Vacature gastheer/gastvrouw bierproeverijen

Ben je enthousiast over het klooster, voel je je thuis in de rol van gastheer- en gastvrouw én heb je interesse in (klooster)bieren? Dan is het begeleiden van bierproeverijen wellicht iets voor jou! Je hoeft niet te beschikken over specifieke bierkennis. 

De belangstelling voor de Sion kloosterbieren én onze bierproeverijen groeit, en om die reden zijn we vanuit Nieuw Sion hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan het klooster, door middel van een rol in de bierbrouwerij. Jannie Bruggink is één van die enthousiaste vrijwilligers, die sinds juni 2022 actief is in de bierbrouwerij. “Het was niet echt een bewuste keuze om daar aan de slag te gaan, maar meer ingegeven door nieuwsgierigheid. Ik was op zoek naar iets nieuws na het ingaan van mijn pre-pensioen. En wat een gelukkige keuze is het geworden!”

Jannie benoemt dat het werk in de brouwerij heel afwisselend is, met ‘heel gezellige collega’s’. “Ik kom in principe twee ochtenden per week en help met afvullen, etiketteren, de winkel bijvullen en wat er verder nodig is. Verder gaan we regelmatig op stap met het Sion kloosterbier naar jaarmarkten, festivals, kerstmarkten en diverse fairs. Ook geef ik op dit moment twee keer per maand een rondleiding met aansluitend de bierproeverij. Voor mezelf vind ik het echt de kunst om het iedereen naar de zin te maken. Het bier smaakt altijd goed, maar als de deelnemers ook onder de indruk zijn van het klooster en het idee erachter ga ik met een goed gevoel naar huis!”

Tijdens de proeverijen ontmoet Jannie tal van gasten. “De meest bijzondere ontmoeting was met een Deens echtpaar die in hun camper 8 verschillende brouwerijen in Nederland en België gingen bezoeken. Moest ik opeens in mijn beste Engels het brouwen en het kloosterleven uitleggen. Maar het is gelukt, tot grote tevredenheid van beide partijen!”

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk op Nieuw Sion, bijvoorbeeld in de brouwerij? Neem contact op met info@nieuwsion.nl of kom op bezoek bij één van onze kennismakingsochtenden over vrijwilligerswerk. Meer info over de bierbrouwerij vind je op deze website.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2