Retraite Geloof en Wetenschap

Wat zegt de wetenschap over het bestaan of het niet bestaan van een god?
Is het op basis van wetenschappelijke inzichten waarschijnlijker dat er een hogere intelligente macht bestaat?
Als er een god zou bestaan, wat zijn wetenschappelijke argumenten dat dit de God van de Bijbel zou kunnen zijn?

Wil je hier van gerenommeerde wetenschappers meer over horen? Ben je nieuwsgierig wat er vanuit de wetenschap is ontdekt over het geloof? Kom dan naar de retraite ‘Geloof en Wetenschap’ op Klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze volledig verzorgde retraite staan hoogleraar Dick den Hertog en filosoof Emanuel Rutten samen met jou stil bij grote, herkenbare levensvragen. Vanuit hun wetenschappelijke achtergrond. Ze nemen je mee naar het snijvlak tussen wetenschap en religie. Je leert meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit terrein. Er is tijd en ruimte om daarop te reflecteren, je vragen te stellen en over door te praten.

Aanmelden voor deze retraite

Heb je vragen of twijfel je of deze retraite wat voor je is? Neem dan contact met ons op!

Voor wie is dit programma bedoeld?

Het programma is speciaal bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in wat de wetenschap zegt over het geloof. Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. We delen een nieuwsgierigheid naar wat er in onszelf en de ander leeft. Om nieuwe inspiratie op te doen voor onze reis door het leven. De rust en het kloosterritme van Nieuw Sion nodigen automatisch uit tot reflectie.

Wat vorige deelnemers zeggen over de retraite:

‘Mindblowing! Een retraite waarbij wetenschappelijk geloof verdiept wordt’ – Johan Zijnstra
‘Een materie en actuele inhoud in een eeuwenoude setting en ritme’ – Rutger Dijksterhuis
‘Inspiratie voor de geest’ – Rimmert Brandsma
Beoordeling deelnemers 8.2

Programma

We bieden je een afwisselend programma, inclusief verblijf in een eigen gastenkamer van het klooster. Er zijn lezingen van topsprekers, met ruimte voor vragen en discussie. Er zijn verschillende bezinningsmomenten in de kloosterkapel en tijdens een stiltewandeling. Ook is er tijd om gezellig een biertje te drinken tijdens een bierproeverij of met elkaar door te praten tijdens de maaltijden of ’s avonds bij het kampvuur.

Het programma start op zaterdag om 9.00 uur en eindigt zondag om 15.30 uur. Het staat je vrij om na afloop langer te blijven in de prachtige omgeving van Nieuw Sion.
We raden aan om 12 januari al te komen.

Over de sprekers


Prof. dr. ir. Dick den Hertog (1967) is hoogleraar Operations Research aan de Universiteit van Amsterdam. Hij richt zich op het ontwikkelen en oplossen van wiskundige optimalisatie modellen. Hij combineert theoretisch en toegepast onderzoek met grote maatschappelijke impact.


Dr. Emanuel Rutten (1973) is cum laude afgestudeerd in wiskunde aan de TU Delft en filosofie aan de VU Amsterdam. Hij promoveerde in de analytische wijsbegeerte op een proefschrift over Godsargumenten. Sindsdien is hij als onderzoeker en docent verbonden aan de VU. Hij is auteur van diverse boeken waaronder het tweeluik Het Retorische Weten (Leesmagazijn 2018/21).

Aanmelden voor deze retraite

Praktisch
  • Datum en tijd: 13 januari 2024 09:00 uur - 14 januari 2024 15:00
  • Entreeprijs: Retraite: € 395,00. Extra overnachting vooraf: € 59,00 (optioneel)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2