Retraitedag christelijke meditatie

Verlang je naar het vinden van ontspanning, stilte en innerlijke verdieping aan de voeten van Jezus? Dan is deze retraitedag er voor jou. Tijdens dit programma op Klooster Nieuw Sion staan verschillende vormen van christelijke meditatie op het programma.

Programma
Het ochtendprogramma bestaat uit ontvangst met koffie/thee en een taartje, een woord van welkom, een schrijfmeditatie en een meditatie naar aanleiding van een Bijbelverhaal. Het ochtendprogramma zullen we met elkaar afsluiten met een Tikva Stretch.

Vervolgens hebben je de keuze om naar de kloosterkerk te gaan voor de stille meditatie (12.00 uur) of om naar de kloostertuin te gaan voor een moment van rust. Om 12:30 uur lunchen we in de koffieschenkerij van het klooster. Je kunt ervoor kiezen om bij de groep te zitten tijdens de lunch, maar er is ook ruimte om de lunch op jezelf te nuttigen.

Na de lunch starten we, in de kloostertuin, met een korte inleiding op de wandelmeditatie. Mensen die goed ter been zijn kunnen buiten de kloosterpoort gaan wandelen en als je minder goed ter been bent kun je deze wandelmeditatie in de kloostertuin doen. Hierna is er een moment van koffie en thee met daarbij een stuk fruit om vervolgens heerlijk op je matje te gaan liggen voor een Tikva Relax. Hierna zullen we deze dag met elkaar afsluiten.

Begeleiding
Deze dag zal geleid worden door Greethe Hanekamp. Greethe (Instagram: opademen) heeft een opleiding gevolgd over christelijke meditatie en het leiden van deze meditaties. Zij is tevens Tikva instructrice.

Praktisch
Neem voor de schrijfmeditatie je journal / notitieboek mee en voor de wandelmeditatie is het prettig als je schoenen aan hebt waar je fijn op kunt wandelen.

Aanmelden voor deze retraitedag

Praktisch
  • Datum en tijd: 25 mei 2024 10:00 uur - 16:00
  • Entreeprijs: Retraite: € 95,- (optioneel, kloostermaaltijd: € 19,50)
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2