Gastvrijheid

We vinden gastvrijheid zo belangrijk, dat we er een speciale werkgroep voor hebben opgericht. Onze werkgroep Gastvrijheid & Retraites zorgt dat goede ideeën worden omgezet in concrete retraites, bezinningsdagen of andere bijeenkomsten. De werkgroep plant en organiseert, maar zorgt ook voor de uitvoering. Want ook al doen onze gasten veel zelf, iemand moet toch zorgen voor praktische dingen. Het aanbod van de werkgroep Gastvrijheid & Retraites past altijd in de doelstelling van de stichting Nieuw Sion: het gebed voortzetten van de monniken die ooit klooster Sion stichtten.

Daarnaast willen we gastvrij zijn voor iedereen die graag een dag, of een paar dagen wil logeren in het gastenhuis. Dat doen mensen vaak om even tot rust te komen, of om de stilte te zoeken. Of omdat het eigen hart vaak pas te horen is als het wat langer stil is. We willen daarom ook bidden en werken in verbondenheid met de natuur om ons heen. Want waar mensenwoorden soms tekort schieten, begint het fluisteren van de bladeren.

Groeten van Benedictus

Gastvrijheid is kortom één van de pijlers van ons bestaan, net zoals dat het geval was voor de broeders die hier woonden. En het is goed om te zeggen dat gastvrijheid voor ons verder gaat dan koffie inschenken en de deur open doen. Natuurlijk moeten die dingen ook gebeuren. Maar we hebben het ook over aandacht voor de ander, het hart openstellen voor iemand die het nodig heeft. Dat vraagt een houding waarbij we elkaar respecteren en al van iemand houden als hij aanbelt. De Regel van Benedictus schrijft het ons liefdevol voor: ontvang elke gast alsof het Jezus zelf is.

Ga er maar aan staan.

 

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2