Pelgrimsretraite

Verwonder je over de weg tijdens deze 3-daagse pelgrimage rond Klooster Nieuw Sion

Pelgrimeren is… op weg zijn. Naar jezelf, naar God, naar het onbekende. Onderweg doe je ervaringen op. In de ontmoetingen met je medepelgrims, met jezelf en met de natuur. In deze driedaagse pelgrimage staat verwondering centraal. Hoe kunnen we ons openstellen voor het leven; en wat gebeurt er dan?

Begeleiding
De pelgrimage wordt begeleid door Dick Dekker. Hij begeleidde pelgrimsretraites op diverse plekken in Nederland. Dick woont op Nieuw Sion. Over pelgrimeren zegt hij: we zijn mensen van de weg, van dé Weg. In beweging zijn, open staan voor het nieuwe, onbevangenheid, loslaten: belangrijke constanten op onze levensweg.

Programma

Dag 1
We ontmoeten elkaar op station Olst. Kom je met de auto? Die kan daar op de P+R-parkeerplaats blijven staan voor de komende dagen (gratis). Via een prachtige, stille route lopen we ca. 14 km naar Nieuw Sion. Onderweg maken we kennis en laten we ons verrassen. In totaal zijn we ca. 5-6 uur onderweg. Op Nieuw Sion wacht een heerlijke maaltijd, waarna we deelnemen aan het avondgebed. In de avond tijd voor jezelf en een korte uitwisseling over de eerste dag. Om 21.30 dan het nachtgebed.

Dag 2
Deze dag pelgrimeren we in en rondom Nieuw Sion. Ingrediënten voor deze dag: een rondleiding met onder andere een stiltewandeling door de berceau (beukenhaag waar de monniken al lopend mediteerden), een lectio divina, een uitgestippelde pelgrimswandeling die je individueel loopt en een tocht door het labyrint in de kloostertuin. Onderdelen van deze dag zijn facultatief, zodat er eventueel extra ruimte is voor eigen tijd.

Dag 3
Na het ontbijt ruimte voor jezelf, waarna we Nieuw Sion weer loslaten, op weg naar onze eigen bestemming. We lopen via een mooie route van ca. 12 km naar Deventer en sluiten daar af in een middeleeuwse crypte. Vanaf station Deventer reis je huiswaarts (eventueel via Olst om je auto af te halen).

Aanmelden

Inbegrepen in entreeprijs
Alle maaltijden vanaf aankomst op Nieuw Sion, koffie/thee, verblijf op een éénpersoons gastenkamer. Niet inbegrepen: lunchpakket en koffie/thee op eerste dag (zelf meenemen). Op de laatste dag maken we een lunchpakket voor onderweg.

Dit evenement wordt op meerdere data georganiseerd. Aanmelden voor andere data kan door op de datum te klikken.

Praktisch
  • Datum en tijd: 21 februari 2024 11:00 uur - 23 februari 2024 16:00
  • Entreeprijs: € 295,-
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2