Praktische informatie Kamperen Nieuw Sion

Praktische info

Klooster
We heten je van harte welkom bij Klooster Nieuw Sion, fijn dat je (een deel van) de zomer- of vakantieperiode bij ons wilt doorbrengen! Delen van ons kloostercomplex worden bewoond door een woongemeenschap. Om die reden zijn delen van het terrein rondom het complex privé-terrein. Goed om te weten is dat er enkele gezinnen onderdeel zijn van de woongemeenschap, met jonge kinderen, daar zul je mogelijk iets van merken. Je hebt dagelijks vrij toegang tot de binnentuin en de kloosterkerk, via de hoofdpoort. Op maandag en dinsdag is dit tussen 14.00-17.00 uur, op overige dagen tussen 10.00 en 18.00 uur. Tip: er wordt tijdens het verblijf af en toe de mogelijkheid aangeboden om deel te nemen aan een rondleiding, waarbij je een beeld kunt krijgen van het gehele kloostercomplex. Zie deze informatiepagina.

Aankomst
Op de aankomstdag kun je je vanaf 14.00 uur melden bij de poortwachter, bij de hoofdpoort van Nieuw Sion. Als je de hoofdpoort doorloopt, bevindt de poortwachter zich meestal in de poortwachterswoning direct rechts na binnenkomst. Indien er bij aankomst niemand aanwezig is of als er op een ander moment dringende vragen zijn, kun je bellen met de Poortwachter: 06-83109604. Aankomst is mogelijk tot 20.00 uur, bij voorkeur niet tussen 17.30-18.30 uur ivm het getijdengebed van 18.00 uur.

Toegang
De toegang naar de kampeerplekken is via de groene schuifpoort aan de westzijde voorbij de hoofdpoort. Bij aankomst kun je met de auto naar de kampeerplek rijden om je spullen uit te laden, daarna kun je de auto parkeren op de centrale parkeerplaats aan de oprijlaan richting het klooster.  Je krijgt een setje met 2 sleutels, 1 sleutel is voor de loopdeur naast de groene schuifpoort (deze is ‘s avonds na 22.00 uur gesloten, dan kun je met de sleutel erin) en 1 sleutel is voor de toegang naar de toiletten en douches (de deur wordt om 22.00 uur gesloten), indien nodig kun je dan met de sleutel naar de toiletten.

Afval en afvalwater
Afvalzakken kunnen gebracht worden naar de afvalcontainers bij de groene schuifpoort (de poort die je door bent gekomen bij je aankomst op de camping). Afvalwater vervuilt de omgeving, dus ook direct je kampeerplek. Gooi dit water dus niet weg in je omgeving, sloot of op het kampeerterrein. Je kunt je afvalwater lozen bij het chemisch toilet op het binnenterrein.

Honden
Toegestaan mits aangelijnd en geen overlast veroorzakend. Uitlaten buiten het terrein en ‘ongelukjes’ graag opruimen.

Vuur en BBQ
Open vuur is niet toegestaan.

(Nacht)Rust
Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter, daarom word je verzocht om dat ook rondom de kampeerplekken zoveel mogelijk in acht te nemen.

Dag van vertrek
Op de dag van vertrek verzoeken we je uiterlijk 10:00 uur je kampeerplek te verlaten. 

Voorzieningen

Sanitair
De toiletten en douches bevinden zich in het klooster op het binnenterrein bij de groene deur. Er zijn 5 douches en 5 toiletten.  Er wordt dagelijks schoongemaakt. Ook is er een chemisch toilet aanwezig op het binnenterrein met een bordje op de deur aangegeven. Water kun je bij de toiletten en douches halen.

Maaltijden

Het ontbijt wordt geserveerd in het gastenhuis (te bereiken via de ingang toiletten/douches, en vervolgens via de druivengang), na het ochtendgebed tot ongeveer 09.15 uur.  Ontbijt is inbegrepen in de prijs van je verblijf. 

Het avondeten op woensdag t/m zondag is met alle gasten bij onze koffieschenkerij. We serveren dit om 17.00 uur, voorafgaand aan het avondgebed van 18.00 uur. Bij mooi weer is het avondeten aan de voorzijde van het klooster (voorterras schenkerij). Het avondeten is van woensdag t/m zondag ook inbegrepen in de prijs van uw verblijf, exclusief dranken.

Uiteraard ben je ook buiten deze momenten van harte welkom in onze koffieschenkerij, geopend van woensdag t/m zondag (10.00-17.00 uur)

Getijdengebeden

Je wordt van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de dagelijkse getijdengebeden. We verzoeken je om vanaf de camping via de hoofdpoort van het klooster of via de route druivengang-gastenhuis-tuin naar de kerk te gaan. 

  • Ochtendgebed: 08.00 uur
  • Middaggebed: 12:00 uur 
    • (stille meditatie, alleen op woensdag en vrijdag onder begeleiding van liturg)
  • Avondgebed: 18:00 uur
  • Nachtgebed: 21:30 uur

WiFi
Er is gratis wifi op het terrein, maar die zal niet overal even goed zijn.

Stroom
Voor het opladen van je telefoon of andere apparaten kun je terecht bij de toiletten en douches, op de camping zelf is geen stroom aanwezig. Voor het opladen van elektrische  apparaten is het handig een tasje mee te nemen die je aan de waterstang kunt hangen.

Kloosterwinkel
In onze Koffieschenkerij bevindt zich een winkeldeel waar je diverse producten kunt kopen: Sion kloosterbier, ansichtkaarten, postzegels, etc.
Tevens is bij de koffieschenkerij een EHBO-verbandtrommel aanwezig en de AED.

Ga terug naar hoofdpagina Kloostercamping

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2