Driedaagse retraite met Bijbelstudie – WACHTLIJST

Deze retraite is inmiddels volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst of voor één van de aankomende edities van deze retraite op Nieuw Sion.

Ervaar hoe mooi het kan zijn om gezamenlijk in het klooster te verblijven en de Bijbel als bron van spiritualiteit te ontdekken.

De kern van deze retraite
Deze retraite gaat niet zozeer om kennis, maar om beleving. En in deze retraite gaat het ook niet zozeer om het christendom, maar om de Bijbel als bron van spiritualiteit. Er is ruimte voor de grote vragen van het leven terwijl we samen lezen, praten, wandelen en eten. Het klooster en haar stilte, sfeer en beleving helpen ons om samen met de Bijbel iets te zeggen over de dingen die we niet onder woorden kunnen brengen. Zo proberen we met elkaar linkjes te leggen vanuit de Bijbel naar het gewone, dagelijkse leven – en misschien zelfs iets voor elkaar te betekenen.

Deze retraite is voor jou, als…
… je stilte, inspiratie en bezinning zoekt.
… je vernieuwing van je geloofsleven zoekt.
… je samen met anderen de Bijbel beter wilt gaan begrijpen.
… je met de God van de Bijbel, met anderen en met jezelf in contact wilt komen.

Aanmelden voor deze retraite.

Over de begeleider
Hij is zelf niet zo’n verteller en maakt zichzelf in de retraite met Bijbelstudie het liefst overbodig. Maar als emeritus-predikant Leo Smelt eenmaal aan de praat is over de retraite met Bijbelstudie die hem zo dierbaar is, proef je meteen de passie die de gepensioneerde theoloog ervoor heeft. “Ik hou heel erg van de Bijbel en die liefde wil ik laten voelen aan de deelnemers”, aldus Smelt.

Leer Leo Smelt iets beter kennen

Programma
Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Dagelijks zijn er meerdere Bijbelstudie-momenten en mogelijkheden tot ontmoeting met elkaar. Daarnaast is er ruimte voor eigen invulling, waaronder wandelroutes of klusjes op het klooster.

NB: neem op de dag van aankomst zelf een lunchpakket mee. Voor overige maaltijden wordt op het klooster gezorgd.

Reacties eerdere deelnemers

  • “We voelden ons bevoorrecht de tijd te krijgen om ons in stilte te kunnen concentreren op God met onder andere de vaste getijdengebeden in de kapel, de Bijbelstudies en het wandelen in de prachtige tuinen van het klooster.” – Hanna
  • “Ds. Leo Smelt heeft ons op een bijzondere ontdekkende wijze kennis laten maken met de diepere lagen van de Bijbel. Het waren kostbare dagen die in gedachten lang met ons mee gaan!’ – Erik

Aanmelden voor deze retraite.

Dit evenement wordt op meerdere data georganiseerd. Aanmelden voor andere data kan door op de datum te klikken.

Praktisch
  • Datum en tijd: 5 juni 2024 10:00 uur - 7 juni 2024 13:00
  • Entreeprijs: € 295,00. De prijs voor deze retraite is inclusief alle maaltijden (excl. lunch op dag van aankomst), consumpties en overnachting op een eigen gastenkamer (lakenpakket met handdoeken/beddengoed inbegrepen).
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2