Kloostermaal Speciaal – maart

Het diner van dit kloostermaal is inmiddels volgeboekt. U kunt onderaan deze pagina nog wel reserveren voor het programma.

Voeding voor lichaam en geest
Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt je uit om te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop je aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.
*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor jou en/of je gezelschap.

Band ‘Reisgenoten’: liederen over ontmoetingen met Jezus
De band ‘Reisgenoten’ laat je vanavond liederen horen die gaan over mensen die ontmoetingen met Jezus hebben gehad. Liederen die bestaan uit menselijke ervaringen die in deze tijd voor ons herkenbaar kunnen zijn. In een akoestische, huiselijke setting, in de tijd voorafgaand aan Pasen hopen we dat de muziek en verhalen tot je mogen spreken.

Johan de Jong, liedjesschrijver en pianist van de band, vertelt waarom hij hier zo enthousiast over is:

‘Ik geloof in de kracht van verhalen. De ontmoetingen met Jezus die in de Bijbel staan beschreven hebben veel betekent voor mijn persoonlijke geloofsleven. Ik kende deze verhalen al heel mijn leven maar ik zag mezelf altijd als toeschouwer in het verhaal. Begin 2020 wilde ik mij opnieuw verdiepen in deze verhalen en ben ik mij gaan verplaatsen in de verschillende personen die Jezus ontmoet. Deze personen zijn geen mensen die ver van ons af staan alleen omdat ze ruim 2000 jaar geleden leefden. Ze delen stuk voor stuk menselijke ervaringen die voor ons, soms meer dan we denken, herkenbaar zijn. Ze geven ons een inkijkje in wat het betekent om mens te zijn, en om vanuit dat mens-zijn God zelf tegen te komen. Daarmee blijf ik niet langer toeschouwer in het verhaal maar kan het, als het ware, ook een nieuwe ontmoeting worden tussen mij en Jezus.’

Programmatijden vrijdag 22 maart
Op 22 maart starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
Je bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

 • De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
 • De kosten van het programma zijn € 12,50.
 • Je kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten vanwege je inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel je vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.

  Praktisch
  • Datum en tijd: 22 maart 2024 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs: € 47,- (Kloostermaal € 34,50 - Programma € 12,50)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2