Lees verder

Getijden

Op woensdag om 12.00 uur en vrijdag om 12.00 en 16.00 uur is er een gezamenlijk gebed waaraan je kunt meedoen. We streven in de toekomst naar drie getijden per dag: ’s morgens, ‘s middags en ’s avonds. Meestal bidden we in de kapel (voormalige kapittelzaal), soms ook in de kerk of in de abtskapel.

Ons getijdengebed is ingericht naar vertrouwde modellen. We zingen de oude psalmen of gedeelten daarvan, maar ook liederen uit Taizé en we lezen een tekst uit het Nieuwe Testament. We zijn ook stil, om iedereen gelegenheid te geven te mediteren en te bidden op eigen manier.

Getijdengemeenschap

We hopen dat er mensen zullen zijn die zich geroepen voelen om het getijdengebed structureel te gaan dragen. Ze kunnen in Nieuw Sion wonen, of in hun eigen huis, maar ze zijn verbonden in het gebed dat voortgaat in het klooster. Daarnaast leveren de leden van de getijdengemeenschap ook een belangrijk aandeel in het vele werk dat op Nieuw Sion verzet dient te worden. Dit op een zodanige manier dat ora et labora – bidden en werken – in evenwicht zijn met elkaar. Zowel alleenstaanden, echtparen als gezinnen kunnen lid van de getijdengemeenschap worden en indien nodig deels een betaalde functie in de maatschappij hebben.

Leden van de getijdengemeenschap richten zich naar een basisregel van Nieuw Sion, die nu in ontwikkeling is. De werkgroep Getijdengemeenschap geeft gestalte aan de selectie en toeleiding van degenen die lid van onze getijdengemeenschap willen worden.

Heb je belangstelling voor de getijdengemeenschap?
Verlang je naar een biddend leven, terwijl je toch je ‘gewone’ leven hebt dat door moet gaan?
Peter Dullaert, of één van de andere leden van de werkgroep Getijdengemeenschap, luistert graag naar je verhaal.

Neem contact met hem op.

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2