Lees verder

Koffieschenkerij Nieuw Sion

Van harte welkom in onze koffieschenkerij! We nodigen je uit om in onze voormalige buitenkapel te komen genieten van heerlijke koffie, thee, huisgemaakt gebak of een kloosterlunch!

Ook kun je hier, in onze kloosterwinkel, terecht voor Sion Kloosterbier, Nieuw Sion-ansichtkaarten, boeken, Iesselcider, routekaarten en nog veel meer. Voel je dus welkom om Klooster Nieuw Sion aan te doen, tijdens een gezonde wandeling over landgoed de Kranenkamp of combineer je bezoek aan de schenkerij met een moment van rust, bezinning of gebed in onze kloosterkerk.

Openingstijden 
De koffieschenkerij is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur. Parkeren is mogelijk aan de Vulikerweg (oprijlaan richting het klooster).

Maandelijks themadiner
Elke laatste vrijdagavond van de maand verandert onze koffieschenkerij voor één avond in een gezellig kloosterrestaurant waar je terecht kunt voor een heerlijk, vegetarisch diner én als afsluiting een mooi, inhoudelijk programma, zoals een lezing of mini-concert. Meer weten? Kijk op de informatiepagina voor het thema-diner in september of oktober. Wees er snel bij, want eerdere thema-diners waren volledig uitverkocht!

Reserveren
Indien je zeker wilt zijn van een plekje voor de lunch én je bent met meer dan 5 personen, dan kun je hieronder een reservering plaatsen via het formulier of een mailtje sturen naar reserveringen@nieuwsion.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via: 06-15440921. Reserveren voor minder personen en/of voor koffie / thee en gebak is niet nodig, van harte welkom! We serveren lunch tot 15.00 uur.

Menukaart
Onze menu-kaart kenmerkt zich door biologische, eerlijke producten, zoveel mogelijk geproduceerd in onze eigen moestuin of door lokale leveranciers. Net als de monniken van Abdij Sion eet je bij ons vegetarisch. In onze koffieschenkerij kun je terecht voor:

 • Diverse soorten koffie, biologische en kruidenthee en biologische frisdranken
 • Heerlijk gebak, huisgemaakt in ons taartenatelier of van bakkerij Overkempe
 • Lunch:
  • Kloosterlunch met huisgemaakte verse soep, een hartig taartje en een verse salade
  • Frisse feta: opgeklopte feta met cherrytomaatjes en verse tuinkruiden en getoast brood.
  • Sion Gezond: Oerbrood met gekookt ei, jonge kaas, huisgemaakte pesto en verse rauwkost.
  • Boerenbrood met Oesterzwamkroketten van Brans Deventer. Als alternatief kaaskroketten.
  • Warme soep met ambachtelijke brood van Bökkers Mölle uit Olst

Reserveringsformulier koffieschenkerij

Let op: reserveren is alleen mogelijk van woensdag t/m zondag, de koffieschenkerij is op maandag en dinsdag gesloten.

  Van buitenkapel naar koffieschenkerij
  De koffieschenkerij is gesitueerd in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion. Het kenmerkende tongewelf van de kapel is tijdens de verbouwing prachtig gerestaureerd.

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2