Lees verder

Vacature (vrijwilliger) ‘Kloosterhulp ontbijt & zalen’

Steeds meer groepen en individuen weten de weg te vinden naar Klooster Nieuw Sion, waardoor de bezetting van ons gastenverblijf én het aantal groepen dat we ontvangen toenemen.
Om dit in goede banen te leiden creëren we binnen Team Gastvrijheid een nieuwe vrijwilligersfunctie:

KLOOSTERHULP ONTBIJT & ZALEN

Lijkt het jou wat om (af en toe) een wat langere tijd op Nieuw Sion te verblijven, ’s ochtends je handen uit de mouwen te steken en in de middag en de avond tijd te hebben voor jezelf? Dan is deze functie mogelijk iets voor jou. Je kunt de functie ook als duo doen.

 • Voor deze functie kun je je inschrijven, bij voorkeur voor een week, met als wisseldag de zondag.
  Er komt een rooster voor, vergelijkbaar met dat van de poortwachters.
 • Je verblijft kosteloos in een eigen zit-slaapkamer (2 bedden). Douchen en koken doe je in het klooster (sanitair wasstraat en kookkeuken gastenverblijf of kleine refterkeuken).
 • Je werkt nauw samen met de poortwachter van dienst om activiteiten goed op elkaar af te stemmen.
  Als het zo uitkomt/klikt kun je uiteraard ook afspreken om (een keer) samen te eten/koken.
 • Je kunt deelnemen aan de getijdengebeden (met uitzondering van het ochtendgebed, omdat je dan het ontbijt voor de gasten voorbereidt).
 • Je kunt de middag/avond besteden aan eigen activiteiten/werkzaamheden.
  Je kunt natuurlijk ook altijd meehelpen in de moestuin of koffieschenkerij, als je dat leuk vindt.

Je taken:

 • Iedere ochtend verzorg je een ontbijtbuffet in het gastenhuis: persoonlijke ontvangst van de gasten met koffie, thee, sap, vers brood, gekookte eitjes en ander beleg.
  De inkoop van de producten wordt verzorgd door de Koffieschenkerij.
 • Van woensdag t/m zondag: om 9.30 uur doe je mee aan de dagopening van het Team Gastvrijheid/Koffieschenkerij: samen koffie drinken en de taken van de dag afstemmen.
 • Je ruimt het ontbijtbuffet op en doet de afwas in de (snelle) afwasstraat in de keuken van de Koffieschenkerij.
  Van woensdag t/m vrijdag doe je dit samen met het team van de koffieschenkerij.
 • Als er ’s ochtend vóór 10.00 uur groepen komen in zalen van het klooster, zorg je (eventueel samen met de poortwachter) dat er koffie en thee voor hen klaarstaat.
  Ook kan het zijn dat (de dag ervoor) de zaal moet worden klaargezet in een bepaalde opstelling. Incidenteel kun je worden gevraagd om te assisteren bij het voorbereiden van een eenvoudige lunch (belegde broodjes maken).
 • Lichte schoonmaakwerkzaamheden. Het komt regelmatig voor dat een kluis of een enkele kamer moet worden schoongemaakt, terwijl het niet de moeite is om hier de schoonmaakster voor te laten komen.
 • Je houdt de collectieve ruimtes van het gastenverblijf netjes en checkt dagelijks of de wc’s even een extra beurt nodig hebben. Als er genoeg mensen zijn in het team van de Koffieschenkerij, doen we dat samen.

Heb je belangstelling voor deze functie? Wil je er meer over weten? Neem contact op met Margé Buitinga (info@nieuwsion.nl).

Je vindt al onze vacatures op deze pagina.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2