Lees verder

Jong Nieuw Sion

Ken je het gevoel dat je wórdt geleefd? In jezelf en om je heen: drukte, gebabbel, altijd op pad zijn. Wil je dat eigenlijk wel? Jong Nieuw Sion biedt je een woonplek waar rust heerst, waar je mensen écht kunt ontmoeten, waar je jezelf kunt zijn en ontdekken. Waar de ruimte die je zoekt zelfs een gewijde ruimte blijkt te zijn, die in een lange traditie van stiltezoekers staat. Welkom!

Jong Nieuw Sion is een plek in een prachtige omgeving waar jonge mensen (tussen 20 en 29 jaar) kunnen wonen. Je vindt er een gemeubileerde kamer die zes maanden tot een jaar jouw kamer kan zijn, afhankelijk van hoelang je er wilt wonen. Daarnaast wonen en/of werken er nog meer mensen in deze voormalige abdij Sion, die nu Klooster Nieuw Sion heet.

 Door te wonen op Nieuw Sion ervaar je dat stilte en een dynamisch leven hand in hand kunnen gaan –

Ineke (bewoner Nieuw Sion)

Op Nieuw Sion leef je zoveel mogelijk op het ritme van de getijden: vaste momenten op de dag waarop je je werk je werk laat, en naar de kapel gaat voor het getijdengebed. Dit zijn de ankerpunten van je dag.  Daarnaast werk je, studeer je, schrijf je je scriptie af en klus je geregeld mee. In de traditie heet dat kortweg: ‘ora et labora’ (bid en werk).

En je ontmoet er mensen. Je vormt een gemeenschap met de andere jongeren. Er zijn vaste begeleiders. Je praat onderling of samen over je eigen leven, je vragen en twijfels, je relatie met anderen, je plek in de wereld en over waar je in gelooft of waar je voor staat. We hopen dat het verblijf bij ons je zal helpen jouw vragen over de zin van het leven, over God, over wat bidden is etc. te verduidelijken.

Ook heb je regelmatig contact met mensen van de drie andere deelgemeenschappen van Klooster Nieuw Sion: de werk-, getijden- en woongemeenschap. Je klust bijvoorbeeld regelmatig mee met mensen uit de werkgemeenschap, in het klooster of in de tuin. En je hebt vormingsavonden met de getijdengemeenschap, met geregeld interessante gasten. Zo functioneer je als tijdelijk lid van de kloosterlijke gemeenschap.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden of heb je behoefte aan meer info?
Dan kun je het volgende doen:

  • Bekijk even de 12 meest gestelde vragen over Jong Nieuw Sion
  • Wil je meer weten over de begeleiders van Jong Nieuw Sion, kijk dan op deze pagina.
  • Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier voor je vragen of een 1-op-1 kennismakingsafspraak, incl. rondleiding op het klooster.
  • Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar jong@nieuwsion.nl.

Contact opnemen

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2