Lees verder

Waar wil je verblijven?

Coronatijd:

    het blijft mogelijk als gast op Klooster Nieuw Sion te verblijven. Zowel het verblijf in ons gastenhuis als onze Omegakluis kan coronaproof plaatsvinden. Groepssamenkomsten zijn mogelijk zodra dit binnen de coronamaatregelen vanuit de overheid is toegestaan.

Overnachten in het Gastenhuis of Kluizen

We willen gastvrij zijn voor iedereen die graag een dag, of een paar dagen wil logeren in het gastenhuis of in een kluis. Dat doen mensen vaak om even tot rust te komen, of om de stilte te zoeken. Of omdat het eigen hart vaak pas te horen is als het wat langer stil is. Verbinden met de natuur om ons heen. Want waar mensenwoorden soms tekortschieten, begint het fluisteren van de bladeren. Het gastenhuis van Klooster Nieuw Sion staat open voor iedereen die de behoefte heeft aan stilte en bezinning.

Direct een gastenkamer of kluis reserveren> 

Gastenreacties

Gasten waarderen hun bezoek aan Klooster Nieuw Sion gemiddeld met een 8.5

Enkele reacties:

“Ik heb ontzettend genoten van mijn verblijf. De rust en de sfeer van het klooster zijn heel fijn om te verblijven.”

“Een mooie plek om tot rust te komen. De kluis was prima qua voorzieningen en op het nabijgelegen landgoed is het heerlijk wandelen.”

“Wat een héérlijke plek om even tot rust te komen, om stil te zijn. Gastvrij, schoon en een fijn bed. Genoten van de diensten en de omgeving. Een aanrader, ik ga zeker nog een keer terug.”

Gastenkamers

Op de bovenverdieping van ons gastenhuis liggen veertien gastenkamers, geschikt om één of meerdere nachten te verblijven en te genieten van de rust, natuur en inspirerende omgeving van Klooster Nieuw Sion. De kamers, waaronder één 2-persoonskamer, beschikken over een bed, een kast, een bureau met stoel, en een wastafel. U kunt tijdens uw verblijf gratis gebruik maken van WiFi. Badkamers en toiletten bevinden zich op de gang. Op de begane grond bevindt zich een woonkamer en keuken, waar ’s ochtends de ingrediënten voor het ontbijt geserveerd worden. In de keuken kunt u tevens lunch en avondeten bereiden (vanaf eind mei ook verkrijgbaar in onze nieuwe koffieschenkerij).

Aan de oostkant zien de kamers uit op de gastentuin, aan de westkant op de weilanden achter de abdij.

reserveer een 1-persoonskamer >

reserveer een 2-persoonskamer >

Gastenkluizen

Naast de gastenkamers biedt Klooster Nieuw Sion de mogelijkheid om te overnachten in een gastenkluis.

De gastenkluizen Omega en Alpha, met uitzicht op de achtertuin van het klooster, zijn kleine woonruimtes die het best getypeerd kunnen worden als ‘mini-appartement’. Kluizen werden door de broeders van Sion gebouwd in de voormalige werkhuizen van het klooster en hebben nog niets van hun monastieke karakter verloren.

Alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. De vertrekken stralen een stille eenvoud uit. Een zithoek met meubilair, een modern keukenblok met magnetron-oven, bed en badkamer. In deze gastenkluizen is gratis WiFi beschikbaar. Deze voormalige gastenkluizen zijn uiterst geschikte plaatsen om tot jezelf te komen voor korte of langere tijd en maakt het tot plekken waar het mogelijk is om geconcentreerd te kunnen werken. De kluizen zijn te boeken vanaf 2 nachten.

Let op: de Alphakluis is alleen te boeken voor verblijf in de periode 1 juni tot 15 november 2021. De Omegakluis is te boeken voor verblijf tot 15 november 2021.

       

reserveer een kluis >

Huren van diverse kloosterruimtes

Naast het gastenverblijf biedt Nieuw Sion verschillende kloosterruimten aan die gebruikt kunnen worden voor bezinningsdagen, bijeenkomsten en concerten.

Gastvrijheid

De poorten van klooster Nieuw Sion staan altijd open voor gasten, van alle geloofsstromingen of juist zonder een religieuze achtergrond, die de leefregels van rust en stilte binnen ons klooster respecteren. Voel je welkom om als gast te proeven van het dagelijks ritme van het kloosterleven en waar mogelijk deel te nemen aan de dagelijkse getijdengebeden / stiltemeditaties in onze Kloosterkerk.

Gastvrijheid is één van de pijlers van ons bestaan, net zoals dat het geval was voor de broeders die vroeger het klooster bewoonden. En het is goed om te zeggen dat gastvrijheid voor ons verder gaat dan koffie inschenken en de deur opendoen. We hebben het over aandacht voor de ander, het hart openstellen voor iemand die het nodig heeft. Dat vraagt om een houding waarbij we elkaar respecteren en al van iemand houden als hij aanbelt. De Regel van Benedictus schrijft het ons liefdevol voor: ontvang elke gast alsof het Jezus zelf is.

Heeft u vragen?

Gasten zijn individueel van harte welkom, maar ook groepsreserveringen tot 14 personen zijn mogelijk. Heeft u eerst vragen over het verblijven bij Nieuw Sion, neem dan contact op met onze afdeling verhuur via verhuur@nieuwsion.nl

In het geval van een groepsaanvraag denken wij graag samen met u mee. Op de pagina tarieven 2021 zijn de tarieven van kamers en gastenkluis te vinden.

De verbouwing van het gastenhuis en de kapelzaal is mede mogelijk gemaakt door steun vanuit het ELFPO: ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland’.

     

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2