rauwkost
  • Boerenbrood met Oesterzwamkroketten van Brans Deventer. Als alternatief kaaskroketten
  • Warme soep met ambachtelijke brood van Bökkers Mölle uit Olst

Van buitenkapel naar koffieschenkerij
De koffieschenkerij is gesitueerd in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion. Het kenmerkende tongewelf van de kapel is tijdens de verbouwing prachtig gerestaureerd.

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2