Stiltegesprek – (op aanvraag)

Een stiltegesprek is een unieke mogelijkheid om in gesprek te gaan over je eigen levensloop. Je gebruikt de stilte van Klooster Nieuw Sion en de berceau in het bijzonder als bron voor dit gesprek. De berceau is een U-vormige beukengalerij, welke door de cisterciënzer monniken werd gebruikt om in stilte tot zichzelf te komen. De berceau is een Rijksmonument en wordt als zodanig in stand gehouden. Ook de stilte wordt bewaard in de berceau.

Je geeft jezelf in 1,5 uur (max 2 uur) tijd een onvergetelijk cadeau door terug te kijken op je leven, maar vooral vooruit te kijken. Vragen als ‘Wie ben ik nu eigenlijk? Wat bepaalt mijn leven? Wat heeft mij gevormd?’ ga je aan. Je laat de stilte zijn werk doen en praat met een ervaren begeleider over persoonlijke onderwerpen die wat jouw betreft op dit moment aandacht moeten krijgen. Jij bent “in the lead”, de begeleider luistert en faciliteert.

Het stiltegesprek kan uitgebreid worden met een overnachting, ontbijt en een maaltijd, meebidden, meewerken, etc. Veel gasten die in ons gastenhuis verblijven ervaren het als prettig om een Stiltegesprek aan het begin van hun verblijf te hebben.

Enkele reacties van Stiltegesprek-deelnemers:

 • “Het gesprek heeft me inzichten gegeven waar ik met plezier mee bezig ben geweest. Ik neem het verder mee op mijn reis”
 • “Je bevlogenheid is heel inspirerend”
 • “Ik zit weer beter in mijn vel, bedankt”
 • “Ik merkte hoe het is om uit de drukte van mijn hoofd af te dalen naar stillere plekken. Vandaaruit kon ik woorden, gedachten, gevoelens als het ware ‘naar boven‘ takelen en met minder woorden méér zeggen wat ik eigenlijk zeggen wil… Over de vorm: het Stiltegesprek vindt voor een deel plaats in de natuur, daar waar wij onze – vaak verloren – verbinding met het grotere geheel kunnen hebben. Ervaar hoe Wilfried je meeneemt op een bijzondere reis. ’t Is er een van de buitencategorie! Mis dit niet, zou ik zeggen.”

Begeleider: Wilfried van Oldeniel

Datum en tijd: Mogelijk van maandag t/m donderdag, tijdstip in overleg. Opgave via het formulier hieronder.

Kosten: € 100,00 incl. thee en koffie

Voor vragen en/of informatie of om een datum te bespreken, neem contact op via het onderstaande formulier:


  Praktisch
  • Datum en tijd: 1 januari 2023 00:00 uur - 31 december 2023 23:59
  • Entreeprijs:
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

  Nieuwsbrief Nieuw Sion

  Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

  Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2