Lees verder

Wat is onze visie

We willen een plaats voor gelovig leven zijn, een klooster waar we samen de hand aan de ploeg slaan, letterlijk en figuurlijk. Waar mensen gaan wonen die, samen met een getijdengemeenschap, willen instaan voor een gebedsritme waaraan bezoekers kunnen meedoen. Een open kerkgebouw. Een gastvrij onthaal. En dat alles in een sfeer van stijlvolle eenvoud, rechtdoend aan cultuur en omgeving, in een klimaatneutraal, modern kloostergebouw.

Wat hebben we gedaan, waar gaan we naartoe:

Jaarverslag Stichting Nieuw Sion 2017

Jaarverslag Nieuw Sion 2018

Beleidsplan Nieuw Sion

 

 

Stichting Nieuw Sion

Toen bekend werd dat de monniken abdij Sion zouden gaan verkopen, hebben verschillende groepen, los van elkaar, de mogelijkheden verkend om Sion te behouden voor het oorspronkelijke doel: het leven in dienst stellen van God. Een samenwerking tussen enkele van deze groepen leidde medio 2015 tot de oprichting van de Initiatiefgroep Nieuw Sion. Eind 2015 werd de Stichting Nieuw Sion opgericht.

 

Doneren

Denk je wel eens aan ons steunen door donatie?
Stel, je klust en poetst niet graag, of je woont te ver weg. Of je kunt geen fysiek werk kunt doen. Maar je beschikt wel over voldoende geldelijke middelen. Overweeg dan eens of je ons financieel wilt steunen. Dat is een andere manier van bijdragen, die zeer welkom is. Je werkt dan mee aan het behoud van een unieke plek, maar vooral aan het voortbestaan van plaatsen van gebed, stilte en contemplatie in ons land.

Allereerst: we zijn blij met elke gift, ook een kleine, ook een eenmalige.
Stort je bijdrage op rekeningnummer NL76 TRIO 0254 7797 43, ten name van de Stichting Nieuw Sion. Wilt u liever een periodieke gift doneren, vult u dan het volgende formulier in: overeenkomst gift in geld en klik op toelichting voor een uitleg hoe de overeenkomst in te vullen.

Je kunt contact opnemen met de penningmeester, voor meer informatie over doneren

Maandelijks

Een maandelijkse gift, bijvoorbeeld via een periodieke overschrijving, stelt ons in staat om vooruit te denken, om plannen te maken voor de toekomst en die ook uit te voeren. Mocht je van plan zijn om maandelijks iets over te maken, laat het ons dan weten. We kunnen dan op voorhand rekening houden met de ruimte die je ons biedt.

Legaten e.d.

Neem contact met ons op als je vragen hebt over legaten of andere soorten van schenkingen. Als jezelf degene bent die ons wil legateren, en je wilt overleggen over de besteding van de nalatenschap, bel ons dan, want dat kan: van een legaat kan op voorhand iets worden vastgelegd over de bestemming. We maken graag een afspraak met je, om te zien wat er mogelijk is. Ook voor dit onderwerp mail je met de penningmeester.

Klooster Nieuw Sion beschikt over de ANBI-status – 1 januari 2018,  je gift is daarmee aftrekbaar van de belasting.

Je hulp… is onbetaalbaar!

Nieuwsbrief

We geven iedere twee maanden een nieuwsbrief uit waar je je op kunt abonneren.
Zo lees je wat we doen en blijf je betrokken. Neem een abonnement!
Kost niets, alleen de tijd die je nodig hebt om hieronder je e-mailadres
in te vullen. Maar mailen naar de mensen van de nieuwsbrief mag ook.

Nieuwsbrief archief

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2