Getijden

Zoek je een moment van overweging om even los te komen van de hectiek van alledag? Dan ben je van harte welkom bij onze getijdengebeden in de Kloosterkerk. Wij willen met de getijdengebeden het gebed van de monniken die Abdij Sion stichtten voortzetten.

Traditioneel beschouwende kloosters kennen zeven getijdengebeden per dag, Nieuw Sion kent momenteel drie gebedsmomenten of stille meditaties per dag: om 8.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur. Het hart van de gebeden op geregelde uren vormen de honderdvijftig psalmen uit de Bijbel, die verspreid over de week worden gebeden.

Openstelling getijdengebeden

Overzicht gebedsmomenten

  • Ochtendgebed: iedere ochtend om 8.00 uur.
  • Middaggebed: woensdag en vrijdag om 12.00 uur
  • Avondgebed: iedere dag om 18.00 uur.
  • Stille meditaties: iedere maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondagmiddag om 12.00 uur.

Wij nodigen u van harte uit om eens deel te nemen aan een van deze momenten om voor uzelf de stilte en de overweging te vinden om de dag verder tegemoet te treden. Let op: we willen u vragen uiterlijk 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. 

Getijdengemeenschap

Op Klooster Nieuw Sion vormt zich een getijdengemeenschap, die bestaat uit mensen die zich geroepen voelen om het getijdengebed structureel te gaan dragen. Ze kunnen in Nieuw Sion wonen, of in hun eigen huis, maar ze zijn verbonden in het gebed dat voortgaat in het klooster. Daarnaast leveren de leden van de getijdengemeenschap ook een belangrijk aandeel in het vele werk dat op Nieuw Sion verzet dient te worden. Dit op een zodanige manier dat ora et labora – bidden en werken – in evenwicht zijn met elkaar. Zowel alleenstaanden, echtparen als gezinnen kunnen lid van de getijdengemeenschap worden en indien nodig deels een betaalde functie in de maatschappij hebben.

Leden van de getijdengemeenschap richten zich naar een basisregel van Nieuw Sion, die nu in ontwikkeling is. De werkgroep Getijdengemeenschap geeft gestalte aan de selectie en toeleiding van degenen die lid van onze getijdengemeenschap willen worden.

Heb je belangstelling voor de getijdengemeenschap?

Verlang je naar een biddend leven, terwijl je toch je ‘gewone’ leven hebt dat door moet gaan? Peter Dullaert, of één van de andere leden van de werkgroep Getijdengemeenschap, luistert graag naar je verhaal.

Neem contact met op met iemand van de Getijdengemeenschap.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2