Lees verder

Waar wil je verblijven?

strong>Coronatijd

    : het blijft mogelijk als gast op Klooster Nieuw Sion te verblijven. Zowel het verblijf in ons gastenhuis als onze Omegakluis kan coronaproof plaatsvinden. Groepssamenkomsten zijn mogelijk zodra dit binnen de coronamaatregelen vanuit de overheid is toegestaan.

Wil je overnachten op een bijzondere plek? Wil je zelf een retraite geven en zoek je de ultieme locatie? Wil je vergaderen op een bijzondere plek, in een sfeer van stilte? Of ben je voor jezelf op zoek naar een paar dagen bezinning?
Klooster Nieuw Sion kan je daarbij helpen op een bijzondere manier, want er zijn diverse ruimtes in onze voormalige abdij waar je kunt verblijven.

Overnachten in het Gastenhuis of Kluizen

We willen gastvrij zijn voor iedereen die graag een dag, of een paar dagen wil logeren in het gastenhuis of in een kluis. Dat doen mensen vaak om even tot rust te komen, of om de stilte te zoeken. Of omdat het eigen hart vaak pas te horen is als het wat langer stil is. Verbinden met de natuur om ons heen. Want waar mensenwoorden soms tekortschieten, begint het fluisteren van de bladeren. Het gastenverblijf van Klooster Nieuw Sion staat open voor iedereen die de behoefte heeft aan stilte en bezinning.

direct een gastenkamer of kluis reserveren? > of bekijk eerst de gastenkamers >

Gastenreacties

Gasten waarderen hun bezoek aan Klooster Nieuw Sion gemiddeld met een 8.5 Enkele reacties:

“Ik heb ontzettend genoten van mijn verblijf. De rust en de sfeer van het klooster zijn heel fijn om te verblijven.”

“Een mooie plek om tot rust te komen. De kluis was prima qua voorzieningen en op het nabijgelegen landgoed is het heerlijk wandelen.”

“Wat een héérlijke plek om even tot rust te komen, om stil te zijn. Gastvrij, schoon en een fijn bed. Genoten van de diensten en de omgeving. Een aanrader, ik ga zeker nog een keer terug.”

Huren van diverse kloosterruimtes

Naast het gastenverblijf biedt Nieuw Sion verschillende kloosterruimten aan die gebruikt kunnen worden voor bezinningsdagen, bijeenkomsten en concerten.

Gastvrijheid

De poorten van klooster Nieuw Sion staan altijd open voor gasten, van alle geloofsstromingen of juist zonder een religieuze achtergrond, die de leefregels van rust en stilte binnen ons klooster respecteren. We stellen het zeer op prijs wanneer onze gasten meegaan in het dagelijks ritme van het kloosterleven en waar mogelijk deelnemen aan het getijdegebed.

Gastvrijheid is één van de pijlers van ons bestaan, net zoals dat het geval was voor de broeders die vroeger het klooster bewoonden. En het is goed om te zeggen dat gastvrijheid voor ons verder gaat dan koffie inschenken en de deur opendoen. We hebben het over aandacht voor de ander, het hart openstellen voor iemand die het nodig heeft. Dat vraagt om een houding waarbij we elkaar respecteren en al van iemand houden als hij aanbelt. De Regel van Benedictus schrijft het ons liefdevol voor: ontvang elke gast alsof het Jezus zelf is.

Behalve aan gasten biedt Nieuw Sion woonruimte aan een woongemeenschap. Deze bestaat uit tien volwassenen en acht kinderen. Zij wonen in ruimtes in en rond het klooster. Mede in het kader van de privacy, en omdat we de stilte willen aanhouden,  zijn sommige kloostergangen niet toegankelijk.

Naast de woongemeenschap bestaat de getijdengemeenschap. Zij verzorgen vier keer daags de getijdengebeden. Als gast ben je van harte welkom om mee te bidden!

De verbouwing van het gastenhuis en de kapelzaal is mede mogelijk gemaakt door steun vanuit het ELFPO: ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland’.

     

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2