Lees verder

Openingstijden en rondleidingen

De gastentuin en de kloosterkerk zijn regelmatig geopend. En dat is maar goed ook, want Nieuw Sion wekt veel belangstelling, zowel door de geschiedenis als door alle nieuwe ontwikkelingen van dit moment. Dus: welkom! Als je wilt, kun je even binnen lopen en een kijkje nemen, of een moment van de stilte proeven. Daarnaast zijn er onze goed bezochte rondleidingen, een succes vanaf het begin. We merken steeds weer dat iedereen, ongeacht leeftijd, religie of afkomst, een rondleiding op Sion boeiend vindt en verrijkend. Gun jezelf (of die groep mensen waarmee je iets bijzonders wilt doen binnenkort!) gerust eens een dagje Sion. We bieden je met de rondleiding een programma aan met verschillende dimensies, onder het motto: een dagje Sion is goed voor lijf en ziel.

Openingstijden

Kloosterkerk en kloostertuin
Vanaf Pasen: iedere middag, 14.00 tot 17.00 uur.
Wintertijd: iedere middag van 14.00 tot 16.00 uur.
In de kerk is op deze uren gelegenheid voor een moment van bezinning. De Bijbel ligt open, je kunt er een kaarsje opsteken en er ligt een intentieboek.

Foto: Mariakapel (voorzijde klooster)
Dagelijks: 09.00 tot 18.00 uur. Ook hier kun je gebedsintenties achterlaten en een kaarsje opsteken.

 

 

 

 

 

Rondleidingen voor groepen

Voor groepen van ongeveer twintig personen maken we een afspraak voor een rondleiding. Bij een groter aantal deelnemers, splitsen we de groep. De datum kan uiteraard in overleg worden vastgesteld. Voor informatie over de maatwerk-arrangementen (zie hieronder), de eventuele extra’s en voor opgave mail je naar de coördinator rondleidingen.

Open rondleidingen

Iedere vierde zondag van de maand is er om 15.00 uur een rondleiding. Hiervoor kunt je opgeven via het aanmeldformulier onder programma op deze website. Deze rondleiding kost € 8,50 per persoon inclusief koffie & thee. Deze kosten kunnen met een pinpas voldaan worden.

Rondleidingen voor retraitanten

Ook voor deelnemers aan retraites op Nieuw Sion kan een rondleiding worden georganiseerd. Voor aanvragen en nadere afspraken hierover kun je contact opnemen met onze verhuuradministratie.

 

Wat wil dat zeggen, een ‘rondleiding’?

Tijdens onze rondleidingen maak je kennis met deze prachtige plek midden in de natuur én met de karakteristieke gebouwen. De standaard rondleiding duurt anderhalf tot twee uur met een pauze in de bibliotheek. We gaan door de voornaamste ruimten van het klooster: de kerk, de kapittelzaal, de bibliotheek, de refter en de pandgangen (de typerende kloostergangen, om de binnentuinen heen). We lopen ook buitenom langs de werkhuizen, de boomgaard en de boerderij. Heel verstillend is de tocht door de monumentale beukenhaag (de berceau). Voor wie dat wil is ook de begraafplaats van de abdij te bezoeken. Onze rondleiders geven overal uitleg bij en schetsen stukjes uit het leven van de monniken die hier tussen 1890 en 2015 hebben gewoond. Ze vertellen ook over de herbestemming en de plannen die de stichting Nieuw Sion voor het klooster aan het ontwikkelen en uitvoeren is. In de pandgangen en in de berceau lopen we in stilte.

 

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2