Lees verder

Praktische informatie verblijf Kloostercamping Nieuw Sion

U verblijft deze zomer op de Kloostercamping van Nieuw Sion, fijn! We wensen u alvast een mooi en inspirerend verblijf toe. Omtrent uw verblijf bieden we u graag de hieronder vermelde praktische informatie. Mist u iets of roept de informatie vragen op? Neem dan contact op met verhuur@nieuwsion.nl. 

Algemeen
Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter. Het is fijn wanneer dit past bij de invulling van de dagen tijdens het verblijf.

Praktische info
We heten u van harte welkom bij Nieuw Sion. Op ons kloostercomplex woont ook een woongemeenschap, wilt u daar rekening mee houden. Daarnaast is het ook zo dat er bij de woongemeenschap kinderen zijn, daar zult u mogelijk ook wat van merken. Het klooster en de terreinen buiten die van de camping zijn niet vrij toegankelijk. Wij verzoeken u dit in acht te nemen. Tussen 10:00 en 17:00 uur kunt u dagelijks in de binnentuin en de kerk via de hoofdpoort. 

Aankomst
Vanaf 14:00 uur kunt u zich melden bij de receptie bij de koffieschenkerij. In het voorjaar krijgt Nieuw Sion een koffieschenkerij. Deze is van woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daar treft u de assistent-beheerder en zult u te horen krijgen waar uw kampeerplek is. Indien er bij aankomst niemand aanwezig is of als er op een ander moment dringende vragen zijn graag even bellen met de assistent beheerder 06 8310 9604.

Toegang
De toegang naar de kampeerplekken is via de groene schuifpoort aan de westzijde voorbij de hoofdpoort. Bij aankomst kunt u met de auto naar de kampeerplek rijden om uw spullen uit te laden, daarna moet de auto voor het klooster bij de hoofdpoort geparkeerd worden. U krijgt een setje met 2 sleutels, 1 sleutel is voor de toegang van de groene schuifpoort (deze is s’avonds na 22.00 uur gesloten, dan kunt u met de sleutel erin) en 1 sleutel is voor de toegang naar de toiletten en douches (de deur wordt om 22.00 uur gesloten), indien nodig kunt u dan met de sleutel naar de toiletten.

Afval en afvalwater
Afvalzakken kunnen gebracht worden naar de afvalcontainer op het binnenterrein, rechts naast de opgang naar de wc’s. Afvalwater vervuilt de omgeving, dus ook direct uw kampeerplek. Gooi dit water dus niet weg in uw omgeving, sloot of op het kampeerterrein. U kunt uw afvalwater lozen bij het chemisch toilet op het binnenterrein.

Honden
Toegestaan mits aangelijnd en geen overlast veroorzakend. Uitlaten buiten het terrein en ‘ongelukjes’ graag opruimen.

Vuur en BBQ
Open vuur is niet toegestaan. 

Kampeerplekken
Voor 10:00 uur vertrek, vanaf 14.00 uur arriveren. De kampeerplekken zijn genummerd van 1 t/m 10. Er zijn 8 plekken in de notenboomgaard en 2 plekken naast de druivengang.

(Nacht)Rust
Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter, daarom wordt u verzocht om dat ook op het kampeerterrein zoveel mogelijk in acht te nemen. 

Voorzieningen

Sanitair
De toiletten en douches bevinden zich in het klooster op het binnenterrein bij de groene deur. Er zijn 5 douches en 5 toiletten. Er wordt dagelijks schoongemaakt tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook is er een chemisch toilet aanwezig op het binnenterrein met een bordje op de deur aangegeven. Water kunt u bij de toiletten en douches halen.

Maaltijden
Het ontbijt wordt geserveerd bij de koffieschenkerij. Het avondeten is met alle gasten ook bij de koffieschenkerij en deze is om 19.00 uur. Tijdens het avondeten kunt u een drankje nuttigen, dit wordt ter plekke afgerekend, een pinapparaat is aanwezig. In principe eten we buiten, bij slecht weer kunt u in de koffieschenkerij eten. Ontbijt en avondeten zit bij de prijs in. Daarnaast kunt u ook tegen betaling van een lunch genieten in onze koffieschenkerij.

Getijdengebeden
U wordt van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de getijdengebeden. Via de hoofdpoort naar de ingang van de kloosterkerk via kleine zijdeur (zie bordje).                                                            

  • Ochtendgebed 08.00 uur
  • Stiltemeditatie 12:00 uur – vrijdag gebed                                                                       
  • Avondgebed 18:00 uur
  • Nachtgebed 21:30 uur

Wifi
Er is gratis wifi op het terrein, maar die zal niet overal even goed zijn. 

  • Netwerk: Abdij Sion
  • Wachtwoord: sion2015

Stroom
Voor het opladen van uw telefoon of andere apparaten kunt u terecht bij de toiletten en douches.

Activiteiten

Meehelpen
Vrijdag is onze klus dag (09:00 – 15:00) en u bent van harte uitgenodigd om te komen helpen. We hebben een klusgroep, een tuin- en moestuingroep en een schoonmaakgroep. Om 08:45 uur staat de koffie klaar. In de pauzes wordt er gezorgd voor koffie, thee en soep bij de lunch. Graag uiterlijk donderdag even aangeven bij de assistent beheerder als u mee wilt  helpen.

Keuken
Ook kunt u meehelpen in de keuken voor het bereiden van onze avondmaaltijden met groenten uit eigen tuin. Onze cateraars Jara en Tom kunnen prima hulp gebruiken, ook hiervoor aanmelden bij de assistent beheerder. 

Proeverij
Elke vrijdagavond is er om 16.30 uur een proeverij bij de smederij, met cider van onze eigen Ciderij gemaakt hier bij Sion met lekkere hapjes van onze cateraar. U kunt zich hiervoor opgeven bij de assistent beheerder, uiterlijk donderdag opgeven. De kosten hiervoor zijn € 12,50 pp (met pin betalen tijdens de proeverij).  

Nieuw Sion
Op vrijdagavond vertelt een Nieuw Sion medewerker tijdens de avondmaaltijd over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Nieuw Sion. 

Wandelen
Er is een eigen wandelpad van Nieuw Sion aan de achterkant van ons terrein. Daarnaast  is er  een plattegrond verkrijgbaar (tegen betaling) in ons winkeltje met een aantal wandelroutes in de omgeving. 

Rondleiding
Bent u nieuwsgierig naar ons klooster? Naar de gebouwen en al het andere dat zich ‘binnen de muren’ bevindt? Op elke maandagavond is er na het avondeten om 20.00 uur een rondleiding verzorgd door een kloostergids. U kunt zich hiervoor opgeven bij de assistent beheerder, uiterlijk de zondag ervoor opgeven. De kosten bedragen € 6 pp en te voldoen per pin voor de wandeling. 

Lectio Divina
De lectio divina is een contemplatieve exegese, een manier van luisteren naar de Bijbeltekst waarin vooral recht wordt gedaan aan het levende karakter van het Woord dat gehoord wil worden in het hier en nu. Het gaat om een sprekende stem – God spreekt door de zinnen van de Bijbeltekst heen – en om een lezer die vooral luisteraar wil zijn. Op de even weken op de dinsdagavond en op de oneven weken op de woensdagavond. Er zijn geen kosten aan verbonden en u kunt zich opgeven bij de assistent beheerder. 

Winkeltje
Bij de hoofdpoort is de woning van de assistent beheerder, in de voorruimte is een winkeltje waar u een aantal dingen kunt kopen: -cider; -ansichtkaarten; -postzegels; iconen.  Tevens is daar een EHBO verbandtrommel aanwezig en de AED. 

Corona-maatregelen
Voor de actuele coronamaatregelen op Klooster Nieuw Sion verwijzen we u naar deze pagina: https://www.nieuwsion.nl/corona-maatregelen/

 

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2