Het New Sion Choir

Het New Sion Choir

Wij zijn het New Sion Choir, het “huiskoor” van klooster Nieuw Sion. Ons koor heet voluit New Sion Choir for English Church Music en we zingen dus voornamelijk Engelse kerkmuziek. We repeteren wekelijks in Klooster Nieuw Sion en verzorgen daar Choral Evensong services, Festival of Nine Lessons and Carols en het – door onszelf ontwikkelde – Festival of Seven Lessons and Carols for Holy Week.

Choral Evensongs en Nine Lessons and Carols

Vóór de oprichting van het koor, in 2018, verzorgde St. Mary’s Anglican Church te Markelo Choral Evensong services en ook het Festival of Nine Lessons and Carols, onder andere in de Abdijkerk van Nieuw Sion. Deze mooie locatie was toen net verlaten door de monniken en overgenomen door de stichting van Nieuw Sion.
De diensten waren al snel in trek, maar het steeds organiseren van een gastkoor was nogal bewerkelijk. Fred Schonewille (nu voorzitter) heeft toen het initiatief genomen een nieuw koor op te richten. Hij heeft dirigent en organist Jan van Dijk benaderd om daarvan de dirigent te zijn en met Nieuw Sion afspraken gemaakt over samenwerking bij het organiseren van de vieringen. Dit heeft geresulteerd in het oprichten van de koorvespercommissie die de koorvesperdiensten op de vierde zondag van elke maand organiseert. Hierbij is het New Sion Choir het kernkoor en daarnaast worden gastkoren gevraagd.

Concerten in Nederland

Naast onze muzikale bijdragen in het klooster, verzorgen we concerten. Zo hebben we als koor opgetreden in Zutphen, Hellendoorn, Wijhe en Raalte. Ook voor de komende periode staat het nodige op stapel: we zijn al gevraagd door kerken in Holten, Twello, Nijverdal en Amersfoort.

Via onze agenda en facebook-pagina zijn uitvoeringen en andere activiteiten te vinden.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2