Kloostermaal Speciaal – april

Het is niet meer mogelijk om te reserveren voor de maaltijd. U kunt zich nog wel aanmelden voor het programma.

Voeding voor lichaam en geest
Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt je uit om te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop je kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Lenteconcert met Hanneke Tichelaar en Nely-Jo Hölscher-van Veen
Een concert om in lentestemming te komen! De liefde en de natuur worden bezongen in liederen van Fauré, Debussy, Schubert en Brahms. Mezzosopraan Hanneke Tichelaar en pianiste Nely-Jo Hölscher-van Veen dompelen je onder in klaterende bosbeekjes, wandelen ’s avonds met je in het maanlicht en overdags door het veld terwijl de milde meibries het vuur van de romantiek aanwakkert.

Hanneke Tichelaar is een veelzijdige mezzosopraan. Ze heeft grote affiniteit met opera en was al te horen als Dido in Purcells Dido and Aeneas en als Dalilah in Samson et Dalilah van Saint-Saëns. Ook in het oratoriumrepertoire is zij thuis. Zij is één van de vaste solisten van het Veenkoloniaal Symfonieorkest. De intiemere setting van kamermuziek ligt haar echter net zo goed. Voor een idee van Hannekes veelzijdigheid kan je ook kijken op haar website: hanneketichelaar.nl.

Nely-Jo Hölscher-van Veen is pianiste met een specialisatie in kamermuziek; zij werkt met name graag met zangers. Zij volgde mastervlasses bij oa Rudolf Jansen en Bernard Kruysen, Lucienne Bouwman en Aafje Heynis. Nely-Jo maakt ook deel uit van het pianotrio Arte Cordae.

Hanneke en Nely-Jo ontmoetten elkaar een aantal jaar geleden bij een gezamenlijk project. De samenwerking beviel dusdanig goed dat zij besloten vaker samen te werken.

Programmatijden vrijdag 26 april
Op 26 april starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
Je bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

 • De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
 • De kosten van het programma zijn € 12,50.
 • Je kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten vanwege je inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel je vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.
  Praktisch
  • Datum en tijd: 26 april 2024 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs: € 47,- (Kloostermaal € 34,50 - Programma € 12,50)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2