Vacature vrijwilliger Communicatie Kloosterfestival

Nieuw Sion is een groot kloostercomplex bij Deventer, dat na het vertrek van de monniken de afgelopen jaren een verrassende nieuwe dynamiek heeft gekregen. Dankzij de woongemeenschap en honderden enthousiaste en deskundige vrijwilligers, is Klooster Nieuw Sion een echt klooster gebleven, een plek waar het draait om christelijke inspiratie, met elke dag vier getijdengebeden in de unieke, verstilde sfeer van de kloosterkerk.

Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk, ons gastenhuis én onze koffieschenkerij open staat. Een plek waar de bewoners zuinig zijn op iets dat in de moderne samenleving een grote zeldzaamheid geworden is: rust en verstilling, ruimte om adem te halen in een omgeving die door velen als heel bijzonder wordt ervaren.

Voor de zomer-editie en winter-editie van ons Kloosterfestival zoeken wij momenteel naar een vrijwilliger die zich in wil zetten als:

Vrijwilliger Communicatie

WAT JE GAAT DOEN

Als vrijwilliger Communicatie ben je verantwoordelijk voor de PR van ons Kloosterfestival. Je houdt de social media bij in de aanloop naar de festivals, zorgt de informatie op de website up-to-date is en maakt in samenwerking met je mede-teamleden het programmaboekje. Waar nodig deel je ook persberichten met lokale en landelijke media.

WAT IS HET KLOOSTERFESTIVAL?
Met het kloosterfestival bieden we jonge mensen in de leeftijd van 19-39 jaar de gelegenheid om zich een weekend onder te dompelen in het kloosterritme. Het Kloosterfestival staat voor gezelligheid, ontmoeting, live muziek, kunst, stilte, goede koffie, vers eten uit de eigen moestuin, inspirerende workshops en meedoen met het kloosterritme. Uniek is dat je in gesprek kunt gaan met kloosterlingen uit verschillende kloosters uit het land. In de zomer zijn er zo’n 150 deelnemers, bij de kleinschaligere winter-editie ongeveer 75.

JIJ BENT…

  • Een kenner van social media kanalen
  • Iemand met een vlotte manier van communiceren, die de doelgroep van het festival weet te enthousiasmeren
  • Verantwoordelijk, je bent in staat je eigen contentplanning te maken en uit te voeren
  • Je hebt hart voor de missie & visie van Klooster Nieuw Sion.

WAT WIJ BIEDEN:

  • een toffe rol met veel afwisseling op een bijzondere plek waar een fijne werksfeer en gastvrijheid belangrijk is;
  • je springt op een goed lopende trein: het festival wordt al een paar jaar georganiseerd en heeft zich organisatorisch al sterk ontwikkeld;
  • onderdeel zijn van een enthousiast en betrokken team;
  • een rol waarin je door het jaar heen rustig kunt opbouwen naar de festivals, de piek qua tijd die je kwijt bent ligt in de laatste weken voor het festival.

MEER INFORMATIE OF SOLLICITEREN

Wil je meer informatie over deze functie of direct je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met Jacob Rijlaarsdam (leider werkgemeenschap), door te mailen naar jacob@nieuwsion.nl of te bellen naar 06 – 19285863.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2