Vacature ‘Manager koffieschenkerij’

Deze vacature is inmiddels gesloten, er kan niet meer gereageerd worden. 

Nieuw Sion is een groot kloostercomplex bij Deventer, dat na het vertrek van de monniken een verrassende nieuwe dynamiek heeft gekregen. Het is zonder enige overdrijving het jongste klooster van Nederland. Dankzij de woongemeenschap en de vele enthousiaste en deskundige vrijwilligers, is Klooster Nieuw Sion een echt klooster gebleven, een plek waar het draait om christelijke inspiratie, met elke dag vier getijdengebeden in de unieke, verstilde sfeer van de kloosterkerk.
Klooster Nieuw Sion heeft een duidelijke visie op de toekomst. Daarom is het gastenhuis helemaal gerenoveerd, hebben we in het voorjaar van 2021 een koffieschenkerij geopend en zijn verdere verbouwingen in gang gezet die ons in staat stellen niet alleen individuele gasten, maar ook groepen te ontvangen. Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk open staat. Een plek waar de bewoners zuinig zijn op iets dat in de moderne samenleving een grote zeldzaamheid geworden is: rust en orde, ruimte om adem te halen in een omgeving die door velen als heel bijzonder wordt ervaren. Een plek waar je waarde gelegen is in het feit dat je mens bent.

Om leiding te geven aan het team van onze koffieschenkerij zijn wij op zoek naar een

MANAGER KOFFIESCHENKERIJ (32-40 uur)

DE FUNCTIE
Als manager ben je eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in onze koffieschenkerij, die momenteel van woensdag t/m zondag geopend is. Je geeft coachend leiding aan het team van medewerkers, vrijwilligers en herintreders die in de schenkerij actief zijn en bent actief aanwezig op de werkvloer als ‘meewerkend voorman- of vrouw’, in de keuken of in de bediening. Je voelt je ‘eigenaar’ van de koffieschenkerij en bent daarmee operationeel, financieel en commercieel verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de schenkerij naar een succesvolle horecalocatie binnen Salland. Een belangrijk onderdeel van de functie is om de schenkerij sterker in te bedden in onze visie en missie die gebaseerd is op christelijke, monastieke spirituele waarden.

Samen met het team zorg jij ervoor dat elke gast gastvrij en warm wordt onthaald en dat de visie en missie van het klooster nog meer worden geïntegreerd in de schenkerij. Naast al het menselijke contact in je functie ben je ook aan het faciliteren dat de gastvrijheid mogelijk is, door een goede coördinatie van taken en administratieve zaken hand in hand te laten gaan met een hoog serviceniveau. Je bent enthousiast en daardoor in staat samen met de mensen om je heen de identiteit van ons klooster in de werkzaamheden uit te dragen naar onze gasten.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Operationeel, commercieel en financieel eindverantwoordelijk voor koffieschenkerij
  • Optimaliseren van gastvrijheid en ontvangst
  • Leidinggeven en coachen van het team
  • Doorontwikkeling concept en aanbod koffieschenkerij, passend bij de christelijke, monastieke spiritualiteit waar onze missie op gebaseerd is
  • Vertaling van reserveringen van groepen naar concrete voorbereiding en uitvoering
  • Administratie en rapporteren aan directie

JOUW PROFIEL
De spin in het web zijn, is op jouw lijf geschreven. Je bent ondernemend, werkt gestructureerd en bent stressbestendig. Je hebt ervaring met het aansturen van teams en een passie voor gastvrijheid, eten en drinken. Naar gasten ben je klantgericht en heb je de mogelijkheid om aan te sluiten. Je wisselt een zakelijke instelling af met een persoonlijke touch. Je bent goed in staat te organiseren en te plannen, en vanuit je ondernemende houding uit te zoomen vanuit de dagelijkse operatie. Je stijl van leidinggeven is inclusief en hartelijk.

Vanuit je persoonlijkheid en optreden kun je op een natuurlijke manier duidelijkheid verschaffen naar de mensen om je heen. Je onderschrijft voor de volle 100% de missie en visie van het klooster. Je hebt kennis van en ervaring met christelijke, monastieke spiritualiteit, zodat je de waarden die hier uit voortkomen kunt toepassen in het concept van de schenkerij en in staat bent mensen hier op een natuurlijke manier mee in contact te brengen. Je hebt ervaring in de horeca en zo mogelijk een sociale opleiding genoten waardoor je kennis hebt van de begeleiding van herintreders en mensen uit de dagbesteding. Je woont maximaal 30 reisminuten van het klooster.

WAT BIEDEN WIJ
Wat wij bieden is een uitdagende rol op een werkplek die volop in ontwikkeling is. Je krijgt veel kansen om te leren en je eigenheid in te brengen. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die zich inzetten voor een unieke oase van rust in een samenleving die veeleisend is. Je werkt in een team van professionals. Je werkt actief samen met de coördinator Gastvrijheid en rapporteert aan de directie van Klooster Nieuw Sion.
Salariëring vindt plaats op maatschappelijk en horecaniveau. Eventueel is er een ondernemerscomponent mogelijk in de beloning.

MEER INFORMATIE
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jacob Rijlaarsdam, tel. 06-19285863 of met Marten IJmker, tel. 06-53688367. Meer informatie over ons vind je ook op www.nieuwsion.nl.

SOLLICITEREN?
Ben je enthousiast? Mail je brief en CV naar info@nieuwsion.nl, onder vermelding van “Manager koffieschenkerij”. De gesprekken vinden plaats in de loop van maart.

 

Je vindt al onze vacatures op deze pagina.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2