Vacature ‘Coordinator Kloosterfestival’

Nieuw Sion is een groot kloostercomplex bij Deventer, dat na het vertrek van de monniken de afgelopen jaren een verrassende nieuwe dynamiek heeft gekregen. Dankzij de woongemeenschap en honderden enthousiaste en deskundige vrijwilligers, is Klooster Nieuw Sion een echt klooster gebleven, een plek waar het draait om christelijke inspiratie, met elke dag vier getijdengebeden in de unieke, verstilde sfeer van de kloosterkerk.

Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk, ons gastenhuis én onze koffieschenkerij open staat. Een plek waar de bewoners zuinig zijn op iets dat in de moderne samenleving een grote zeldzaamheid geworden is: rust en verstilling, ruimte om adem te halen in een omgeving die door velen als heel bijzonder wordt ervaren.

Voor de zomer-editie en winter-editie van ons Kloosterfestival zoeken wij momenteel naar een vrijwilliger die zich in wil zetten als:

Coordinator Kloosterfestival

WAT JE GAAT DOEN

Als Coördinator Kloosterfestival ben je samen met een enthousiast team verantwoordelijk voor het organiseren van de Zomer-editie van het festival (eind augustus) en de Winter-editie (de laatste jaren in het laatste weekend van december). Je bewaakt de grote lijnen, houdt zicht op de begroting, organiseert teambijeenkomsten in de aanloop naar en na afloop van de festivals én je zorgt dat de teamleden die verantwoordelijk zijn voor het programma, de PR en de productie hun rol goed kunnen invullen. En uiteraard ben je tijdens de festivalweekenden de spin-in-het-web die zorgt dat alles soepel verloopt.

WAT IS HET KLOOSTERFESTIVAL?
Met het kloosterfestival bieden we jonge mensen in de leeftijd van 19-39 jaar de gelegenheid om zich een weekend onder te dompelen in het kloosterritme. Het Kloosterfestival staat voor gezelligheid, ontmoeting, live muziek, kunst, stilte, goede koffie, vers eten uit de eigen moestuin, inspirerende workshops en meedoen met het kloosterritme. Uniek is dat je in gesprek kunt gaan met kloosterlingen uit verschillende kloosters uit het land. In de zomer zijn er zo’n 150 deelnemers, bij de kleinschaligere winter-editie ongeveer 75.

JIJ BENT…

 • Flexibel, probleemoplossend, servicegericht, sociaal vaardig, stressbestendig en enthousiasmerend.
 • Je werkt secuur, bent organisatorisch sterk en goed in planning.
 • Je bent in staat om een activiteit van voorbereiding tot en met de uitvoering te begeleiden.
 • Je houdt makkelijk overzicht, signaleert knelpunten en stuurt bij waar nodig bij.
 • Je hebt basiskennis van het organiseren van evenementen en culturele programmering en bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt hart voor de missie & visie van Klooster Nieuw Sion. Je bent gastvrij en krachtig in samenwerking met vrijwilligers.

WAT WIJ BIEDEN:

 • een toffe rol met veel afwisseling op een bijzondere plek waar een fijne werksfeer en gastvrijheid belangrijk is;
 • je springt op een goed lopende trein: het festival wordt al een paar jaar georganiseerd en heeft zich organisatorisch al sterk ontwikkeld;
 • de ruimte om die ontwikkeling nog een stap verder te brengen;
 • een enthousiast en betrokken team;
 • een rol waarin je door het jaar heen rustig kunt opbouwen naar de festivals, de piek qua tijd die je kwijt bent ligt in de laatste weken voor en op het festival zelf.

MEER INFORMATIE OF SOLLICITEREN

Wil je meer informatie over deze functie of direct je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met Jacob Rijlaarsdam (leider werkgemeenschap), door te mailen naar jacob@nieuwsion.nl of te bellen naar 06 – 19285863.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2