Lees verder

Getijden

Zoek je een moment van overweging om even los te komen van de hectiek van alledag dan ben je van harte welkom bij onze getijdengebeden in de Kloosterkerk op woensdag en vrijdag. Wij willen met de getijdengebeden het gebed van de monniken die abdij Sion stichtten voortzetten.

Traditioneel beschouwende kloosters kennen zeven gebedengetijden per dag, Nieuw Sion kent momenteel drie getijdengebeden per week. Het hart van de gebeden op geregelde uren vormen de honderdvijftig psalmen uit de Bijbel, die verspreid over de week worden gebeden.

Onze openbare getijdengebeden zijn op woensdag en op vrijdag om 12.00 uur. In het afgelopen jaar zijn de jongeren van het jongerenklooster begonnen met het viermaal daags bidden van de getijdengebeden. Sinds enkele maanden hebben mensen uit onze woon- en werkgemeenschap zich daarbij aangesloten. Het is de bedoeling dat alle getijdengebeden per 1 maart 2020 vrij toegankelijk worden voor iedereen die ze wil bijwonen.

Wij nodigen u van harte uit om eens deel te nemen aan een van de openbare getijdengebeden op de middag om voor uzelf de stilte en de rust te vinden om de dag verder tegemoet te treden.

Getijdengemeenschap

We hopen dat er mensen zullen zijn die zich geroepen voelen om het getijdengebed structureel te gaan dragen. Ze kunnen in Nieuw Sion wonen, of in hun eigen huis, maar ze zijn verbonden in het gebed dat voortgaat in het klooster. Daarnaast leveren de leden van de getijdengemeenschap ook een belangrijk aandeel in het vele werk dat op Nieuw Sion verzet dient te worden. Dit op een zodanige manier dat ora et labora – bidden en werken – in evenwicht zijn met elkaar. Zowel alleenstaanden, echtparen als gezinnen kunnen lid van de getijdengemeenschap worden en indien nodig deels een betaalde functie in de maatschappij hebben.

Leden van de getijdengemeenschap richten zich naar een basisregel van Nieuw Sion, die nu in ontwikkeling is. De werkgroep Getijdengemeenschap geeft gestalte aan de selectie en toeleiding van degenen die lid van onze getijdengemeenschap willen worden.

Heb je belangstelling voor de getijdengemeenschap?
Verlang je naar een biddend leven, terwijl je toch je ‘gewone’ leven hebt dat door moet gaan?
Peter Dullaert, of één van de andere leden van de werkgroep Getijdengemeenschap, luistert graag naar je verhaal.

Neem contact met hem op.

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2