Vacature ‘Coordinator bediening koffieschenkerij’

Nieuw Sion is een groot kloostercomplex bij Deventer, dat na het vertrek van de monniken de afgelopen jaren een verrassende nieuwe dynamiek heeft gekregen. Dankzij de woongemeenschap en de honderden enthousiaste en deskundige vrijwilligers, is Klooster Nieuw Sion een echt klooster gebleven, een plek waar het draait om christelijke inspiratie, met elke dag vier getijdengebeden in de unieke, verstilde sfeer van de kloosterkerk. 

Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk   , ons gastenhuis én onze koffieschenkerij open staat. Een plek waar de bewoners zuinig zijn op iets dat in de moderne samenleving een grote zeldzaamheid geworden is: rust en verstilling, ruimte om adem te halen in een omgeving die door velen als heel bijzonder wordt ervaren. Een plek waar je waarde gelegen is in het feit dat je mens bent. 

Voor onze koffieschenkerij zijn wij op zoek naar een:

Coordinator Bediening (32 uur)

DE FUNCTIE
Als coördinator ben je onder verantwoordelijkheid van de manager koffieschenkerij en samen met je de coördinator Keuken verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in onze koffieschenkerij. Je geeft leiding aan het team van vrijwilligers, herintreders en mensen van de dagbesteding. Als team run je de gastenontvangst vanuit de Koffieschenkerij, heet je bezoekers welkom en maak je waar nodig groepen die een zaal huren wegwijs. Naast al het menselijke contact in je functie ben je ook aan het faciliteren dat de gastvrijheid mogelijk is. Je bent enthousiast en als gastheer/gastvrouw in staat samen met de mensen om je heen de identiteit van ons klooster in de werkzaamheden uit te dragen naar onze gasten. 

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Gastheerschap richting bezoekers van onze koffieschenkerij
  • Leidinggeven aan het team van de bediening
  • Verantwoordelijk voor de schoonmaak in de bediening
  • Medeverantwoordelijk voor een goed verloop van evenementen binnen de koffieschenkerij
  • Optimaliseren van gastvrijheid en ontvangst 
  • Medeverantwoordelijk voor de kloosterwinkel
  • Verantwoordelijk voor inkoop van dranken

JOUW PROFIEL
Gastvrijheid en klantgerichtheid is op jouw lijf geschreven, je hebt ervaring met werken in de horeca, werkt gestructureerd en bent stressbestendig. Naar gasten ben je klantgericht en heb je de mogelijkheid om aan te sluiten, je wisselt een zakelijke instelling af met een persoonlijke touch. Je bent goed in staat te organiseren en plannen. Je stijl van gastheer/gastvrouw-zijn is inclusief en hartelijk. Vanuit je persoonlijkheid en optreden kan je op een natuurlijke manier duidelijkheid verschaffen naar de mensen om je heen. Je onderschrijft voor de volle 100% de missie en visie van het klooster, hebt affiniteit met spiritualiteit & zingeving vanuit de christelijke waarden en wordt er gelukkig van mensen hiermee in contact te brengen. 

Je hebt minimaal een MBO+ werk- en denkniveau en ervaring in de horeca. Je woont bij voorkeur maximaal 30 reisminuten van het klooster. Je werkt in eerste instantie via een payroll-organisatie. Het beloningsniveau ligt op gemiddeld niveau voor horeca binnen het maatschappelijke werkveld. 

WAT BIEDEN WIJ
Wat wij bieden is een uitdagende taak op een werkplek die volop in ontwikkeling is. Je krijgt veel kansen om te leren en je eigenheid in te brengen. Daarbij word je onderdeel van een netwerk van gedreven mensen, die zich inzetten voor een unieke oase van rust in een samenleving die veeleisend is.  Je werkt in een team van professionals en onder verantwoordelijkheid van de manager Koffieschenkerij.

MEER INFORMATIE
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Jacob Rijlaarsdam, tel. 06-19285863 of met Marten IJmker, tel. 06-53688367. Meer informatie over ons vind je ook op www.nieuwsion.nl.

SOLLICITEREN?
Ben je enthousiast? Mail je brief en CV zo snel mogelijk naar info@nieuwsion.nl, onder vermelding van “Coördinator bediening koffieschenkerij”. De gesprekken vinden op korte termijn plaats.

 

Je vindt al onze vacatures op deze pagina.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2