Koffieschenkerij Nieuw Sion

Van harte welkom in onze koffieschenkerij! We nodigen je uit om in onze voormalige buitenkapel te komen genieten van heerlijke koffie, thee, huisgemaakt gebak of een kloosterlunch!

Ook kun je hier, in onze kloosterwinkel, terecht voor Sion Kloosterbier, Nieuw Sion-ansichtkaarten, boeken, Iesselcider, routekaarten en nog veel meer. Voel je dus welkom om Klooster Nieuw Sion aan te doen, tijdens een gezonde wandeling over landgoed de Kranenkamp of combineer je bezoek aan de schenkerij met een moment van rust, bezinning of gebed in onze kloosterkerk.

Openingstijden 
De koffieschenkerij is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur. Parkeren is mogelijk aan de Vulikerweg (oprijlaan richting het klooster).

Kerstbeleving Klooster Nieuw Sion
KerstbelevingNieuw Sion nodigt je uit om op Eerste of Tweede Kerstdag op een unieke manier kerst te beleven op het klooster. Voor wie wil starten we met het traditionele middaggebed in onze Kloosterkerk. Na het gebed serveren we een glaasje glühwein buiten in de kloostertuin. Daarna kunt u aanschuiven in onze koffieschenkerij voor een overheerlijke 4-gangen kerstlunch, op basis van ingrediënten uit de kloostertuin. Onze chef Jasper kookt met ziel en zaligheid voor u.

Programma

 • 12.00 uur: Middaggebed (optioneel)
 • 12.15 uur: Ontvangst met Glühwein
 • 12.45 uur: Vier-gangen klooster-kerstlunch
 • 14.30 uur: Afsluitende rondleiding (max. 1 uur), waarin u meer leert over verleden en heden van Nieuw Sion.

Tip: na afloop kunt u nog genieten van een heerlijke wandeling over landgoed De Kranenkamp bij het klooster.

Prijzen Kerstbeleving (incl. glühwein)

 • Volwassenen: €49,50
 • Kinderen (2-12 jaar): €24,75

Je kunt je aanmelden voor de kerstbeleving via het formulier onderaan deze pagina.

Maandelijks themadiner
Elke laatste vrijdagavond van de maand verandert onze koffieschenkerij voor één avond in een gezellig kloosterrestaurant waar je terecht kunt voor een heerlijk, vegetarisch diner én als afsluiting een mooi, inhoudelijk programma, zoals een lezing of mini-concert. Meer weten? Kijk op de informatiepagina voor het thema-diner in november of december. Wees er snel bij, want eerdere thema-diners waren volledig uitverkocht!

Reserveren
Indien je zeker wilt zijn van een plekje voor de lunch én je bent met meer dan 15 personen, dan kun je een mailtje sturen naar reserveringen@nieuwsion.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via: 06-15440921. Reserveren voor minder personen en/of voor koffie / thee en gebak is niet nodig, van harte welkom! We serveren lunch tot 15.00 uur.

Menukaart
Onze menu-kaart kenmerkt zich door biologische, eerlijke producten, zoveel mogelijk geproduceerd in onze eigen moestuin of door lokale leveranciers. Net als de monniken van Abdij Sion eet je bij ons vegetarisch. In onze koffieschenkerij kun je terecht voor:

 • Diverse soorten koffie, biologische en kruidenthee en biologische frisdranken
 • Heerlijk gebak, huisgemaakt in ons taartenatelier of van bakkerij Overkempe
 • Lunch:
  • Kloosterlunch met huisgemaakte verse soep, een hartig taartje en een verse salade
  • Salade geitenkaas met pompoen: geroosterde pompoen, rozijnen, walnoten en een balsamico dressing. Geserveerd met molenbrood.
  • Sion Gezond: oerbrood met gekookt ei, jonge kaas, huisgemaakte pesto en verse rauwkost
  • Boerenbrood met Oesterzwamkroketten van Brans Deventer. Als alternatief kaaskroketten
  • Warme soep met ambachtelijke brood van Bökkers Mölle uit Olst

Van buitenkapel naar koffieschenkerij
De koffieschenkerij is gesitueerd in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion. Het kenmerkende tongewelf van de kapel is tijdens de verbouwing prachtig gerestaureerd.

Reserveringsformulier Kerstbeleving
  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2