Ontdek door je onder te dompelen in een jonge en levendige kloostergemeenschap wat het betekent om te leven vanuit verbondenheid met andere mensen, met de natuur en met God. Binnen Jong Nieuw Sion ontdek je hoe je je idealen dagelijks in de praktijk kunt brengen zonder je werk of studie uit het oog te verliezen. En je leert hoe je je leven op kunt bouwen rondom fundamenten die basaal, heilzaam en goed zijn, volgens een eeuwenoud recept. Welkom!
Jongeren tussen de 20 en 30 jaar krijgen binnen Jong Nieuw Sion de unieke kans om minimaal een half jaar mee te wonen, bidden en werken met de andere gemeenschappen van het klooster. Je leert verstillen, bezinnen, gaat op in het kloosterritme en je doet lessen op die je de rest van je leven met je meedraagt.
Wat we je nog meer bieden:
- Je hebt binnen Jong Nieuw Sion een eigen kamer
- Er is daarnaast een gemeenschappelijke keuken/eetkamer en woonkamer die je deelt met de andere bewoners van Jong Nieuw Sion
- Jong Nieuw Sion heeft een eigen set leefregels, gebaseerd op die van de getijden- en woongemeenschap.
- Je wordt als groep begeleid door een begeleidersteam én een mentor uit de gemeenschap.
– Door te wonen op Nieuw Sion ervaar je dat stilte en een dynamisch leven hand in hand kunnen gaan –
Ineke (bewoner Nieuw Sion)
Hoe ziet leven in Jong Nieuw Sion eruit?
Op Nieuw Sion leef je zoveel mogelijk op het ritme van de getijden: vaste momenten op de dag waarop je je werk je werk laat, en naar de kloosterkerk gaat voor het getijdengebed. Dit zijn de ankerpunten van je dag. Daarnaast werk je, studeer je, schrijf je je scriptie af en klus je geregeld mee in het klooster. In de kloosterlijke traditie heet dat kortweg: ‘ora et labora’ (bid en werk).
En je ontmoet er mensen. Je vormt een gemeenschap met de andere jongeren. Je praat onderling of samen over je eigen leven, je vragen en twijfels, je relatie met anderen, je plek in de wereld en over waar je in gelooft of waar je voor staat. Ook heb je regelmatig contact met mensen van de drie andere deelgemeenschappen van Klooster Nieuw Sion: de werk-, getijden- en woongemeenschap. Je klust bijvoorbeeld regelmatig mee met mensen uit de werkgemeenschap, in het klooster of in de tuin. En je hebt vormingsavonden met de getijdengemeenschap, met geregeld interessante gasten.
In de video hieronder vertelt Ilse Kok, voorheen bewoner van Jong Nieuw Sion, over wat Jong Nieuw Sion voor haar betekent.
Meer informatie
Nieuwsgierig geworden of Jong Nieuw Sion iets voor jou is of heb je behoefte aan meer info? Dan kun je het volgende doen:
- Bekijk even de 12 meest gestelde vragen over Jong Nieuw Sion
- Wil je meer weten over de begeleiders van Jong Nieuw Sion, kijk dan op deze pagina.
- Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier voor je vragen of een 1-op-1 kennismakingsafspraak, incl. rondleiding op het klooster.
- Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar jong@nieuwsion.nl.
Contact opnemen