Kloostermaal Speciaal – mei


Voeding voor lichaam en geest
Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt je uit om te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop je kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. Je kunt het kloosterdiner en het inhoudelijke programma los reserveren of als combinatie-arrangement.

—————————————————

Inspiratie
Op deze avond van het Kloostermaal Speciaal staat de vierde gang in het teken van een inspirerende expositie. Beeldend kunstenaar Wiebe van Dingen zal voor u een inleiding en toelichting geven bij de expositie “Raak de wonden aan”. De titel is ontleend aan het boek van Tomas Halic. De beelden zijn te bekijken in de sfeervolle entourage van het klooster. Het is mogelijk om hem vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Regelmatig is Wiebe van Dingen te vinden in de natuur. Soms is dat de beslotenheid van het bos en op andere momenten de ruimte van het wijdse landschap. Juist in dat ontspannen zoeken naar het onbekende ligt de verrassing en is bepalend voor hem om zijn beelden te kunnen maken. Onder zijn handen veranderen wonden in het hout tot sprekende karakters die een eigen verstaanbare taal spreken.

Kenmerkend aan inspiratie is, dat het je ogen opent en richting geeft in het voortstuwend groeiproces om te worden zoals je bent bedoeld. We zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze ijkpunten nodig: ‘het juiste woord op het goede moment op die plek waar het nodig is”, oftewel Kairos. Het verlangen naar dat juiste woord op het juiste moment maakt van ons mensen een reiziger, een pelgrim. Augustinus schreef geïnspireerd door psalm 62: ”Rusteloos blijft ons hart, totdat het zijn rust vindt in U.”
Wiebe van Dingen is getrouwd met Maaike en samen hebben ze vier kinderen. Na o.a. 20 jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt te hebben als kunstdocent schrijft hij momenteel aan z’n boek.

Leefgemeenschappen kent hij van binnenuit, aangezien hijzelf een aantal jaren in leefgemeenschappen heeft gewoond, die tijden hebben hem mede gevormd.
Bij een bezoek aan het Rijksmuseum werd hij gewezen op de gebedsnoot, een reisaltaar uit de eerste christengemeenschap. Dat leidde tot een bijzonder creatief proces van inmiddels meer dan 40 jaar.

Voor meer informatie zie: gebedsnoot.nl en wiebevandingen.com

Programmatijden vrijdag 31 mei
Op 31 mei starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
Je bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten
 • De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes)
 • De kosten van het programma zijn € 10,-.
 • Je kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten vanwege je inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel je vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.
  Praktisch
  • Datum en tijd: 31 mei 2024 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs: € 44,50 (Kloostermaal € 34,50 - Programma € 10,-)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2