Word Vriend van Klooster Nieuw Sion

Als Klooster Nieuw Sion zitten we in een turbulente tijd. Enerzijds krijgen we steeds meer gasten en weten steeds meer mensen de weg naar het klooster te vinden, voor rust, ruimte en bezinning. Anderzijds worden we geconfronteerd met een grote stijging van onze energiekosten en hebben we verbouwingswerkzaamheden ten behoeve van uitbreiding van onze woongemeenschap stil moeten leggen. We vragen u daarom om uw hulp om de komende jaren de groei van onze woongemeenschap én de verduurzaming van ons (oude) kloostercomplex mogelijk te maken. 

Word Vriend van Klooster Nieuw Sion en steun ons met een jaarlijkse bijdrage van €50.

Aanmeldformulier


  Goed om te weten

  • Vragen omtrent het Vriend worden van Nieuw Sion? Mail naar vrienden@nieuwsion.nl
  • De bijdrage wordt jaarlijks, tot wederopzegging, automatisch afgeschreven door Stichting Nieuw Sion. De eerste afschrijving vindt plaats aan het eind van het kwartaal van inschrijving.
  • Voor Vrienden van Nieuw Sion wordt jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd op het klooster, waarin je wordt bijgepraat over actuele ontwikkelingen op het klooster.
  • Naast deze bijeenkomst ontvang je als Vriend automatisch onze nieuwsbrief, die ca. 10x per jaar wordt verstuurd, met informatie over actuele ontwikkelingen op Nieuw Sion.
  • Als welkomstcadeau bieden we u een gratis welkomstdrankje aan in onze koffieschenkerij, bij uw volgende bezoek aan Nieuw Sion.
  • Je lidmaatschap wordt jaarlijks automatisch verlengd, tot wederopzegging
  • Als je Nieuw Sion niet langer wilt of kunt steunen kun je opzeggen via een mailtje aan vrienden@nieuwsion.nl. Na ontvangst van je bericht wordt de automatische incasso stopgezet. Reeds afgeschreven bijdragen ontvang je niet retour. Van de opzegging ontvang je van ons altijd een bevestiging per e-mail.

  Achtergrondinformatie

  Klooster Nieuw Sion bestaat inmiddels zeven jaar. In de afgelopen jaren is er veel tijd, geld en moeite gestoken in de realisatie van onze idealen. Het kloostercomplex heeft een metamorfose ondergaan en wordt nu bewoond door een kleine woongemeenschap die samen bidt en werkt. Dat trekt velen aan die op zoek zijn naar verstilling, inspiratie en zinvol werk en zich net als u betrokken voelen bij de missie van Nieuw Sion. Juist die belangstelling en betrokkenheid moedigt ons aan om door te gaan, hoewel we recent met nieuwe uitdagingen te maken hebben gekregen.

  Onze woongemeenschap en noodzakelijke verduurzaming
  Voor het realiseren van onze plannen, en het borgen van Nieuw Sion als een gastvrije plek waar mensen dichter bij zichzelf, de natuur, God en de ander kunnen komen, is de groei van onze woongemeenschap essentieel. Zij vormen het kloppend hart van onze kloostergemeenschappen en dragen onze missie actief uit naar onze gasten.

  Ons plan was daarom om in het najaar van 2022 woonruimtes in de voormalige kalverstal van het klooster te creëren. Helaas hebben we niet de financiële steun kunnen krijgen van fondsen die we hadden gehoopt te krijgen, wat ertoe leidt dat we de verbouwing stil hebben moeten leggen.

  Daarnaast worden we geconfronteerd met een forse stijging van de energiekosten, waardoor we geplande duurzaamheidsmaatregelen voor de toekomst nu noodgedwongen naar voren moeten halen, met bijbehorende hoge kosten om daarin te investeren.

  Word Vriend van Klooster Nieuw Sion
  Om onze woongemeenschap te verdubbelen en de verduurzaming van het klooster te voltooien is er veel geld nodig. We leggen daarvoor nog steeds verzoeken neer bij fondsen en andere grote sponsoren om een bijdrage, maar hebben ook dringend uw steun nodig.

  Namens de gemeenschappen van Klooster Nieuw Sion danken wij u bij voorbaat,

  Marten IJmker, directeur.

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2