Meditatieve Dans

Voel je welkom om op Klooster Nieuw Sion kennis te maken met deze vorm van meditatie / bezinning / inspiratie, waar de monniken van Abdij Sion destijds al kennis mee maakten. Danservaring is niet nodig. Een van de belangrijke boodschappen van de Meditatieve Dans is dat er geen fouten bestaan, alleen vele variaties.

In vele oude tradities worden dansen als ritueel gebruikt, een taal voorbij woorden. Deze oude gebruiken komen in onze tijd weer aan de oppervlakte zodat wij ze weer kunnen gebruiken als sleutels naar de ‘Bron’. Door de helende kracht van het synchroon bewegen voel je je onderdeel van een groter geheel. Door samen dezelfde bewegingen te maken wordt de intentie van de beweging vele malen sterker.

In de Meditatieve Dans richt de kracht van het samen zijn ons op het hoogste, het licht in onszelf en op de wereld om ons heen. De Meditatieve Dans fungeert als spiegel, ze maakt je bewust en werkt meditatief. Ze brengt verbinding en eenwording. Door de dans blijft je proces stromen en kom je op een zachte manier bij jezelf thuis.

Alleen dansen is fijn, maar samen met anderen inspireert. Van harte welkom! Na afloop van de dans is het mogelijk te genieten van een kloostermaaltijd in onze koffieschenkerij en het avondgebed (18.00 uur) te bezoeken in de Kloosterkerk.

Workshopleider
Deze workshop wordt gegeven door Sahaja Pragt. Tijdens haar eigen zoektocht naar bezinning en inspiratie heeft Sahaja haar weg gevonden naar de Meditatieve Dans. Ze is opgeleid aan de Vlaamse School voor Sacrale Dans in Cadzand. Wat haar in de Meditatieve Dans aanspreekt is de taal voorbij woorden. De verbinding tussen de symbolen en het lichaam. De verbinding vanuit het hart met jezelf en de (A)ander.

Kosten:

  • € 12,50 (mogelijkheid voor extra vrijwillige bijdrage)
  • Kloostermaal na afloop: € 19,50 (optioneel mee te reserveren)

Aanmelden

Dit evenement wordt op meerdere data georganiseerd. Aanmelden voor andere data kan door op de datum te klikken.

Praktisch
  • Datum en tijd: 7 april 2024 15:00 uur - 16:30
  • Entreeprijs: € 12,50 (Optioneel, Kloostermaal na afloop: € 19,50)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2