Kloostermaal Speciaal Extra – februari

Let op: het diner is inmiddels volgeboekt, je kunt hieronder nog wel reserveren voor het programma-onderdeel.

Voeding voor lichaam en geest
Van harte welkom! De schenkerij van Nieuw Sion nodigt je uit om te komen genieten van een speciaal kloosterdiner, waarin ingrediënten uit onze moestuin de hoofdrol spelen. Geniet van een bijzondere kloosteravond, waarop je aan lange tafels* kunt genieten van een heerlijk vegetarisch ‘kloostermaal’ en een boeiende ‘slotgang’. Muziek, lezing of andersoortige presentatie als afsluiting van een ontspannen en inspirerende avond. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.
*Er is ook ruimte om plaats te nemen aan een eigen tafel voor jou en/of je gezelschap.

 

“Wees jij jezelf, dan zal ik de jouwe zijn: Cusanus en het zien van God”
In 1453 schreef Nicolaas van Cusa, of Cusanus (1401-1464) een klein, maar opmerkelijk traktaat voor de Benedictijnen van de abdij Tegernsee in Zuid-Duitsland, onder de titel Het zien van God. Cusanus legt zijn lezers een visueel experiment voor, dat hun blik moet scherpen voor het goddelijke al in dit aardse leven. Zo kunnen de lezers ontdekken dat ze uiteindelijk zelf een levend beeld van God zijn. In deze voordracht zal duidelijk gemaakt worden dat het speelse karakter van deze mystieke zoektocht ook lezers van onze tijd kan aanspreken.

Inigo Bocken (*1968) is hoogleraar mystieke theologie aan de KU Leuven (B) en wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut Nijmegen. Zijn onderzoek betreft de mystieke theologie uit de 15de eeuw evenals hedendaagse theorieën van mystiek.

Dit programma maakt deel uit van het evenement ‘Veelstemmigheid. In de voetsporen van Cusanus’ dat plaatsvindt in Deventer 9-11 februari. Het ensemble Graindelavoix, bekend om zijn gedurfde interpretatie van de veelstemmige muziek uit de 15de eeuw brengt een programma rondom polyfonie en het denken van Cusanus. Daarnaast vindt ook de bursa-cusana-lecture plaats, door theoloog Erik Borgman, een forumgesprek omtrent religie in een seculiere samenleving. Op verschillende locaties in de stad wordt op uiteenlopende wijze aandacht besteed aan het veelstemmige denken van deze bijzondere geleerde en politicus, die nauw met de geschiedenis van Deventer verbonden is – tentoonstelling, theater, poëzie, vieringen en boekpresentatie. Het evenement wordt georganiseerd door het Titus Brandsma Instituut in samenwerking met talloze Deventer organisaties en verenigingen.

Symposium – Titus Brandsma Instituut

Programmatijden zaterdag 10 februari
Op 10 februari starten we het Kloostermaal om 18.30 uur, direct na het getijdengebed van 18.00 uur.
Je bent van harte uitgenodigd om bij dat gebedsmoment aanwezig te zijn. Na het diner begint het programma om 20.30 uur. Het programma eindigt voor het nachtgebed van 21.30 uur. Je kunt het diner en het programma los reserveren, of als combinatie-arrangement.

Wat zeggen eerdere deelnemers aan Kloostermaal Speciaal?
“Ik heb genoten van de zorg en aandacht waarmee alles werd vormgegeven” (Henk)
“Wat een bijzondere sfeer, die ken ik van geen enkel ‘gewoon’ restaurant” (Marjolein)
“Het eten was top, boven verwachting, had ik stiekem niet verwacht!” (Hester)

Kosten

 • De kosten van het diner zijn € 34,50 (per persoon, excl. drankjes) – Let op: het diner is inmiddels volgeboekt, reserveren is nog wel mogelijk voor het programma.
 • De kosten van het programma zijn € 10,-.
 • Je kunt hieronder reserveren, en op de avond zelf in onze koffieschenkerij afrekenen. NB: mochten de kosten vanwege je inkomenssituatie een te hoge drempel vormen, dan is een kortingstarief mogelijk. Voel je vrij om hierover contact op te nemen met ons via activiteiten@nieuwsion.nl.

  Praktisch
  • Datum en tijd: 10 februari 2024 18:30 uur - 21:15
  • Entreeprijs: € 44,50 (Kloostermaal € 34,50 - Programma € 10,-)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2