SandraSimone WaardenburgKloosterprogramma-marktNieuwsbrieven 2020Verhuur ruimtesGetijdenTarieven 2024Openingstijden en rondleidingenNieuwsbrieven 2018Nieuwsbrieven 2019

Heb heel erg genoten van de stilte en de rust en alle fijne lieve mensen, en ook het heerlijke eten, de mooie gebeden en samenzang, de mooie gesprekken en stille meditaties. De pelgrimswandeling was ook fijn om te doen, veel dank voor deze mooie route. Ik kom graag nog eens terug, wat een bijzondere plek hebben jullie.

Heel fijne plek om tot rust te komen. Wandelen, lezen, de stilte, het ritme van de gebedsdiensten, de heerlijke maaltijden die klaar stonden en de superlieve mensen droegen daar allemaal aan bij. Tip: een leunstoel op de gastenkamer zou mijn verblijf comfortabeler maken.

De eerder aangekondigde ‘kloosterprogramma-markt’ van 14 maart is wegens de coronacrisis afgelast. Deze wordt nu opnieuw volgens eenzelfde opzet gehouden op zaterdag 5 september van 14.00 tot 16.00 uur. In de Kapschuur van het klooster kun je kennismaken met al onze programma’s en degenen die ze aanbieden. Je kunt informatie krijgen over de eendaagse en driedaagse stilteretraites, over onze kloosterfestivals, over de koorvespers, rondleidingen, weekends voor jongeren en scholen, stiltewandelingen, de cursus “benedictijns leiderschap” en veel meer.

Ook kun je je oriënteren op vrijwilligerswerk op Nieuw Sion. Kom naar deze markt; het is een goede gelegenheid de vele mogelijkheden te verkennen en even binnen te lopen bij ons. Aanmelden voor de markt? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in:  Bekijk hier de verschenen nieuwsbrieven in 2020

  Februari 2020

  Mei 2020

  Pinksteren 2020

  Juli 2020

  Oktober 2020

  Nieuw Sion biedt de mogelijkheid, aan grote en kleine gezelschappen, om op een unieke plek samen te komen voor doeleinden die passen bij het gedachtengoed van het klooster. Het samenzijn in de sfeer van stilte, omringd door de rust en het ritme van de getijden. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen, meerdaagse retraites, trainingen of workshops. Ook is het mogelijk een afscheidsbijeenkomst in het kader van een uitvaart op het klooster te organiseren. Hieronder vind je een overzicht van onze ruimtes.

  1. Gastenhuis

  Het gastenhuis van Nieuw Sion beschikt op de begane grond over drie grote kamers, twee keukens en sanitaire voorzieningen. De unieke combinatie van de gastvrije huis- en vergaderkamer en de 14 gastenkamers op de eerste verdieping, maakt de begane grond van het gastenhuis uitermate geschikt voor vergaderingen, retraites en workshops in combinatie met overnachting. Het is mogelijk om, in geval van meerdaagse activiteiten, het gehele gastenhuis te huren.

  Gastenhuis buiten   Gastenhuis binnen

  2. Eetzaal en Bibliotheek

  De Eetzaal en Bibliotheek onderscheiden zich door fraaie gewelven in schoon metselwerk in vroeg gotische stijl. De ramen zijn eveneens in gotische vorm en voorzien van glas-in-lood. De houtsnijwerk versierde boekenkasten in de bibliotheek zijn vervaardigd door broeder Petrus. De ruimtes zijn naar wens in te delen. De ruimtes kunnen apart of gezamenlijk worden gehuurd.

  De eetzaal en bibliotheek maken het mogelijk om in een grote groep te werken, maar bieden ook voldoende ruimte om aanwezigen in kleinere groepen te verdelen over de ruimtes. Er kan dan gewerkt worden in zowel de eetzaal als de bibliotheek.

  Bibliotheek   Eetzaal

  3. Refter

  De refter is de voormalige eetzaal van de monniken. De zaal is nog volledig authentiek, precies zoals de monniken hem achterlieten. Lange kloostertafels geven de ruimte een unieke sfeer. De refter kan gehuurd worden voor lezingen, symposia en andere bijeenkomsten. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk, de grote ruimte is naar wens in te delen en maakt de ruimte geschikt voor 125 tot 200 personen.

  Refter 1   Refter 2

  4. Kloosterkerk

  De kerk van Nieuw Sion is in het midden van alle beweging aanwezig als een stille plaats. We bewaren die stilte en die akoestiek als een schat in ons midden.

  De kerk is voor ons meer dan een geschikte locatie voor een evenement of concert. We waken over deze plek, omdat we waarde hechten aan het idee dat dit een plaats is van God. Daarom is de kerk bijna altijd open om er stil te zijn, zo lang je wilt.

  Voor speciale gelegenheden wordt de kerk verhuurd. Dit altijd in overleg en kan alleen als het om een bijeenkomst gaat met of vanuit een biddend hart.

  Kloosterkerk 1   Kloosterkerk 2

  5. De Smederij

  Aan de rand van voormalige werkhuizen van abdij Sion is een moderne, lichte zaal gerealiseerd. Met de beschikking over een keuken en sanitair. De naam –  De Smederij – verwijst natuurlijk naar de oorspronkelijke bestemming van deze ruimtes.

  De hoofdruimte van de Smederij is geschikt voor verschillende doeleinden. Vergaderingen, workshops of bezinningsdagen, maar ook voor studie- en trainingsdagen.

  Smederij Grote Zaal 1   Smederij Grote Zaal 2

  6. Kapittelzaal

  De kapittelzaal was voorheen de ruimte in het klooster waar de monniken bij elkaar kwamen om onderwezen te worden door de Abt of om met elkaar te bidden of te discussiëren. Deze ruimte is zeer geschikt voor middelgrote groepen, tot 50 personen, voor uitvoeringen, lezingen en/of presentaties. Het bijzondere aan deze ruimte is de akoestiek, door speciale plafondplaten is het er zeer stil.

  Kapittelzaal 1   Kapittelzaal 2

  Reserveren?

  Heb je interesse in de ruimten van Nieuw Sion, neem dan contact op met onze afdeling verhuur via verhuur@nieuwsion.nl of vul onderstaand contactformulier in met eventuele vragen/verzoeken. Er wordt graag met je meegedacht over ruimten die passen bij jouw behoefte. Op de pagina Tarieven zijn de verhuurtarieven en huurvoorwaarden te vinden voor de verschillende kloosterruimten.   Indien u interesse heeft in een kloosterruimte, selecteer dan de ruimte(n) van uw voorkeur.
   1. Gastenhuis
   2. Eetzaal of Bibliotheek
   3. Refter
   4. Kloosterkerk
   5. Conferentiecentrum de Smederij
   6. Kapittelzaal   Zoek je een moment van overweging om even los te komen van de hectiek van alledag? Dan ben je van harte welkom bij onze getijdengebeden in de Kloosterkerk. Wij willen met de getijdengebeden het gebed van de monniken die Abdij Sion stichtten voortzetten.

   Traditioneel beschouwende kloosters kennen zeven getijdengebeden per dag, Nieuw Sion kent momenteel drie gebedsmomenten of stille meditaties per dag: om 8.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur. Het hart van de gebeden op geregelde uren vormen de honderdvijftig psalmen uit de Bijbel, die verspreid over de week worden gebeden.

   Openstelling getijdengebeden

   Overzicht gebedsmomenten

   • Ochtendgebed: iedere ochtend om 8.00 uur.
   • Middaggebed: woensdag en vrijdag om 12.00 uur
   • Avondgebed: iedere dag om 18.00 uur.
   • Stille meditaties: iedere maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondagmiddag om 12.00 uur.

   Wij nodigen u van harte uit om eens deel te nemen aan een van deze momenten om voor uzelf de stilte en de overweging te vinden om de dag verder tegemoet te treden. Let op: we willen u vragen uiterlijk 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. 

   Getijdengemeenschap

   Op Klooster Nieuw Sion vormt zich een getijdengemeenschap, die bestaat uit mensen die zich geroepen voelen om het getijdengebed structureel te gaan dragen. Ze kunnen in Nieuw Sion wonen, of in hun eigen huis, maar ze zijn verbonden in het gebed dat voortgaat in het klooster. Daarnaast leveren de leden van de getijdengemeenschap ook een belangrijk aandeel in het vele werk dat op Nieuw Sion verzet dient te worden. Dit op een zodanige manier dat ora et labora – bidden en werken – in evenwicht zijn met elkaar. Zowel alleenstaanden, echtparen als gezinnen kunnen lid van de getijdengemeenschap worden en indien nodig deels een betaalde functie in de maatschappij hebben.

   Leden van de getijdengemeenschap richten zich naar een basisregel van Nieuw Sion, die nu in ontwikkeling is. De werkgroep Getijdengemeenschap geeft gestalte aan de selectie en toeleiding van degenen die lid van onze getijdengemeenschap willen worden.

   Heb je belangstelling voor de getijdengemeenschap?

   Verlang je naar een biddend leven, terwijl je toch je ‘gewone’ leven hebt dat door moet gaan? Peter Dullaert, of één van de andere leden van de werkgroep Getijdengemeenschap, luistert graag naar je verhaal.

   Neem contact met op met iemand van de Getijdengemeenschap.

   Hieronder staan de tarieven voor de verschillende kloosterruimten, het gastenverblijf en onze Omegakluis vermeld. Ieder verblijf bij ons is uniek. Wij denken daarom graag met je mee over een verblijf binnen het klooster. Voor vragen of reserveringen m.b.t. bijeenkomsten en/of verblijf als groep bij Klooster Nieuw Sion kun je mailen naar verhuur@nieuwsion.nl of door het contactformulier onderaan de pagina in te vullen. Voor individueel verblijf is meer info & de mogelijkheid tot reserveren beschikbaar via deze pagina.

   Tarieven gastenverblijf & kluis

   Overnachtingen in het gastenhuis (individuen en groepen)

   Gastenkamers (1 persoons) inclusief linnenpakket, koffie /thee en ontbijt

   1 nacht € 71,00 per persoon
   2 nachten € 61,00 per persoon per nacht
   3 nachten € 56,00 per persoon per nacht
   4e nachten of langer € 51,00 per persoon per nacht
   Tarief 2-persoonskamer (er is één 2-persoonskamer aanwezig) *Voor 2-persoonsgebruik van onze
   2-persoonskamer wordt een korting gehanteerd van 25% op het tarief voor de 2e persoon per nacht.

   Extra cateringsmogelijkheden:

   • Het is mogelijk voor individuen om een lunch of avondeten mee te reserveren tijdens uw verblijf, op de openingsdagen van onze koffieschenkerij (woensdag t/m zondag). U kunt dit uiteraard ook nog reserveren tijdens uw verblijf op Nieuw Sion.
   • Voor groepsreserveringen zijn er, naast lunch en diner, diverse arrangementen beschikbaar voor verzorging tijdens uw verblijf. Vraag bij uw aanvraag naar de mogelijkheden.

   Kluis overnachtingen – Omegakluis 

   2 nachten € 72,50 per persoon per nacht
   3 nachten € 65,00 per persoon per nacht
   4 en volgende nachten € 55,00 per persoon per nacht

   *Voor 2-persoonsgebruik van de kluis wordt een korting gehanteerd van 25% op het tarief voor de 2e persoon, per nacht.

   Bovenstaande tarieven voor de kluis zijn inclusief een linnenpakket, en exclusief ontbijt. Bij verblijf in een kluis wordt ervan uitgegaan dat gasten zelfvoorzienend zijn.

   Reserveer gastenverblijven

   Tarieven verhuur kloosterruimten

   Bij het verhuur van de kloosterruimten worden dagdelen aangehouden. Dit betreft onderstaande tijdblokken.

   Morgen: 8.00 – 12.30 uur.
   Middag: 13.00 – 17.00 uur.
   Avond: 18.00 – 22.00 uur.

   Beschikbare kloosterruimten

   Bibliotheek + Eetzaal per dagdeel: € 320,00
   Bibliotheek of Eetzaal per dagdeel: € 185,00
   Kapittelzaal per dagdeel: € 235,00
   Kloosterkerk per dagdeel: € 475,00
   Refter per dagdeel: € 485,00
   Smederij per dagdeel: € 235,00
   Vergaderkamer Gastenhuis per dagdeel: € 85,00

   Bovengenoemde bedragen betreft enkel zaalhuur, excl. stookkosten. Graag gaan we met u in gesprek over mogelijkheden rondom o.a. catering en audiovisuele middelen.

   Reserveer kloosterruimten

   Extra activiteiten tijdens verblijf op Klooster Nieuw Sion

   • Rondleiding onder leiding van kloostergids (90 minuten), vanaf €100
   • Bierproeverij in onze nieuwe brouwerij (ca. 2 uur, maatwerk mogelijk), v.a. €22,50 per persoon (minimaal 15 personen)

   Algemene voorwaarden verblijf Klooster Nieuw Sion

   Algemeen

   • Annuleringen kunnen alleen via het mailadres verhuur@nieuwsion.nl worden doorgegeven. De annulering is pas definitief als er op de mail gereageerd is / bevestiging is ontvangen. 
   • Het minimale deelnemersaantal voor afname van catering dient uiterlijk 1 week voorafgaand aan de bijeenkomst bekend te zijn bij Klooster Nieuw Sion. Dit deelnemersaantal dient als uitgangspunt voor de facturatie achteraf. Indien er meer deelnemers aanwezig zijn dan het minimaal doorgegeven deelnemersaantal wordt dat aantal uitgangspunt voor facturatie. 
   • Het is mogelijk een optie te plaatsen tot 1 maand voor de beoogde verblijfsdatum. Indien er in de tussentijd zich een andere gegadigde meldt, wordt u hiervan op de hoogte gesteld en dient u binnen 48 uur aan te geven of u de optie om wilt zetten in een definitieve reservering. 

   Kosten in geval van volledige annulering reservering

   Groepen – huur zalen en gastenkamers

   • Tot een maand voor de geboekte datum kunt u kosteloos annuleren.
   • Meer dan 14 dagen voor de geboekte datum: 50% van de boekingskosten
   • Meer dan 7 dagen voor het gereserveerde tijdstip: 85% 
   • 7 dagen of minder voor het gereserveerde tijdstip: 100%

   Groepen – afname catering

   • Meer dan 14 dagen voor het gereserveerde tijdstip 0%
   • Meer dan 7 dagen voor het gereserveerde tijdstip 25% 
   • 7 dagen of minder voor het gereserveerde tijdstip 50% 
   • 3 dagen of minder voor het gereserveerde tijdstip 75%

   Individuen – huur gastenkamers of kluis

   Verplaatsing van een verblijf in het gastenhuis kan kosteloos. In geval van definitieve annulering van een reservering bent u de volgende percentages van de reserveringswaarde verschuldigd:

   • Meer dan 1 maand voor de ingangsdatum 0%
   • Meer dan 14 dagen voor de ingangsdatum 15% 
   • Meer dan 7 dagen voor de ingangsdatum 35% 
   • Meer dan 3 dagen voor de ingangsdatum 60%
   • Meer dan 24 uur voor de ingangsdatum 85% 
   • 24 uur of minder voor de ingangsdatum 100%

   Contactformulier

    Indien interesse in een kloosterruimte, klik dan op de selectievakjes met de ruimte(n) van voorkeur.
    Alfakamer
    Eetzaal en Bibliotheek
    Eetzaal of Bibliotheek
    Conferentiecentrum de Smederij
    Kapittelzaal
    Kloosterkerk
    Refter
    Sacristie

    De gastentuin en de kloosterkerk zijn dagelijks geopend, welkom! Als je wilt, kun je even binnen lopen en een kijkje nemen, of een moment van de stilte proeven. Daarnaast zijn er onze goed bezochte rondleidingen. Gun jezelf (of die groep mensen waarmee je iets bijzonders wilt doen binnenkort!) gerust eens een dagje Nieuw Sion. En uiteraard ben je rondom je bezoek welkom in onze koffieschenkerij, geopend van woensdag t/m zondag (10.00-17.00 uur). 

    Openingstijden voor los bezoek

    Koffieschenkerij, kloosterkerk en kloostertuin

    • Woensdag t/m zondag: 10.00-17.00 uur.
     • Koffieschenkerij geopend. Meer informatie over onze koffieschenkerij
     • Vanaf 17.45 uur ben je tevens welkom voor het avondgebed (aanvang 18.00 uur).
    • Maandag:
     • Let op: in de periode maandag 8 april t/m maandag 1 juli is Nieuw Sion op maandagen gesloten voor los bezoek. Tot die tijd gelden de openingstijden van de dinsdag.
     • Vanaf 17.45 uur ben en blijf je welkom voor het avondgebed (aanvang 18.00 uur).
    • Dinsdag:
     • NB: Koffieschenkerij op deze dagen gesloten
     • Zomertijd (vanaf laatste weekend maart): 14.00-17.00 uur
     • Wintertijd (eind oktober): 14.00-16.00 uur.
     • Vanaf 17.45 uur ben je welkom voor het avondgebed (aanvang 18.00 uur).

    In de kerk is tijdens de openingsuren gelegenheid voor een moment van bezinning. De Bijbel ligt open, je kunt er een kaarsje opsteken en er ligt een intentieboek.

    Mariakapel (voorzijde klooster)
    24 uur per dag geopend. Ook hier kun je gebedsintenties achterlaten en een kaarsje opsteken.

    Rondleidingen
    Klooster Nieuw Sion organiseert rondleidingen in diverse soorten en maten:

    • Rondleidingen voor groepen (d.w.z. mensen die zich als groep aanmelden – maatwerk-arrangementen)
    • Maandelijkse open rondleidingen, waar je je als individu voor kunt aanmelden

    Informatie en aanmelden voor een rondleiding.

    Foto: Mariakapel (voorzijde klooster)

    Bekijk hier de verschenen nieuwsbrieven in 2017 en 2018

    Nieuwsbrief juli/augustus 2017
    Nieuwsbrief september 2017

    Nieuwsbrief oktober 2017

    Nieuwsbrief december 2017
    Nieuwsbrief januari 2018
    Nieuwsbrief februari 2018
    Nieuwsbrief Op weg naar Pasen
    Nieuwsbrief april 2018
    Nieuwsbrief mei 2018
    Nieuwsbrief juli 2018
    Nieuwsbrief september 2018
    Nieuwsbrief oktober 2018
    Nieuwsbrief december 2018

    Bekijk hier de verschenen nieuwsbrieven in 2019

    Nieuwsbrief januari 2019
    Nieuwsbrief maart 2019
    Nieuwsbrief april/mei 2019
    Nieuwsbrief juni 2019
    Nieuwsbrief augustus 2019
    Nieuwsbrief oktober 2019  
    Nieuwsbrief december 2019
    Nieuwspecial zonnepanelen & kerstgroet 2019

     

    Nieuwsbrief Nieuw Sion

    Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

    Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2