Lees verder

Word Vriend van Klooster Nieuw Sion

Als Klooster Nieuw Sion zitten we in een turbulente tijd. Enerzijds krijgen we steeds meer gasten en weten steeds meer mensen de weg naar het klooster te vinden, voor rust, ruimte en bezinning. Anderzijds wordt groei van onze woongemeenschap, essentieel om goed invulling te kunnen blijven geven aan onze missie, bemoeilijkt door tegenslag in onze verbouwingsplannen. We vragen u daarom om uw hulp om de komende jaren de groei van onze woongemeenschap mogelijk te maken. 

Word Vriend van Klooster Nieuw Sion en steun ons met een jaarlijkse bijdrage van €50.

Aanmeldformulier

  Goed om te weten

  • Vragen omtrent het Vriend worden van Nieuw Sion? Mail naar vrienden@nieuwsion.nl
  • De bijdrage wordt jaarlijks, tot wederopzegging, automatisch afgeschreven door Stichting Nieuw Sion. De eerste afschrijving vindt plaats aan het eind van het kwartaal van inschrijving.
  • Voor Vrienden van Nieuw Sion wordt jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd op het klooster, waarin je wordt bijgepraat over actuele ontwikkelingen op het klooster.
  • Als welkomstcadeau bieden we u een gratis welkomstdrankje aan in onze koffieschenkerij, bij uw volgende bezoek aan Nieuw Sion.
  • Als je Nieuw Sion niet langer wilt of kunt steunen kun je opzeggen via een mailtje aan vrienden@nieuwsion.nl. Na ontvangst van je bericht wordt de automatische incasso stopgezet. Reeds afgeschreven bijdragen ontvang je echter niet retour. Van de opzegging ontvang je van ons altijd een bevestiging per e-mail.

  Achtergrondinformatie

  Binnenkort bestaat Klooster Nieuw Sion zes jaar. In de afgelopen jaren is er veel tijd, geld en moeite gestoken in de realisatie van onze idealen. Het kloostercomplex heeft een metamorfose ondergaan en wordt nu bewoond door een kleine woongemeenschap die samen bidt en werkt. Dat trekt velen aan die op zoek zijn naar verstilling, inspiratie en zinvol werk en zich net als u betrokken voelen bij de missie van Nieuw Sion. Juist die belangstelling en betrokkenheid moedigt ons aan om door te gaan, hoewel we recent met een tegenslag te maken hebben gekregen.

  Verrast door de vleermuis
  Voor het realiseren van onze plannen, en het borgen van Nieuw Sion als een gastvrije plek waar mensen dichter bij zichzelf, de natuur, God en de ander kunnen komen, is de groei van onze woongemeenschap essentieel. Zij vormen het kloppend hart van onze kloostergemeenschappen en dragen onze missie actief uit naar onze gasten.

  Ons plan was daarom om in het voorjaar van 2022 in de voormalige werkhuizen van het klooster diverse woningen te creëren, en met deze verbouwing tegelijkertijd een stap te zetten in de verdere verduurzaming van het klooster. Helaas is onlangs vast komen te staan dat er zeldzame vleermuizenkolonies in het dak van de werkhuizen ‘huizen’. Dat vergt nader onderzoek, dat de verbouwingsplannen met 2 jaar vertraagt.

  Een nieuw plan: renovatie van de kalverstal
  Omdat we niet twee jaar kunnen wachten met de uitbreiding van de woongemeenschap en de verdere verduurzaming, hebben we noodgedwongen een nieuw plan ontwikkeld. We willen de voormalige kalverstal renoveren, met als doel om daar vier woningen te realiseren. Bijkomend voordeel is dat de daken van de stal plaats bieden aan bijna 200 extra zonnepanelen, waardoor we elektriciteit voor warmtepompen kunnen opwekken. We slaan dus twee vliegen (of zo u wilt: twee vleermuizen) in één klap.

  Word Vriend van Klooster Nieuw Sion
  Een nieuw plan betekent helaas ook: nieuwe kosten, mede omdat subsidies gekoppeld waren aan ons plan met de werkhuizen. Om onze woongemeenschap te verdubbelen en de verduurzaming van het klooster te voltooien hebben we bijna 1,5 miljoen euro nodig. We vragen fondsen en andere grote sponsoren om een bijdrage, maar hebben ook dringend uw steun nodig.

  Namens de gemeenschappen van Klooster Nieuw Sion danken wij u bij voorbaat,

  Marten IJmker en Peter Dullaert, directeuren.

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2