Begeleide retraite

Wil je er een paar dagen tussen uit voor bezinning, of om tot jezelf te komen? Of om tijd te geven aan meditatie en gebed? Dan ben je van harte welkom bij de volledig verzorgde, begeleide retraite van Klooster Nieuw Sion.

De kern van deze retraite:
Als je niks om handen hebt terwijl je rust en bezinning zoekt, kun je juist onrustig worden. Daarom bieden wij de Begeleide retraite aan: je kunt zelf proeven van én meegaan in het kloosterleven, en er zijn werkvormen beschikbaar die je helpen te concentreren. Zodat je stil kunt zijn, en de stilte ook betekenis krijgt omdat het je verbindt met jezelf en met God. Tijdens deze retraite kun je ervaren wat stilte, bidden en mediteren teweeg kunnen brengen, wanneer je even uit de drukte van het leven stapt en ruimte hebt om te ontvangen. 

Deze retraite is voor jou, als…
… je op zoek bent naar een context waarin je kunt nadenken over wat er echt toe doet in het leven.
… los wil komen van je dagelijkse leven.
… het leuk vindt om na te denken over wat je toekomt in het leven.
… je wil ontdekken wat jouw unieke manier is om God te ontmoeten.

Aanmelden voor deze retraite

Over de begeleider
Rita van Herk is professional in de Protestantse Kerk Nederland. Zij houdt zich veel bezig met begeleiding van groepen en het trainen van vrijwilligers. Ook gaat zij voor in diensten. “Het begeleiden van retraites op Nieuw Sion heeft zó mijn hart,” vertelt Van Herk. “Ik wil mensen de ruimte geven om dingen zelf te ervaren. Dogmatiek heb ik nooit plezierig gevonden, dat anderen zeggen wie God is of wat de Bijbel betekent. Tijdens de retraite neem ik deelnemers mee in bepaalde werkvormen. Wat dat eventueel bij hen oproept heb ik niet in handen. Dat gaat buiten mij om.”

Leer Rita iets beter kennen

Programma

Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Daarnaast is er een gezamenlijke start en afsluiting, met andere deelnemers en de retraitebegeleider. Er is veel ruimte voor eigen invulling en er zijn wandelroutes en werkvormen beschikbaar zoals begeleide meditaties, schrijfoefeningen of een beeldmeditatie. Ook kun je je inschrijven voor Lectio Divina (een manier van Bijbel lezen), samen met andere deelnemers, of een persoonlijk gesprek met de retraitebegeleider.

Aanmelden voor deze retraite

Praktisch
  • Datum en tijd: 19 november 2024 14:00 uur - 21 november 2024 13:30
  • Entreeprijs: € 260,-. Entreeprijs inclusief alle maaltijden, consumpties en overnachting op een eigen gastenkamer (lakenpakket met handdoeken/beddengoed inbegrepen).
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2