Koffieschenkerij Nieuw Sion

Van harte welkom in onze koffieschenkerij! We nodigen je uit om in onze voormalige buitenkapel te komen genieten van heerlijke huisgebrande koffie, thee uit eigen kruidentuin met huisgemaakt gebak. Of schuif aan voor een kloosterlunch of avondmaaltijd aan het eind van de dag, geinspireerd op het aanbod uit onze eigen moestuin! Onze schenkerij is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00-17.00 uur. 

Let op: we volgen in de schenkerij het ritme van de getijdengebeden op het klooster. Om die reden nemen we tussen 11.45-12.15 uur geen bestellingen aan.

In onze schenkerij bevindt zich ook onze kloosterwinkel. Je kunt er terecht voor Sion Kloosterbier, Nieuw Sion-ansichtkaarten, een divers aanbod van boeken, producten uit eigen tuin, kaarsen en nog veel meer. Voel je dus welkom om Klooster Nieuw Sion aan te doen, tijdens een gezonde wandeling over landgoed de Kranenkamp of combineer je bezoek aan de schenkerij met een moment van rust, bezinning of gebed in onze kloosterkerk.

Kloostermaaltijd aan het eind van de dag
De dag afsluiten met een heerlijk, vegetarisch gerecht, gebaseerd op het aanbod uit onze moestuin? Dat kan van woensdag t/m zondag in de schenkerij, om 17.00 uur. Daarna ben je van harte welkom om het avondgebed bij te wonen. Je kunt hier reserveren voor de avondmaaltijd.

Zomeravonden en maandelijks Kloostermaal speciaal
In de maanden juli en augustus ben je elke vrijdag welkom voor een Zomeravond op het klooster. Een heerlijk, vegetarische maaltijd met zoete afsluiting. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Elke laatste vrijdagavond van de maand kun je in de schenkerij genieten van het Kloostermaal speciaal. Een heerlijk, vegetarisch kloostermaal in drie gangen van onze koks én als afsluiting een mooi, inhoudelijk programma, zoals een lezing of mini-concert. Meer weten? Kijk op de informatiepagina voor de aankomende edities van het Kloostermaal speciaal. Wees er snel bij, want eerdere Kloosterdiners waren volledig uitverkocht!

Recensie Lekker Vega
Onlangs kwam Lekker Vega bij ons langs om te genieten van onze Kloostermaaltijden. Ze deelden hoe ze Nieuw Sion en de maaltijden uit onze moestuin hebben beleefd. Nieuwsgierig wat ze over ons en onze maaltijden te zeggen hebben? Lees het artikel hier.

Reserveren

 • Indien je zeker wilt zijn van een plekje voor de lunch én je bent met meer dan 15 personen, dan kun je een mailtje sturen naar reserveringen@nieuwsion.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via: 06-15440921.
 • Voor de avondmaaltijden dien je uiterlijk 24 uur van tevoren te reserveren. Dit mag kan via het formulier onderaan deze pagina, per mail naar reserveringen@nieuwsion.nl of via: 06-15440921
 • Reserveren voor minder personen en/of voor koffie / thee en gebak is niet nodig, van harte welkom! We serveren lunch tot 15.00 uur.

Menukaart
Onze menu-kaart kenmerkt zich door biologische, eerlijke producten, zoveel mogelijk geproduceerd in onze eigen moestuin of door lokale leveranciers. Net als de monniken van Abdij Sion eet je bij ons vegetarisch. In onze koffieschenkerij kun je terecht voor:

 • Diverse soorten koffie, biologische en kruidenthee en biologische frisdranken
 • Heerlijk gebak, huisgemaakt in ons taartenatelier
 • Lunch:
  • Kloosterlunch met huisgemaakte verse soep, een hartig taartje en een verse salade
  • Boerenbrood met eiersalade of hummus. 
  • Boerenbrood met Oesterzwamkroketten van Brans Deventer.
  • Huisgemaakte friet
  • Flammkuchen
  • Warme Soep van de dag met ambachtelijk brood van Bökkers Mölle uit Olst
 • Avondmaaltijd (17.00 uur):
  • Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, bereid met zoveel mogelijk verse ingredienten uit onze eigen moestuin.

Reserveringsformulier kloostermaaltijden (muv Kloostermaal speciaal)
  Van buitenkapel naar koffieschenkerij
  De koffieschenkerij is gesitueerd in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion. Het kenmerkende tongewelf van de kapel is tijdens de verbouwing prachtig gerestaureerd.

   

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2