Kom logeren in Klooster Nieuw Sion

Ons klooster is een plek om thuis te komen. Rust en stilte speelt hier een belangrijke rol. Mensen logeren bij ons om even tot rust te komen, om een tijd van verstilling of bezinning te hebben, in alle rust te werken of te studeren of om het (gebeds)ritme van het klooster te ervaren. Of omdat het eigen hart vaak pas te horen is als het wat langer stil is. Verbinden met de natuur om ons heen kan goed in de prachtige bosrijke omgeving van het klooster. Voel je welkom in Klooster Nieuw Sion!

Zoek & Boek Direct

 

Overnachten in het Gastenhuis

Op de bovenverdieping van ons gastenhuis liggen veertien gastenkamers, geschikt om één of meerdere nachten te verblijven en te genieten van de rust, de natuur en de inspirerende omgeving van Klooster Nieuw Sion. Aan de oostkant zien de kamers uit op de gastentuin, aan de westkant op de weilanden achter de abdij. De kamers, waaronder één 2-persoonskamer, beschikken over een bed, een kast, een bureau met stoel, en een wastafel. Badkamers en toiletten bevinden zich op de gang. Je kunt tijdens je verblijf gratis gebruik maken van WiFi. Op de begane grond bevindt zich een woonkamer en keuken, waar ’s ochtends de ingrediënten voor het ontbijt geserveerd worden. Ingrediënten voor koffie/thee tijdens je verblijf zijn inbegrepen.

Voor lunch en avondeten heb je de volgende opties:

  • Reserveer voor het avondeten als je boekt voor het verblijf in het gastenhuis op openingsdagen van onze koffieschenkerij (woensdag t/m zondag). Je kunt ook bij aankomst nog reserveren voor het avondeten. Je mag er ook voor kiezen het avondeten zelf te bereiden, er zijn hiervoor twee keukenruimtes beschikbaar in ons gastenhuis.
  • Voor lunch ben je welkom bent in onze koffieschenkerij, op de genoemde openingsdagen. Je kunt ook bij aankomst aangeven dat je een lunchpakket wilt afnemen of de lunch zelf bereiden.

Reserveer een 1-persoonskamerReserveer een 2-persoonskamer

Overnachten in de Omegakluis

Naast de gastenkamers biedt Klooster Nieuw Sion de mogelijkheid om te overnachten in een gastenkluis. De Omegakluis is te boeken vanaf 2 nachten.

De gastenkluis Omega, met uitzicht op de achtertuin van het klooster, is een kleine woonruimte die het best getypeerd kan worden als ‘mini-appartement’. De kluis werd door de broeders van Sion gebouwd in de voormalige werkhuizen van het klooster en heeft nog niets van zijn monastieke karakter verloren.

Alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. Het vertrek straalt een stille eenvoud uit. Een zithoek, een modern keukenblok met magnetron, een bed en een badkamer. De gastenkluis is een uiterst geschikte plaats om tot jezelf te komen voor korte of langere tijd, en waar het mogelijk is om geconcentreerd te werken. In de kluis is gratis WiFi beschikbaar. Verblijf in de Omegakluis is op basis van zelfverzorging, uiteraard ben je tijdens je verblijf welkom in onze koffieschenkerij voor een lunch of avondmaaltijd (te reserveren bij aankomst).

Reserveer een kluis

Recensies van Gasten

Gasten waarderen hun bezoek aan Klooster Nieuw Sion gemiddeld met een 8.5:

“Ik heb ontzettend genoten van mijn verblijf. De rust en de sfeer van het klooster zijn heel fijn om te verblijven.”

“Een mooie plek om tot rust te komen. De kluis was prima qua voorzieningen en op het nabijgelegen landgoed is het heerlijk wandelen.”

“Wat een héérlijke plek om even tot rust te komen, om stil te zijn. Gastvrij, schoon en een fijn bed. Genoten van de diensten en de omgeving. Een aanrader, ik ga zeker nog een keer terug.”

“Ik had niet gedacht dat de stilte me zo goed zou doen. Het is gewoon een hele fijne plek om te zijn.”

 

Huren van diverse kloosterruimtes

Naast het gastenverblijf biedt Nieuw Sion verschillende kloosterruimten aan die gebruikt kunnen worden voor bezinningsdagen, bijeenkomsten en concerten.

Gastvrijheid

De poorten van klooster Nieuw Sion staan altijd open voor gasten, van alle geloofsstromingen of juist zonder een religieuze achtergrond, die de leefregels van rust en stilte binnen ons klooster respecteren. Voel je welkom om als gast te proeven van het dagelijks ritme van het kloosterleven en waar mogelijk deel te nemen aan de dagelijkse getijdengebeden / stiltemeditaties in onze Kloosterkerk.

Gastvrijheid is één van de pijlers van ons bestaan, net zoals dat het geval was voor de broeders die vroeger het klooster bewoonden. En het is goed om te zeggen dat gastvrijheid voor ons verder gaat dan koffie inschenken en de deur opendoen.
We hebben het over aandacht voor de ander, het hart openstellen voor iemand die het nodig heeft. Dat vraagt om een houding waarbij we elkaar respecteren en al van iemand houden als hij aanbelt. De Regel van Benedictus schrijft het ons liefdevol voor: ontvang elke gast alsof het Jezus zelf is.

Heb je vragen?

Gasten zijn individueel van harte welkom, maar ook groepsreserveringen tot 14 personen zijn mogelijk. Heb je eerst vragen over het verblijven bij Nieuw Sion, neem dan contact op met onze afdeling verhuur via verhuur@nieuwsion.nl

In het geval van een groepsaanvraag denken wij graag samen met je mee. Op de pagina tarieven 2022 zijn de tarieven van kamers en gastenkluis te vinden.

De verbouwing van het gastenhuis en de kapelzaal is mede mogelijk gemaakt door steun vanuit het ELFPO: ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland’.

     

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2