FAQ Kloosterfestival

Wat is het verschil tussen het Zomer-Kloosterfestival en het Herfst-Kloosterfestival?
Het Zomer-kloosterfestival richt zich op deelnemers tussen 19-39 jaar en het Herfst-Kloosterfestival op deelnemers van 35 jaar of ouder. Daarnaast is het Zomer-kloosterfestival wat soberder van aard, wat betekent dat het programma, de maaltijden en aankleding wat meer basic is. Dit verschil merk je ook in de prijs.

Waar slaap ik op het festival?
Er is een kampeerterreintje bij het klooster. Hier kun je je tent opzetten. In het klooster kun je, in de oude badruimte van de broeders, gebruik maken van douche en toilet. Naast een tent, mag je ook verblijven in je eigen kleine caravan of camper (max. 6 meter lengte). Let op! Er zijn geen stroomvoorzieningen aanwezig op de camping. Wij zorgen wel voor een plek om telefoons etc. op te laden.

Welk kampeermiddel mag je meenemen naar de kloostercamping?
Je kan je eigen kampeermiddel meenemen; denk aan tent of kleine caravan of camper. De camper of caravan mag maximaal 6 meter lang zijn. Er is geen stroom beschikbaar.

Kan ik mijn telefoon opladen?
Ja dat kan. Er zal iets als een laadpaal op het terrein zijn waar telefoons kunnen worden opgeladen.

Kan je als partners samen een kamer krijgen?
Nee, dit kan niet. De meerpersoonskamers zijn voor 3-5 personen en de slaapzalen voor meerdere personen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld samen met je partner op een 5 persoonskamer kan slapen, alleen slapen er dan zeer waarschijnlijk nog 3 andere personen op deze kamer. Wel kan je samen kamperen in een tentje of kleine camper op de kloostercamping.

Liggen mannen en vrouwen gescheiden van elkaar op de slaapzalen?
Nee, in de meerpersoonskamers proberen we hier wel rekening mee te houden, dit lukt niet altijd. Op de slaapzaal liggen mannen en vrouwen door elkaar. Wel kan je natuurlijk samen of alleen in een tentje of kleine camper slapen op de camping.

Kan je dieetwensen doorgeven?
Ja dit kan. Alle maaltijden op de festivals zijn vegetarisch. We proberen rekening te houden met andere dieetwensen. Neem hierover even contact op via kloosterfestival@nieuwsion.nl

Kan ik ook een dagje komen?
Bij het Zomerfestival zijn ook dagkaarten te koop. Bij het Herfstfestival verkopen we geen dagkaarten.

Mogen er ook kinderen of baby’s komen?
Nee, het Zomer-kloosterfestival richt zich op 19-39 jaar en het Herfst-festival op 35 plus. Baby’s en kinderen zijn helaas niet welkom.

Hoe laat start en eindigt het festival?
Het zomer-kloosterfestival start op donderdag 22 augustus. Vanaf 15.00 uur is het terrein open. Om 16.00 uur kan je meedoen met een rondleiding, zandsculpturen maken, een film kijken of meedoen met het pop-up koor. Om 18.00 uur is er een getijdengebed en om 19.30 uur staat de maaltijd klaar. Om 19.45 is de kick-off van het festival waarin je kennis maakt met elkaar en het thema. We sluiten zondag 25 augustus af rond 15.00 uur

Het herfst-kloosterfestival start op vrijdag 27 september. Vanaf 14.00 uur is het terrein open. Om 16.00 uur start de vrijmibo, om 18.00uur is er een getijdengebed en om 19.00uur start het programma met een maaltijd. We sluiten zondag 29 september 2024 af rond 15.00 uur.

Waar vindt het festival plaats en waarom vinden we deze plek belangrijk te gebruiken voor een dergelijk festival?
Beide festivals vinden plaats op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Klooster Nieuw Sion is een plaats en gemeenschap waar mensen dichter bij God, bij zichzelf, bij de medemens en de natuur kunnen komen door stilte en gebed, arbeid en gastvrijheid vanuit een christelijke, neo-monastieke spiritualiteit.

We delen een verbondenheid in Christus, die het mogelijk maakt om verschillen te overbruggen en een oecumenische plek van liefde te zijn. Of je nu de stilte zoekt in ons gastenhuis, meedoet aan een retraite, of komt helpen bij het klussen of het bidden – weet je welkom.

Wat is het beleid met betrekking tot eten en drinken?
Tijdens beide festivals wordt er gezorgd voor een lekker ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Hier kan je ook bij helpen. Deze maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Hiernaast kan je tijdens beide festivals zelf (alcoholische) drankjes kopen of iets lekkers zoals een borrelhapje of diverse zelfgemaakte taarten. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen.

Zijn er faciliteiten voor minder-validen?
De camping, eetruimte, kerk en de workshopruimtes en toiletgebouw zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een apart invalidentoilet aanwezig op afstand van de camping. Er is geen invalidendouche aanwezig.

Hoe werkt het met parkeren?
Je kan de auto niet op het kloosterterrein of camping parkeren. Parkeer je auto daarom direct bij aankomst op de parkeerplaats. Je caravan kan je met de auto op de festival-camping neerzetten, hierna zet je de auto op de grote parkeerplaats. Een (kleine) camper kan natuurlijk wel op het campingterrein komen en blijven staan. Bij aankomst op de parkeerplaats is er hulp voor het brengen van je spullen naar de camping.

Wat gebeurt er met slecht weer?
Ook met slecht weer gaat het festival door. We hopen natuurlijk op goed weer. Bij slecht weer kunnen de meeste activiteiten en workshops binnen plaatsvinden. Ook is er een festivaltent en Kapschuur waar je lekker kan zitten en waar we met elkaar kunnen eten als het regent. Neem in elk geval een paraplu of regenkleding mee, mocht het regenen.

Hoe kom ik bij Nieuw Sion?
Je kunt Nieuw Sion met de auto gemakkelijk bereiken en je mag je auto gratis parkeren bij ons. Ook met het OV is het Klooster goed bereikbaar. Vanaf station Deventer vertrekt een bus die stopt bij bushalte ‘Abdij Sion’. Vanaf daar loop je in 10 minuten via een prachtige oprijlaan naar het klooster. Ons adres is: Vulikerweg 6, 7431 PJ in Diepenveen.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2