Boekje voor de Goede Week

Vanuit Klooster Nieuw Sion is een mooi boekje gemaakt voor de Goede Week. Voor elke dag is er een tekst die je kunt lezen, en er zijn lege papieren waarop je je gedachten, beelden en gebeden kunt uiten. En elke dag heeft een paar opmerkingen naar aanleiding van de tekst om je aan het denken te zetten, als je dat fijn vindt. We hopen dat het boekje je op die manier helpt om stil te staan bij wat het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus bij jou oproept. Wat het verhaal voor je betekent. Wat Jezus voor je betekent. 

Bestelinformatie
– De kosten van het boekje (incl. verzendkosten) zijn €25. Het boekje is in de kloosterwinkel verkrijgbaar voor €20.
– Vooraf bestellen, en laten toesturen, kan via een mail naar retraites@nieuwsion.nl.  Graag vermelden: je naam, adresgegevens en hoeveel boekjes je af wilt nemen. 

Achtergrondinformatie
Dit boekje is voor mensen die denken in woorden, beelden, kleuren, structuren. Iedereen kan ermee uit de voeten. Er staat ook in hoe je meditatief kunt bijbellezen, Lectio Divina.

Het boekje is samengesteld uit allemaal verschillende papiersoorten: het is een uitnodiging aan jou om creatief te zijn aan de hand van de teksten die je worden aangeboden in de stille week.  Het boekje is stevig ingebonden, waardoor “alles” kan, alles mag! De bedoeling is dat jij, met wat je voorhanden hebt, creatief kunt zijn in dit boekje.

Wat kun je er bijvoorbeeld mee? 

  • Pak dat ene mooie kaartje of blader door oude tijdschriften en scheur een collage op kleur, op thema, op hoe jij in je vel zit en wat de teksten uit de stille week je te zeggen hebben.
  • Teken en schilder – met pen of potlood strepen zetten. Of met krijt. Of met verf. Eerst wit. En dan steeds donkerder. Of juist andersom. Of pak de watervaste dikke stift! 
  • Lijmen! Lijm de natuur in je boekje. De gedroogde bloemen die nu wel uit het vaasje mogen.
  • Of stempel … de mooie stempels in je kast kun je ongelimiteerd gebruiken! 
  • Teken, schrijf de woorden, de gebeden, de kreten die in je opkomen

En ga zo maar door. Het boekje is bedoeld om jouw creativiteit áán te zetten. Want dan kun je tot mooie inzichten komen. Ook kunnen de Bijbelteksten dichter naar je toe komen. Door ze eerst gelezen te hebben, of door ze te lezen tijdens het proces.   

Kijk ook gerust rond naar voorbeelden die je worden aangereikt door de makers van het boekje! Tijdens de Goede Week worden ze regelmatig gedeeld op de Instagram van Klooster Nieuw Sion!

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2