Vacature “Chef-kok koffieschenkerij”

Klooster Nieuw Sion, in de bossen bij Diepenveen (vlakbij Deventer) is een plek die volop in ontwikkeling is. Het hart van het klooster wordt gevormd door een gemeenschap van bewoners, enkele betaalde krachten en ca. 200 vrijwilligers die samen vorm geven aan een missie waarin we de dagelijkse getijdengebeden in stand houden én gastvrij onze poort open zetten voor iedereen die behoefte heeft aan verstilling, rust en ruimte voor bezinning.

Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk, ons gastenhuis én onze koffieschenkerij open staat. Onze koffieschenkerij is dé plek om te ‘proeven’ van het klooster, van de producten van de moestuin, van eerlijke koffie en thee, huisgemaakt gebak, een lekkere kloosterlunch of een kloostermaaltijd om de dag af te sluiten.

Momenteel zijn we op zoek naar een:

CHEF-KOK voor onze KOFFIESCHENKERIJ (uren in overleg)

Wil jij koken met verse producten uit eigen tuin op de mooiste plek van Salland? Wij zoeken een zelfstandig werkende kok die onze keuken runt. Pak je kans en werk in een creatief en jong team aan de verdere groei van onze schenkerij! 

Als kok ben je verantwoordelijk voor de a la carte lunch, groepscatering, bestellingen, HACCP en de kloostermaaltijd (tussen 17:00 en 17:45). Naast de zelfstandig werkend kok ben jij vooral degene die de keuken organiseert, de teamplanning en de logistiek + de inkoop onder je hoede neemt. Verder stuur je medewerkers en vrijwilligers in de keuken aan en ga je aan de slag met alles wat met de keuken te maken heeft. Hierbij kun je denken aan keukenmaterialen onderhouden, schoonmaak/afwas, bestellingen plaatsen en het uitwisselen van ideeën. Je brengt je ideeën in voor de menukaart, we houden van afwisseling, initiatief en creativiteit. Maar bovenal ga je lekker koken in een inspirerende omgeving.

JOUW PROFIEL

Jij hebt…

 • een passie voor vegetarisch en biologisch koken, met lokale producten, met name uit de moestuin van Nieuw Sion;
 • hart voor de missie & visie van Klooster Nieuw Sion. Je bent gastvrij en krachtig in samenwerking met collega’s en vrijwilligers;
 • organisatietalent; waardoor je rust brengt en overzicht houdt;
 • relevante werkervaring in de horeca, je weet wat er moet gebeuren in de keuken en hoe je nieuwe en lekkere gerechten klaarmaakt;
 • je bent flexibel als het gaat om werktijden- en dagen;
 • minimaal een MBO-opleiding niveau 3 afgerond;
 • gewerkt met het HACCP-kwaliteitssysteem en werkt volgens die regels;
 • vooral veel zin in deze functie.

WAT BIEDEN WIJ

 • een functie met veel afwisseling en flexibiliteit op een bijzondere plek waar een fijne werksfeer en gastvrijheid belangrijk is;
 • aantrekkelijke werktijden: in de regel van 10-18 uur, beperkt avondwerk en de ruimte om niet elk weekend te werken;
 • een contract met vaste uren of een flexibel contract waarbij werktijden en -uren in overleg gaan. Beide opties zijn bespreekbaar. Uitgangspunt is ca. 36 urige werkweek.
 • salaris tussen de 3000 en 3500 (bruto per maand), 25 vakantiedagen, vakantiegeld, pensioenbijdrage en reiskostentegemoetkoming

MEER INFORMATIE OF SOLLICITEREN?

Wil je meer informatie over deze functie of direct je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met Jacob Rijlaarsdam (leider werkgemeenschap), door te mailen naar jacob@nieuwsion.nl of te bellen naar 06 – 19285863.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2