Vacature Zelfstandig meewerkend kok koffieschenkerij

Klooster Nieuw Sion, in de bossen bij Diepenveen (vlakbij Deventer) is een plek die volop in ontwikkeling is. Het hart van het klooster wordt gevormd door een gemeenschap van bewoners, enkele betaalde krachten en ca. 200 vrijwilligers die samen vorm geven aan een missie waarin de dagelijkse getijdengebeden in stand houden én gastvrij onze poort open zetten voor iedereen die behoefte heeft aan verstilling, rust en ruimte voor bezinning.

Op Nieuw Sion vinden onze gasten een plek waar ze welkom zijn, waar de deur van de kloosterkerk, ons gastenhuis én onze koffieschenkerij open staat. Een plek waar de bewoners zuinig zijn op iets dat in de moderne samenleving een grote zeldzaamheid geworden is: rust en verstilling, ruimte om adem te halen in een omgeving die door velen als heel bijzonder wordt ervaren. Onze koffieschenkerij is dé plek om te ‘proeven’ van het klooster, van de producten van de moestuin, van eerlijke koffie en thee, huisgemaakt gebak of een lekkere kloosterlunch.

Per direct zijn we op zoek naar een: 

ZELFSTANDIG WERKEND KOK voor onze KOFFIESCHENKERIJ (ca. 24 uur) 

DE FUNCTIE 

Als kok ben je onder verantwoordelijkheid van de Coordinator koffieschenkerij en samen met de Chef-kok verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten in de keuken van onze koffieschenkerij. Naast lunches voor bezoekers van de schenkerij en groepen die het klooster bezoeken, kook je ook avondmaaltijden voor gasten van ons gastenhuis of groepen die ruimtes huren. We koken in de schenkerij vegetarisch, en gebruiken duurzame en lokale ingrediënten, liefst zoveel mogelijk uit onze eigen moestuin. Als kok in de schenkerij: 

 • breng je ideeën in voor de menukaart, we houden van afwisseling, initiatief en creativiteit
 • heb je hart voor de missie & visie van Klooster Nieuw Sion, en ben je gastvrij en krachtig in samenwerking met collega’s en vrijwilligers
 • stuur je medewerkers en vrijwilligers in de keuken aan als de chef-kok er niet is
 • verzorg je naast lunches voor gasten van de de schenkerij ook lunch- en dinerbuffetten voor groepen, en voel je je er verantwoordelijk voor dat dat er piekfijn uit ziet.

Als team run je met je collega’s de gastenontvangst vanuit de Koffieschenkerij, en draag je bij aan een gastvrije houding waarin elke gast én medewerker ‘gezien’ wordt. 

JOUW PROFIEL 

Jij hebt…

 • vooral veel zin in deze functie en een passie voor vegetarisch en biologisch koken, met lokale producten, vooral uit de moestuin van Nieuw Sion
 • een rustige werkhouding, je houdt van structuur en weet die goed te bewaken
 • relevante werkervaring in de horeca, je weet wat er moet gebeuren in de keuken en hoe je nieuwe en lekkere gerechten klaarmaakt
 • geen 9-tot-5 mentaliteit, je bent flexibel als het gaat om werktijden en -dagen
 • een drive voor samenwerken, je kunt goed met betaalde krachten én vrijwilligers werken
 • minimaal een MBO-opleiding niveau 3 afgerond
 • gewerkt met het HACCP-kwaliteitssysteem en werkt volgens die regels
 • woont idealiter binnen max. 30 minuten reisafstand van Nieuw Sion.

WAT BIEDEN WIJ 

 • een functie met veel afwisseling en flexibiliteit op een bijzondere plek waar een fijne werksfeer en gastvrijheid belangrijk is
 • aantrekkelijke werktijden: in de regel van 10-18 uur, beperkt avondwerk en de ruimte om niet elk weekend te werken
 • een flexibel contract waarbij werktijden en -uren in goed overleg gaan.
 • marktconform salaris en voorwaarden, dienstverband via payroll of werken op zzp-basis mogelijk.

MEER INFORMATIE OF SOLLICITEREN

Wil je meer informatie over deze functie of direct je interesse kenbaar maken? Neem dan contact op met Jacob Rijlaarsdam (leider werkgemeenschap), door te mailen naar jacob@nieuwsion.nl of te bellen naar 06 – 19285863.

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2