Retraite ‘De Beste Helft’ – WACHTLIJST

Deze retraite is inmiddels volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst of voor de extra editie van deze retraite van 11-13 september op Nieuw Sion.


Wat wil je later worden? Die vraag krijg je als kind (iets te) vaak. Er komt een moment dat je iets bent geworden. Vaak loop je dan tegen een grens op: een burn-out, een relatiecrisis of een opkomend gevoel van verveling. Is dit alles? Dat is het begin van de tweede helft van je leven. De beste helft, vindt Arjan Broers, ‘of in ieder geval de helft waar het echt om gaat’.

In deze meerdaagse retraite in Klooster Nieuw Sion gaan we met Arjan Broers, auteur van het in 2023 verschenen boek ‘De Beste Helft’, op zoek naar onze eigen wijsheid. Met het beleven van stilte en het oefenen van aandacht, met het doen van schaduwwerk en het proeven van de vraag: wat heb ik te geven?

Wijsheid
Het begrip ‘wijsheid’ speelt tijdens de retraite een centrale rol. Broers stelt: ‘De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat de manier waarop we met onze samenleving en onze aarde omgaan nogal onwijs is. Er is in deze tijd daarom een andere ontwikkeling nodig: het is tijd om geestelijk te groeien en volwassener te worden. We zouden van een kenniseconomie een wijsheidscultuur moeten worden. Dat betekent dat we niet alleen gespitst zijn op wat we worden en doen, maar ook op wie we zijn en wat we betekenen. Dat is een taak voor ieder van ons en ook voor ons samen, want we kunnen het alleen als we elkaar helpen en ondersteunen’. Deze thematiek loopt als een rode draad door deze meerdaagse retraite.

De getijdengebeden van Nieuw Sion vormen deel van de dagorde van de retraite, waarin verder lezing, groepswerk en stille tijd is verwerkt.

Retraitebegeleider
Arjan Broers (1969) is sinds 2021 pastor van de zelfstandige Dominicuskerk in Amsterdam. Verder is hij journalist, programmamaker en begeleider bij levensvragen.

Kosten
De kosten voor de retraite zijn € 415,-. Bij deze prijs is inbegrepen: verblijf in een 1-persoons gastenkamer, onbeperkt koffie / thee, 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner.
De keuken van Nieuw Sion verzorgt vegetarische maaltijden, geïnspireerd op het aanbod uit de eigen moestuin.
Het boek “De beste helft” is optioneel mee te bestellen voor € 25,-.

Deze retraite is inmiddels volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Praktisch
  • Datum en tijd: 28 februari 2024 14:00 uur - 1 maart 2024 15:30
  • Entreeprijs: Retraite: € 415,- | Boek: € 25,- (optioneel)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2