Lees verder

Koffieschenkerij Nieuw Sion

Van harte welkom in onze nieuwe koffieschenkerij! In onze voormalige buitenkapel serveren we heerlijke koffie, thee, fris, een kloosterlunch en gebak. Naast de schenkerij, in de gastentuin van het klooster, is een fluisterterras ingericht. Daar kunnen bezoekers genieten van de prachtige binnentuin én wordt de rust en stilte die Klooster Nieuw Sion wil bieden in stand gehouden.

De koffieschenkerij doet tevens dienst als receptie voor iedereen die Nieuw Sion bezoekt. Een warm welkom waar bezoekers van het gastenhuis de sleutel van hun slaapvertrek op kunnen halen, waar passanten een eerste indruk kunnen op doen van Klooster Nieuw Sion, waar rondleidingen door het klooster van start gaan en waar groepen worden ontvangen die voor een programma op Nieuw Sion verblijven.

Openingstijden en coronamaatregelen
De koffieschenkerij is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur. U heeft een coronatoegangsbewijs nodig bij bezoek aan de koffieschenkerij. Kijk hier voor de actuele coronamaatregelen op het klooster.

Parkeren is mogelijk aan de Vulikerweg (oprijlaan richting het klooster).

Menukaart
In onze koffieschenkerij serveren we onder meer:

 • Diverse soorten koffie, thee en biologische frisdranken
 • Heerlijk gebak van lokale leveranciers
 • Een Kloosterlunch, bestaand uit een soep, hartige taartje en een salade. Steeds afgestemd op wat er op dat moment geoogst wordt in de moestuin. Elementen ook los te bestellen.
 • Oesterzwamkroketten en oesterzwambitterballen van Brans Deventer. Als alternatief kaaskroketjes. De kroketten worden geserveerd op wit of bruin oerbrood van Bökkersmölle Olst.

Reserveren
Indien u zeker wilt zijn van een plekje, kunt u hieronder een reservering plaatsen via het formulier of een mailtje sturen naar reserveringen@nieuwsion.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via: 06-15440921.

Uiteraard bent u ook zonder reservering van harte welkom!
Let op: reserveren is alleen mogelijk van woensdag t/m zondag, de koffieschenkerij is op maandag en dinsdag gesloten. 

  Van buitenkapel naar koffieschenkerij
  De koffieschenkerij is gesitueerd in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion. Het kenmerkende tongewelf van de kapel is tijdens de verbouwing prachtig gerestaureerd.

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2