Driedaagse Natuurretraite

Neem tijd om te vertragen en je ogen opnieuw te openen voor de oneindig fascinerende natuur. Laten we ons samen verwonderen over Gods schepping, rondom Klooster Nieuw Sion.

De kern van deze retraite
Je wilt graag rustig en met aandacht leven, maar dat kan in de praktijk lastig zijn. Tijdens deze meerdaagse Natuurretraite helpen we je om opnieuw stil te staan en bewust te zijn van de natuur om je heen. Door samen veel te wandelen en de natuur op verschillende manieren te (her)ontdekken, word je opnieuw verrast door Gods schepping.

Naast wandelingen waarbij we ons steeds op andere natuurverschijnselen richten, zoals bijvoorbeeld eetbare planten of (in de herfst) paddenstoelen, is er ook ruimte voor Lectio Divina (een manier van Bijbellezen) en creatieve uitwerkingen. Maar we zullen ons vooral laten verrassen door de natuur en wat zij ons op het moment van de retraite te bieden heeft.

Deze retraite is voor jou, als…
… je bewust tijd in de natuur wil doorbrengen
… je op zoek bent naar rust
… je open staat voor verwondering
… je geïnteresseerd bent in het kloosterleven
… je even wil vertragen
… je gewoon wil ‘zijn’, zonder dat je iets moet

Aanmelden voor de Natuurretraite

Programma
Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Er wordt een programma aangeboden met wandelingen, lectio divina en creatieve uitwerkingen, maar je krijgt de ruimte om te kiezen waar je aan deelneemt.

Over de begeleider(s)
Klazien Gunnink is één van de begeleiders van deze retraite. Klazien is natuurliefhebber, echtgenote, moeder, leerkracht én bewoner van Nieuw Sion. “Samen erop uit gaan in de natuur; dat inspireert mij en anderen”, vertelt Gunnink. “Ik wil mensen graag laten zien wat voor moois er in en om het klooster is.”

Leer Klazien Gunnink iets beter kennen

 

Aanmelden voor de Natuurretraite.

Praktisch
  • Datum en tijd: 4 oktober 2024 19:00 uur - 6 oktober 2024 14:00
  • Entreeprijs: vanaf € 295,00
  • Kosten retraite declareren bij De christelijke zorgverzekeraar: Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Inbegrepen: Overnachting op een eigen gastenkamer, alle vegetarische maaltijden en consumpties tijdens je verblijf.
  • Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Nieuwsbrief Nieuw Sion

Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Sion gebeurt? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Zoeken Sluiten Menu arrow-down arrow-right twitter facebook logo2