Zonnepanelenactie

Geef Nieuw Sion Energie!

 

Onlangs zijn we gestart met de zonnepanelenactie Klooster Nieuw Sion. Doet u mee? Tweehondervijftig zonnepanelen op Klooster Nieuw Sion leveren meer stroom op dan de huidige stroomrekening. Het plan kent twee fasen. Eerst plaatsen we 250 panelen op het dak van de kapschuur van het klooster. Vervolgens komen er 250 panelen op de voormalige boerderij.

Net zo belangrijk is dat we bijdragen aan een duurzame oplossing van de energiebehoefte. Dat sluit aan bij de kernwaarden eenvoud & duurzaamheid. Samen bidden en werken doen we vanuit respect voor de natuur en het milieu. Dat blijkt ook uit de inrichting van het klooster volgens het concept ‘stijlvolle eenvoud’. Bovendien streven we naar een CO2 neutrale verwarming van het klooster.

Eén zonnepaneel kost dus  € 250. U kunt ook met meerdere mensen dit bedrag bijeenbrengen. Of u koopt meer dan één zonnepaneel. Uw donatie komt ten gunste van Stichting Nieuw Sion. Omdat de stichting een ANBI-status heeft komt uw bijdrage in aanmerking voor aftrek van uw inkomstenbelasting.

Klik op de volgende link voor een video-impressie van deze actie: https://youtu.be/ryfc5bCMA4c

 Welke panelen worden er precies geplaatst?

Er komen 250 panelen van elk 250 KWh. In de praktijk is het nettorendement ca. 85%. 250 kWh van 10 cent is € 25 per jaar, dus in 10 jaar € 250. U geeft Nieuw Sion € 250 om te verduurzamen, en het levert Nieuw Sion in de komende 20 jaar ook nog eens € 500 op.

Wordt er nog meer gedaan aan duurzaam energiebeheer?

Momenteel lopen er gesprekken met de installateur om zowel stroom als warmtevoorziening te regelen. Denk hierbij aan Hybride panelen en warmtepompen. Verder willen we kijken of er door Ledverlichting het stroomverbruik kunnen verminderen en door isolatie het warmteverlies beperken.

Hoe willen we dat betalen?

Voor de financiering van dit prachtige project hebben we een grote campagne opgezet. Via een opeenstapeling van activiteiten zoeken we donateurs om de zonnepanelen mogelijk te maken. Naast het benaderen van onze trouwe achterban bezoeken we serviceclubs, houden we spreekbeurten voor kerken en groepen. Heel belangrijk vinden we dat ook de bezoekers meehelpen om via hun relaties mensen en te vinden die willen bijdragen.

Voor de installatie, constructie en aansluiting hebben we de mogelijkheid voor een financiering. Maar hoe meer we met deze donatie actie ophalen, hoe minder we hoeven te lenen.

Hoe kan ik doneren?

U kunt uw bijdrage op storten op bankrekeningnummer NL 76 TRIO 0254 7797 43  van Stichting Nieuw Sion.  Wilt u liever een periodieke gift doneren, vult u dan het volgende formulier in: overeenkomst gift in geld en klik op toelichting voor een uitleg hoe de overeenkomst in te vullen.

 

Is mijn betaling veilig?

Jazeker. Uw donatie wordt verwerkt naar uw wens, op onze rekening bij de Triodos bank gestort. Wij laten onze jaarcijfers controleren door een externe accountant. Wij publiceren onze jaarcijfers op onze website. Dat zijn we bovendien verplicht als ANBI instelling.

Kan ik een ander bedrag dan € 250 storten?

Voor deze campagne hebben we voor een minimumbijdrage op € 250 gesteld. We beseffen dat het voor sommige mensen een hoog bedrag kan zijn. Van anderen hebben we gehoord dat ze samen als groep mensen dit bedrag storten.

En voor de echte liefhebbers: je mag uiteraard meer dan één zonnepaneel doneren.

Krijg ik een vergoeding voor mijn donatie?

Ons belangrijkste doel is om op een verantwoorde wijze en zo voordelig mogelijk de zonnepanelen te realiseren. Voor de donateurs wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd met een rondleiding op ons prachtige gebouwencomplex. Een kleine attentie hebben we dan voor u gereed liggen.

Op een later moment wordt er op de website en/of nieuwsbrief een overzicht geplaatst van de donateurs die hebben bijgedragen aan dit energieproject. Uiteraard alleen wanneer de donateur hier prijs op stelt.

 

 

 

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2