Lees verder

Meewerken

Waar het ideaal groot is, zijn er altijd handen te weinig. Daarom hebben we de vrijdagse klusdag. Samen werken we aan de instandhouding en groei van Nieuw Sion. We willen een plek zijn voor rust, stilte, bezinning en ontmoeting voor werkers, bewoners en gasten.

Door de groei aan activiteiten zoeken we op allerlei gebieden handjes. Denk aan gastenontvangst, moestuinwerk, rondleiding geven, schilderen en klussen in de verbouw, tuinklussen en schoonmaken.

Vind jij het ook mooi om samen te werken en te bouwen aan een ideaal? Of gewoon heel handig? Kom dan eens een vrijdag kijken. Een vrijwilliger neemt je graag even op sleeptouw voor een dag.

Daarnaast zoeken wij ook vrijwilligers die rondleidingen verzorgen voor belangstellenden en naar poortwachters die op elke middag van 14.00 tot 17.00 uur bezoekers ontvangen en te woord staan. Sinds kort zijn tijdelijke beheerders actief die gedurende een aantal dagen kosteloos mogen verblijven in het poorthuis en daarvoor in ruil telefonisch en voor bezoekers aan de poort bereikbaar zijn, gasten voor het gastenverblijf ontvangen en wegwijs maken en nog aantal hand en spandiensten verrichten.

 

Momenteel zijn we ook op zoek naar vrijwilligers voor onderstaande specifieke taken:

VACATURE VRIJWILLIGERSCOORDINATOR (4-8 uur per week)

Voor Nieuw Sion zijn de vrijwilligers een van de kostbaarste onderdelen. Dat betekent ook dat we goed voor elkaar willen zorgen. Omdat het werk steeds omvangrijker wordt zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de vrijwilligers. Je bent het oog en oor voor onze vrijwilligers, maakt nieuwe vrijwilligers wegwijs, kan fungeren als eerste vertrouwenspersoon en houdt jaarlijks in samenspraak met de coördinator een voortgangsgesprek met de vrijwilligers.

VACATURE ARCHIVARIS (<1 uur per week)

Met Klooster Sion weten we met enige regelmaat het nieuws te halen of krijgen we interessante historische zaken toegestuurd. We willen dit soort dingen digitaal inventariseren en ordenen in een archief van alle belangrijke stukken die er zijn. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opzetten en bijhouden van een beeldbank.

 

 

We horen het graag als je belangstelling hebt. Je kunt hieronder je gegevens achterlaten.

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2