Werkgroepen

Werkgemeenschap

De basis van Nieuw Sion is de werkgemeenschap. Er is heel wat werk te verzetten op verschillende terreinen. Elk van deze terreinen heeft een coördinator, die de taken verdeelt en de ontwikkelingen binnen Nieuw Sion doorgeeft. Een grote groep uit de werkgemeenschap komt iedere vrijdag samen om te klussen, schoon te maken en in de tuin te werken. Alle andere dagen zijn er mensen aanwezig om mensen gastvrij te kunnen ontvangen en de gemeenschap als geheel draaiend te houden.

 

Getijdengemeenschap

Binnen de werkgemeenschap is er de Getijdengemeenschap. De groep mensen die zich naast de praktische taken, inzet om de dagelijkse getijden te bidden en zich te verdiepen in het gebedsleven.

 

Woongemeenschap

Van de Getijdengemeenschap maakt ook de woongemeenschap deel uit. Zij hebben zowel een taak in de werkgemeenschap als een verantwoordelijkheid binnen het getijdengebed.

 

Klussendag

Elke vrijdag om 09.00 uur: klussendag!

Als je wilt kun je meehelpen. Graag zelfs, daar zijn we blij mee! Wel even van tevoren aanmelden. Je kunt ’s morgens bij ons aanschuiven. De dag start met koffie waarbij het werk wordt verdeeld en meestal ligt er wel een werk(je) te wachten waar je blij van wordt. En zo niet, dan hopen we dat het samen werken voldoening genoeg geeft om de klus te klaren. We weten inmiddels dat het een enorme kick geeft om samen iets voor elkaar te krijgen. De klussendag is een gezellige dag, we eten ook samen, er is altijd heerlijke soep en bidden tussendoor het getijdengebed. Om drie uur ’s middags sluiten we de dag af met koffie of thee.

Doe je een keer met ons mee? We wachten op je mailtje!

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2