De groei van onze gemeenschap

Het hart van ons klooster wordt gevormd door vier gemeenschappen: onze woongemeenschap, de getijdengemeenschap (waar Jong Nieuw Sion deel van uitmaakt) en onze werkgemeenschap. Samen willen we ons inzetten om Klooster Nieuw Sion een plek te laten zijn én blijven waar mensen dichter bij God, zichzelf, de ander en de natuur kunnen komen.

We zijn als gemeenschap enorm dankbaar dat we de voorbije jaren mochten groeien. In getal: er zijn meer bewoners op het klooster komen wonen, we ontvangen steeds meer gasten én er zijn zich ook meer vrijwilligers gaan inzetten. En ook inhoudelijk: we proberen de getijdengebeden steeds beter vorm te geven, willen meer programma’s vanuit onze visie en missie vormgeven en als gemeenschappen onderling nog nauwer verbinden met elkaar. We geloven en hopen daarnaast dat eenieder op Nieuw Sion ook groei in zichzelf mag ervaren.

Groei gaat ook met horten en stoten. Soms heel praktisch: een energiecrisis stelde en stelt ons voor uitdagingen als het gaat om nemen van duurzaamheidsmaatregelen. En recent werden we geconfronteerd met de boodschap dat de bouw van nieuwe woningen voor de woongemeenschap fors duurder uitvalt.

Jouw steun is zeer welkom!
We zijn een moderne kloostergemeenschap, met zijn mooie kanten én met de uitdaging om zelf inkomsten te genereren om het onderhoud van het complex, duurzaamheidsmaatregelen en onze droom om als gemeenschap te groeien te realiseren. We hebben geen kloosterorde achter ons staan die daarin financieel een vangnet kan vormen. We hopen dat je vanuit je verbondenheid met onze missie ons kunt steunen op een manier die bij jou past. Met het kopen van oliebollen, een verblijf in ons gastenhuis of een bezoek aan de schenkerij, een keuze ons als Vriend structureel te steunen, een gebed, een gift. Alvast bedankt voor je betrokkenheid, in welke vorm dan ook!

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2